UMIN試験ID | UMIN000037914 |
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受付番号 | R000043215 |
科学的試験名 | 食品摂取による食欲への影響の検討試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/11/30 |
最終更新日 | 2020/11/27 13:24:12 |
日本語
食品摂取による食欲への影響の検討試験
英語
A study for the effect on appetite by food intake
日本語
食品摂取による食欲への影響の検討試験
英語
A study for the effect on appetite by food intake
日本語
食品摂取による食欲への影響の検討試験
英語
A study for the effect on appetite by food intake
日本語
食品摂取による食欲への影響の検討試験
英語
A study for the effect on appetite by food intake
日本/Japan |
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健常な成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
乳酸菌含有食品の4週間連続摂取時の食欲へ及ぼす影響を検討する
英語
To evaluate the effect on appetite of Lactic acid bacteria-containing foods intake for 4 consecutive weeks
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
満腹感・食欲アンケート(SNAQ-JE、VASアンケート)(摂取4週目)
英語
Questionnaire on feeling of fullness and apptite(SNAQ-JE,Visual analogue scale)at 4 week ingestion
日本語
GLP-1、BITE(大食症自己評価尺度)、規定食の摂取量(摂取4週目)
英語
GLP-1 value,Bulimic Investigatory Test Edinburgh and dietary intake at 4 week
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
乳酸菌食品を4週間摂取
英語
Ingestion of food containing Lactic acid bacteria for 4 consecutive weeks
日本語
乳酸菌非含有食品を4週間摂取
英語
Ingestion of placebo without Lactic acid bacteria for 4 consecutive weeks
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
69 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 年齢20歳以上69歳以下の男女
(2) 過食傾向を自覚するが、医師により健常と判断された者
(3) 事前検査時のBMIが25.0 kg/m2以上30.0 kg/m2未満の者
英語
(1) Male and female aged from 20 to 69
(2) Subjects who are aware of overeating tendencies, but who were judged healthy by the investigator
(3) Subjects with BMI greater than 25.0 and less than 30.0 kg / m2
日本語
(1) 本研究食品の関与成分(乳酸菌やビフィズス菌)を強化した健康食品、特定保健用食品、機能性表示食品を週1回以上継続的に摂取している者
(2) 糖代謝、食欲など研究結果に影響を及ぼす可能性がある成分を含む医薬品、健康食品、特定保健用食品、機能性表示食品を週1回以上継続的に摂取している者
(3) 運動習慣が週2回以上ある者
(4) 欠食が週1回以上ある者
(5) 飲酒習慣が週3回以上ある者
(6) 乳酸菌を多く含む食品(乳酸菌飲料、ヨーグルト、キムチなど)や乳酸菌製剤を週2回以上摂取する習慣がある者
(7) BITE(大食症自己評価尺度)で大食症に該当した者
(8) 糖尿病、肝疾患、腎疾患、心疾患等の重篤な疾患のある者およびその既往症を有する者
(9) 治療中の疾患がある者、あるいは投薬治療を必要とした重篤な疾患既往症を有する者
(10) 研究に関連してアレルギー発症のおそれがある者
(11) 事前検査前3ヶ月以内に全血200 mLまたは400 mL献血あるいは輸血を行った者
(12) 事前検査の臨床検査値および計測値から、被験者として不適当と判断される者
(13) 本研究への参加同意取得1ヶ月以内に他の臨床研究に参加していた者、あるいは本研究への参加同意取得後に他の臨床研究に参加予定の者
(14) 妊娠、授乳中あるいは研究期間中に妊娠、授乳の予定がある者
(15) 生活習慣アンケートの回答結果から、被験者として不適当と判断された者
(16) その他、実施医師責任者が被験者として不適当と判断した者
英語
(1) Subjects who continuously take
health foods related to rich in lactic acid bacteria for over once a week
(2) Subjects who continuously take
medicine and health foods related to
glycometabolism and appetite more than once a week
(3) Subjects who have the exercise habits more than twice a week
(4) Subjects who have meat skipping once and more a week
(5) Subjects with alcohol drinking habit more than three times a week
(6) Subjects who have the habit of taking foods high in lactic acid bacteria (fermented milk drink, yoghurt, kimuchi, and so on) and/or lactic acid bacteria preparations twice and more a week
(7) Subjects who are judged as bulimia in BITE
(8) Subjects who have or has medical history serious illness such as diabetes, liver disease, kidney disease, heart disease
(9) Subjects who has chronic illness
or have medical history of serious
illness for medication
(10) Subjects who have possibilities
for emerging allergy onset related to the study
(11) Subjects who was given or
donated 200 ml or 400 ml whole
blood within three months before pre-inspection
(12) Subjects who are judged as unsuitable for the study because of clinical test, anthropometric test and physical examination in pre-inspection
(13) Subjects who have participated in other clinical study within the last one month or have plan to participate other clinical studies
(14) Subjects who are pregnant or lactating, or plan to become pregnant or lactate during the study
(15) Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of lifestyle questionnaire
(16) Subjects who are judged as unsuitable for the study by investigator for other reasons
80
日本語
名 | 創一 |
ミドルネーム | |
姓 | 田辺 |
英語
名 | Soichi |
ミドルネーム | |
姓 | Tanabe |
日本語
日清食品ホールディングス株式会社グローバルイノベーション研究センター
英語
NISSIN FOODS HOLDINGS CO., LTD.
R&D Platform NISSIN Global Innovation Center
日本語
健康科学研究部
英語
Health Science Research Office
192-0001
日本語
東京都八王子市戸吹町2100番
英語
2100, Tobukimachi, Hachioji, Tokyo
042-696-7685
soichi.tanabe@nissin.com
日本語
名 | 邦彦 |
ミドルネーム | |
姓 | 和佐木 |
英語
名 | Kunihiko |
ミドルネーム | |
姓 | Wasaki |
日本語
株式会社TTC
英語
TTC Co., Ltd.
日本語
試験企画部
英語
Clinical Research Planning Department
150-0021
日本語
東京都渋谷区恵比寿西1-20-2西武信用金庫恵比寿ビル
英語
Seibu Shinkin Bank Ebisu Bldg.,1-20-2, Ebisunishi, Shibuya-ku, Tokyo
03-5459-5329
k.wasaki@ttc-tokyo.co.jp
日本語
その他
英語
TTC Co., Ltd
日本語
株式会社TTC
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
NISSIN FOODS HOLDINGS CO., LTD.
日本語
日清食品ホールディングス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
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日立おおみか病院治験審査委員会
英語
Hitachi Omika Hospital
日本語
茨城県日立市大みか町2-22-30
英語
2-22-30,omika-cho,hitachi-shi,Ibaraki
029-232-8788
Masaki.ohata@medical-art.co.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2020 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 08 | 月 | 30 | 日 |
2019 | 年 | 08 | 月 | 30 | 日 |
2019 | 年 | 09 | 月 | 04 | 日 |
2020 | 年 | 02 | 月 | 09 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 09 | 月 | 03 | 日 |
2020 | 年 | 11 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000043215
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000043215
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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