UMIN試験ID | UMIN000036696 |
---|---|
受付番号 | R000041694 |
科学的試験名 | タウリンとニガウリ摂取が運動中のエネルギー代謝へ及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/05/17 |
最終更新日 | 2020/05/21 10:08:27 |
日本語
タウリンとニガウリ摂取が運動中のエネルギー代謝へ及ぼす影響
英語
Effect of Taurine or Bitter Melon Extracts Supplementation on Energy Metabolism during Exercise
日本語
タウリンとニガウリ摂取が運動中のエネルギー代謝へ及ぼす影響
英語
Effect of Taurine or Bitter Melon Extracts Supplementation on Energy Metabolism during Exercise
日本語
タウリンとニガウリ摂取が運動中のエネルギー代謝へ及ぼす影響
英語
Effect of Taurine or Bitter Melon Extracts Supplementation on Energy Metabolism during Exercise
日本語
タウリンとニガウリ摂取が運動中のエネルギー代謝へ及ぼす影響
英語
Effect of Taurine or Bitter Melon Extracts Supplementation on Energy Metabolism during Exercise
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
Healthy subjects
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ヒトがタウリンやニガウリを事前に摂取したとき、直前の脂肪食単回摂取が運動時エネルギー代謝へ及ぼす影響を検討する
英語
To examine the effects of Taurine and Bitter Melon extract supplementation on energy metabolism during exercise just after high fat diet consumption
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
呼吸交換比
英語
Respiratory exchange ratio during exercise
日本語
中性脂肪,総コレステロール,インスリン,グルカゴン,グルコース,遊離脂肪酸,過酸化脂質,インターロイキン-6(IL-6),TGF-1βの血清濃度
英語
Serum concentrations of triglyceride, total cholesterol, insulin, glucagon, glucose, free fatty acids, lipid peroxide, interleukin-6, and transforming growth factor-1beta
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験群1
期間:1週間,1日3回
試験食品:タウリン
英語
Test group 1
Duration: 1 week, 3 times a day
Test material: Taurine
日本語
試験群2
期間:1週間,1日3回
試験食品:ニガウリ果汁末
英語
Test group 2
Duration: 1 week, 3 times a day
Test material: Bitter Melon extract
日本語
プラセボ群
期間:1週間,1日3回
試験食品:プラセボ
英語
Placebo group 1
Duration: 1 week, 3 times a day
Test material: Placrbo
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
運動習慣(1回30分以上の運動を週2回以上)のない健常な男子大学生
本研究計画について十分に理解し、本人による同意が可能な者
同意取得時における年齢が満20歳以上の者
英語
Healthy male university students who do not presently have habit of exercise
Subjects who understand the design of this study and provide informed consent with it.
Subjects who are over 20 years old
日本語
食物アレルギーのある者
英語
Subjects who have food allergy
15
日本語
名 | 西園 |
ミドルネーム | |
姓 | 祥子 |
英語
名 | Nishizono |
ミドルネーム | |
姓 | Shoko |
日本語
崇城大学
英語
Sojo University
日本語
生物生命学部 応用微生物工学科
英語
Department of Applied Microbial Technology, Faculty of Biotechnology and Life Science
860-0082
日本語
熊本県熊本市西区池田4-22-1
英語
4-22-1, Ikeda, Nishi-ku, Kumamoto
096-326-3956
nshoko@bio.sojo-u.ac.jp
日本語
名 | 石倉 |
ミドルネーム | |
姓 | 恵介 |
英語
名 | Ishikura |
ミドルネーム | |
姓 | Keisuke |
日本語
城西大学
英語
Josai University
日本語
経営学部マネジメント総合学科
英語
Department of Management, Faculty of Management
350-0295
日本語
埼玉県坂戸市けやき台1-1
英語
1-1, Keyakidai, Sakado-shi, Saitama
049-271-8006
ishikura@josai.ac.jp
日本語
崇城大学
英語
Sojo University
日本語
崇城大学
日本語
日本語
英語
日本語
崇城大学
英語
Sojo University
日本語
崇城大学
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
熊本県立大学
英語
Prefectual University of Kumamoto
日本語
英語
日本語
崇城大学
英語
Sojo University
日本語
熊本県熊本市西区池田4-22-1
英語
4-22-1, Ikeda, Nishi-ku, Kumamoto
096-326-3418
ken-sien@ofc.sojo-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
熊本県立大学
2019 | 年 | 05 | 月 | 17 | 日 |
未公表/Unpublished
15
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 17 | 日 |
2019 | 年 | 05 | 月 | 17 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 05 | 月 | 09 | 日 |
2020 | 年 | 05 | 月 | 21 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000041694
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000041694
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |