UMIN試験ID | UMIN000036488 |
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受付番号 | R000041573 |
科学的試験名 | 高年齢者の記憶機能に対する食品成分の有効性試験(SWE-2019-03) |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/02/01 |
最終更新日 | 2020/12/15 19:13:14 |
日本語
高年齢者の記憶機能に対する食品成分の有効性試験(SWE-2019-03)
英語
Trial of the efficacy of food ingredients on memory in elderly.(SWE-2019-03)
日本語
高年齢者の記憶機能に対する食品成分の有効性試験
英語
Trial of the efficacy of food ingredients on memory in elderly.
日本語
高年齢者の記憶機能に対する食品成分の有効性試験(SWE-2019-03)
英語
Trial of the efficacy of food ingredients on memory in elderly.(SWE-2019-03)
日本語
高年齢者の記憶機能に対する食品成分の有効性試験
英語
Trial of the efficacy of food ingredients on memory in elderly.
日本/Japan |
日本語
該当なし
英語
Not applicable
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品成分の記憶機能に対する有効性を評価する。
英語
To evaluate the effect of food ingredients on memory.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
記憶機能
英語
Memory
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品Aの摂取(24週間)
英語
Intake of the test foods A (24 weeks)
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被験食品Bの摂取(24週間)
英語
Intake of the test foods B (24 weeks)
日本語
対照食品の摂取(24週間)
英語
Intake of the control foods (24 weeks)
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
55 | 歳/years-old | 以上/<= |
79 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)55歳以上79歳以下の男女
(2)もの忘れの自覚がある者
(3)認知機能検査のスコアが一定以上の者
(4)来場予定日に指定の試験実施医療機関、認知機能検査施設に来場可能な者
(5)本試験の目的、及び内容について十分に理解した上で、書面による同意を得た者
英語
1) Women and men aged 55 to 79 years.
2) Person who has self-identified forgetfulness.
3) Person whose score of neuropsychological test was higher than a certain score.
4) Person who can come to the medical and inspection organizations for the measurement at the date of visiting.
5) Person who can understand the purpose and content of this study and agree in writing to participate in this study.
日本語
(1)認知機能検査の実施が困難と考えられる者
(2)認知機能検査のスコアが一定のスコアより高い者
(3)試験に影響を及ぼす可能性のある医薬品、特定保健用食品・機能性表示食品・健康食品を利用している者
(4)脳神経系疾患、精神疾患、肝障害、腎障害、呼吸器疾患、循環器疾患、糖尿病、食物アレルギー疾患、その他の重篤な疾患を有しているまたは、既往がある者。
(5)その他、試験責任医師が試験対象者として不適当と判断した者
英語
1) Person who has difficulty in implementation of neuropsychological test.
2) Person whose score of neuropsychological test was higher than a certain score.
3) Use of product affecting the data of this study, such as medicine and food for specified health use.
4) Presence of previous and present serious disease such as neurological disorder, psychiatric disorder, liver disorder, kidney disorder, lung disorder, cardiovascular disorder, diabetes mellitus and food allergy.
5) Investigator's judgment for other reason.
120
日本語
名 | 喜久 |
ミドルネーム | |
姓 | 金田 |
英語
名 | Yoshihisa |
ミドルネーム | |
姓 | Kaneda |
日本語
サントリーウエルネス株式会社
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
健康科学研究所
英語
Institute for Health Care Science
619-0284
日本語
京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番地1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, 619-0284, Japan
050-3182-0654
Yoshihisa_Kaneda@suntory.co.jp
日本語
名 | 俊明 |
ミドルネーム | |
姓 | 末安 |
英語
名 | Toshiaki |
ミドルネーム | |
姓 | Sueyasu |
日本語
サントリーウエルネス株式会社
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
健康科学研究所
英語
Institute for Health Care Science
619-0284
日本語
京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番地1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, 619-0284, Japan
050-3182-0676
Toshiaki_Sueyasu@suntory.co.jp
日本語
その他
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
サントリーウエルネス株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
無し
英語
None
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
上野クリニック倫理審査委員会
英語
Aisei Hospital Ueno Clinic Reserch Ethics Committee
日本語
東京都台東区東上野二丁目18番6号
英語
2-18-6 Higashiueno, Taito-ku, Tokyo, 110-0015, Japan
03-6455-0880
t.saito@ttc-smo.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 04 | 月 | 04 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 11 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 16 | 日 |
2020 | 年 | 02 | 月 | 29 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 04 | 月 | 12 | 日 |
2020 | 年 | 12 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000041573
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000041573
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |