UMIN試験ID | UMIN000038319 |
---|---|
受付番号 | R000043468 |
科学的試験名 | 大学生の食塩摂取に影響する食事因子に関する研究 -みそ汁の塩味の嗜好性調査による検討- |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/10/18 |
最終更新日 | 2020/04/21 18:53:12 |
日本語
大学生の食塩摂取に影響する食事因子に関する研究
-みそ汁の塩味の嗜好性調査による検討-
英語
Dietary factor affecting salt intake in university student -the association between salty taste of miso soup and salt intake-
日本語
大学生における食塩摂取の検討
英語
Study of salt intake in university student
日本語
大学生の食塩摂取に影響する食事因子に関する研究
-みそ汁の塩味の嗜好性調査による検討-
英語
Dietary factor affecting salt intake in university student -the association between salty taste of miso soup and salt intake-
日本語
大学生における食塩摂取の検討
英語
Study of salt intake in university student
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究では、大学生を対象として食事摂取量、食塩摂取量を調べるとともに、食塩摂取に関わる食事因子とを検討する。また、みそ汁の塩味の嗜好性を調査し、食塩摂取傾向と比較検討する。
英語
To identify dietary intake, salt intake, and the dietary factor affecting salt intake in university student. Additionally, to investigate the association between salty taste of miso soup and salt intake.
その他/Others
日本語
食事摂取量、みそ汁の塩味の嗜好性と食塩摂取の関係
英語
dietary intake, salt intake, the association between salty taste of miso soup and salt intake.
日本語
食事摂取量、食塩摂取量
塩分チェックシートによる点数
みそ汁の塩分の嗜好性
英語
Dietary intake, salt intake, score of salt intake check sheet, salty taste of miso soup
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
インスタントみそ汁の塩味の嗜好性調査(2種類を2日間)
英語
Intake of instant miso soup(2 types and 2 days), and answer the questions of salty taste.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1)大学生
2)本研究に関する内容に同意した者。
英語
Participants who
1)University student
2)provided informed consent for this study
日本語
適用なし
英語
Not applicable
30
日本語
名 | 夏子 |
ミドルネーム | |
姓 | 三戸 |
英語
名 | NATSUKO |
ミドルネーム | |
姓 | MITO |
日本語
横浜国立大学
英語
Yokohama National University
日本語
教育学部
英語
College of Education
240-8501
日本語
横浜市保土ヶ谷区常盤台79-2
英語
79-2, Tokiwadai, Hodogaya-ku, Yokohama, Kanagawa
045-339-3305
mito-natsuko-jx@ynu.ac.jp
日本語
名 | 夏子 |
ミドルネーム | |
姓 | 三戸 |
英語
名 | NATSUKO |
ミドルネーム | |
姓 | MITO |
日本語
横浜国立大学
英語
Yokohama National University
日本語
教育学部
英語
College of Education
240-8501
日本語
横浜市保土ヶ谷区常盤台79-2
英語
79-2, Tokiwadai, Hodogaya-ku, Yokohama, Kanagawa
045-339-3305
mito-natsuko-jx@ynu.ac.jp
日本語
横浜国立大学
英語
Yokohama National University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
文部科学省
英語
Grant-in-Aid for Scientific Research (KAKENHI)
日本語
日本語
科学研究費補助金
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
横浜国立大学人を対象とする医学系研究倫理専門委員会
英語
Yokohama National University Institutional Review Board
日本語
横浜市保土ヶ谷区常盤台79-2
英語
79-2, Tokiwadai, Hodogaya-ku, Yokohama, Kanagawa
0453393014
kenkyu.somu@ynu.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 18 | 日 |
未公表/Unpublished
29
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 08 | 月 | 19 | 日 |
2019 | 年 | 08 | 月 | 19 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 26 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 17 | 日 |
2020 | 年 | 04 | 月 | 21 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000043468
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000043468
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |