UMIN試験ID | UMIN000038268 |
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受付番号 | R000041810 |
科学的試験名 | BCAA摂取時における乾燥清酒酵母GSP23株含有食品の摂取による筋肉への影響予備検討試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/10/11 |
最終更新日 | 2019/10/10 16:39:55 |
日本語
BCAA摂取時における乾燥清酒酵母GSP23株含有食品の摂取による筋肉への影響予備検討試験
英語
Preliminary examination of the influence on muscle by the dry sake yeast GPS23 strain component food at the time of the BCAA intake
日本語
BCAA摂取時における乾燥清酒酵母GSP23株含有食品の摂取による筋肉への影響予備検討試験
英語
Preliminary examination of the influence on muscle by the dry sake yeast GPS23 strain component food at the time of the BCAA intake
日本語
BCAA摂取時における乾燥清酒酵母GSP23株含有食品の摂取による筋肉への影響予備検討試験
英語
Preliminary examination of the influence on muscle by the dry sake yeast GPS23 strain component food at the time of the BCAA intake
日本語
BCAA摂取時における乾燥清酒酵母GSP23株含有食品の摂取による筋肉への影響予備検討試験
英語
Preliminary examination of the influence on muscle by the dry sake yeast GPS23 strain component food at the time of the BCAA intake
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
healthy adlut
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
筋肉の分解抑制・合成促進の効果があるといわれているBCAAを摂取した際に、乾燥清酒酵母GSP23株含有食品も加えて摂取した場合(2摂取用量)の筋肉への影響について予備的検討を行うために本試験を計画した。試験群は3群に分け二重盲験試験とした。摂取期間は8週間その前後で検査をする。
英語
The muscles are known to increase by taking the BCAA. It is thought that it is more effectivery eating with polyamines.Therefore, We observe a chang of quqntity of muscle when we took in polyamine espcially spermidine rich dry yeast GSP23 with two kinds of capacity and placebos with BCAA.We inspect it in before and after for eight weeks during the intake period
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
体組成計測定による徐脂肪体重および筋肉量の変化
英語
Change of the quantity of lean body mass.
日本語
プレアルブミン量
英語
prealbmin
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
Ⅰ群乾燥清酒酵母GSP23株含有食品300mg/day+BCAA1008mg/day 摂取群摂取期間は8週間、被験者群あたり10名を事前スクリーニングにて検査後、試験食品摂取8週間、前後での検査を行う。
英語
1group. 10 subjects intake the dry yeast GSP23 300mg and BCAA 1008mg/day in 8 weeks and cheak the blood test and measure their lean body mass at the base line and end the test.
日本語
、Ⅱ群: 乾燥清酒酵母GSP23株含有食品900mg/day+BCAA1008mg/day 摂取群摂取群摂取期間は8週間、被験者群あたり10名を事前スクリーニングにて検査後、試験食品摂取8週間、前後での検査を行う
英語
2group.10 subjects intake the dry yeast GSP23 900mg and BCAA 1008mg/day in 8 weeks and cheak the blood test and measure their lean body mass at the base line and end the test.
日本語
、Ⅲ群:プラセボ食品+BCAA1008mg/day 摂取群摂取群摂取期間は8週間、被験者群あたり10名を事前スクリーニングにて検査後、試験食品摂取8週間、前後での検査を行う
英語
3group.10 subjects intake the placebos and BCAA 1008mg/day in 8 weeks and cheak the blood test and measure their lean body mass at the base line and end the test.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
50 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
①50歳以上の疾患の治療をしていない健常な男性
②BMI18.5以上30未満の者
③筋肉に影響の考えられるサプリメント(BCAA,プロティン,等)を試験開始前1ヶ月以内に摂取していない者
・
英語
The normal man who does not receive treatment of the disease 50 years or older.
Person less than 30 more than BMI18.5.
The person that supplement within one month before examination start.
日本語
重篤な疾患(心疾患、肝疾患、糖尿病、腎疾患、悪性腫瘍等)及びうつ病等の精神疾患を治療している者及び既往歴のある者
②被験食品に対するアレルギー(酒粕、ゼラチン、等)の考えられる者
③アルコールに対するアレルギーのある者
④骨折、リウマチなど、運動機能に障害のある者
⑤食事及び運動量の変化が大きく、日常の生活習慣を一定に維持できない者
⑥交代制勤務の者、深夜勤務のある者
⑦納豆を一週間に2回以上摂取している者(ポリアミンを多く含む食品の為)
⑧過去1ヶ月以内に他の臨床試験に参加している者
⑨その他、試験責任医師が不適格と判断した者
英語
A person treating mental diseases such as a serious disease.
The person who is thought about of allergy for the test food.
Person with allergy for the alcohol.
Person with impaired bone fracture, exercise function including rheumatism.
The person who a meal and the change of the momentum are big, and cannot maintain an everyday lifestyle constantly.
Person of the shift work, person with the graveyard shift.
Person who takes in natto more than twice a week.
The person who participates in other clinical trials within the past one month.
In addition, the person who judged that an examination responsibility doctor was inadequate.
30
日本語
名 | 明 |
ミドルネーム | |
姓 | 田中 |
英語
名 | Akira |
ミドルネーム | |
姓 | Tanaka |
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa Nutrition University
日本語
栄養クリニック
英語
Nutrition Clinic
170-8481
日本語
東京都豊島区駒込3-24-3
英語
3-24-3 Komagome,Tosima-ku,Tokyo,Japan
03-3918-6181
clinic@eiyo.ac.jp
日本語
名 | 桂子 |
ミドルネーム | |
姓 | 蒲池 |
英語
名 | Keiko |
ミドルネーム | |
姓 | Kamachi |
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa Nutrition University
日本語
栄養クリニック
英語
Nutrition Clinic
170-8481
日本語
東京都豊島区駒込3-24-3
英語
3-24-3 Komagome,Tosima-ku,Tokyo.Japan
03-3918-6181
Kamachi@eiyo.ac.jp
日本語
その他
英語
Kagawa Nutrition University
Nutrition Clinid
日本語
女子栄養大学
日本語
栄養クリニック
日本語
英語
日本語
その他
英語
MITSUBISHI GAS CHEMICAL COMPANY, INC.
日本語
三菱ガス化学株式会社
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa Nutrition University
日本語
坂戸市千代田3-21-9
英語
3-21-9 Chiyoda,Sakado,Saitama,Japan
049-283-2131
clinic@eiyo.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
女子栄養大学 栄養クリニック
2019 | 年 | 10 | 月 | 11 | 日 |
未公表/Unpublished
26
日本語
BCAAを摂取した際に、乾燥清酒酵母GSP23株含有食品も加えて摂取した場合(2摂取用量)の筋肉への影響筋肉に筋肉量が増える傾向は示唆された。
英語
when we eat BCAA and the dry sake yeast 'GPS23' component food, it seems to increase their muscles.
2019 | 年 | 10 | 月 | 10 | 日 |
日本語
英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 04 | 月 | 11 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 18 | 日 |
2019 | 年 | 04 | 月 | 11 | 日 |
2019 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 10 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000041810
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000041810
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |