UMIN試験ID | UMIN000038165 |
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受付番号 | R000043502 |
科学的試験名 | ヒシ茶の摂取が体脂肪に及ぼす影響に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/10/04 |
最終更新日 | 2020/04/01 14:58:00 |
日本語
ヒシ茶の摂取が体脂肪に及ぼす影響に関する研究
英語
Study on the effects of ingestion of water chestnut tea "Hishicha" on body fat
日本語
ヒシ茶の摂取が体脂肪に及ぼす影響
英語
Effects of ingestion of Hishicha on body fat
日本語
ヒシ茶の摂取が体脂肪に及ぼす影響に関する研究
英語
Study on the effects of ingestion of water chestnut tea "Hishicha" on body fat
日本語
ヒシ茶の摂取が体脂肪に及ぼす影響
英語
Effects of ingestion of Hishicha on body fat
日本/Japan |
日本語
肥満
英語
obesity
内分泌・代謝病内科学/Endocrinology and Metabolism |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ヒシ茶の長期摂取による体脂肪上昇抑制効果を検証すること
英語
To investigate the effects of long-tern ingestion water chestnut tea "Hishicha" on suppression of body fat.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
内臓脂肪面積
英語
Visceral fat area
日本語
身長、体重、BMI、体脂肪率、腹囲、血圧、AGEs(終末糖化産物)、総ビリルビン、総蛋白、アルブミン、AST、ALT、ALP、LD、γ-GT、総コレステロール、LDL-コレステロール、HDL-コレステロール、中性脂肪、血清アミラーゼ、尿素窒素、クレアチニン、尿酸、Na、Cl、K、直接ビリルビン、CK、コリンエステラーゼ、カルシウム、無機リン、血清血糖、白血球数、赤血球数、ヘモグロビン、ヘマトクリット、血小板数、ヘモグロビンA1c、食事調査
英語
Height, Body weight, BMI, Body fat percentage, Waist length, Blood pressure, AGEs (Advanced Glycation End Products), Total bilirubin, Total protein, Albumin, AST, ALT, ALP, LD, gamma-GT, Total cholesterol, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol, Serum triglyceride, Serum amylase, Urea nitrogen, Creatinine, Uric acid, Na, Cl, K, Direct bilirubin, CK, Cholinesterase, Calcium, Inorganic phosphorus, Serum blood glucose level, White blood cell count, Red blood cell count, Hemoglobin, Hematocrit, Platelet count, Hemoglobin A1c, Dietary survey
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
アクティブ食品を8週間摂取する
英語
The subjects ingested the active meal for eight weeks.
日本語
プラセボ食品を8週間摂取する
英語
The subjects ingested the placebo meal for eight weeks.
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 神埼市に在住または神埼市内に勤務している方
2) 20歳以上70歳以下の成人(男女問わず)
3) 肥満または内臓脂肪が気になる方
4) BMI{体重kg/(身長m)2以上}が23以上30未満の方
5) 原則として、内臓脂肪面積が80c㎡以上以上または腹囲81 cm以上の方
6) 試験の目的・内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解したうえで自発的に参加を志願し、書面で試験参加に同意した方
英語
1) Individuals who live or work in Kanzaki city
2) Adults aged 20 to 70 (both male and female)
3) Individuals who are concerned about obesity or visceral fat
4) BMI {weight kg / (height m) 2 or more} is 23 or more and less than 30
5) As a rule, individuals with visceral fat area of 80 cm2 or more or waist length of 81 cm or more
6) Individuals who understand the purpose and contents of the experiment
日本語
1) 居住地または勤務地、年齢、BMI、内臓脂肪面積または腹囲の値を満たせない方
2) 脂質代謝に影響を及ぼす可能性のある医薬品を使用している方
3) 試験期間中に脂質代謝に影響を及ぼす可能性のあるサプリメント・健康食品摂取をやめることができない方
4) 糖尿病、腎・肝疾患に罹患している者または治療中の方
5) 家族性高コレステロール血症などの原発性脂質異常症と診断されたことがある方
6) 慢性疾患を有し、薬剤を常用している方
7) 試験期間中に緑茶、ウーロン茶、紅茶の多量摂取をやめることができない方
8) 妊娠している方、試験期間中妊娠の意思がある方、授乳中の方
9) 他の食品の摂取や薬剤を使用する試験、化粧品および薬剤を塗布する試験に参加中の方
10) その他、医師が研究対象者として不適当と判断された方
11) 中止の申し出があった方
英語
1) Individuals who cannot meet the values of residence or work place, age, BMI, visceral fat area or waist circumference
2) Individuals using drugs that may affect lipid metabolism
3) Individuals who cannot stop taking supplements and health foods that may affect lipid metabolism during the test period
4) Individuals suffering from diabetes, kidney / liver disease or being treated
5) Individuals who have been diagnosed with primary dyslipidemia such as familial hypercholesterolemia
6) Individuals with chronic diseases who regularly use drugs
7) Individuals who cannot stop taking large amounts of green tea, oolong tea and black tea during the test period
8) Individuals who are pregnant, those who intend to become pregnant during the test period, breastfeeding individuals
9) Individuals taking part in other food intake and drug use tests, cosmetics and drug application tests
10) Other individuals whose doctors are deemed inappropriate as research subjects
11) Individuals who have been asked to cancel the clinical test
40
日本語
名 | みどり |
ミドルネーム | |
姓 | 安田 |
英語
名 | Midori |
ミドルネーム | |
姓 | Yasuda |
日本語
西九州大学
英語
Nishikyushu University
日本語
健康栄養学部
英語
Faculty of Health and Nutrition Sciences
842-8585
日本語
佐賀県神埼市神埼町尾崎4490-9
英語
4490-9 Osaki, Kanzaki-machi, Kanzaki-shi, Saga, Japan
0952-37-9274
midori@nisikyu-u.ac.jp
日本語
名 | みどり |
ミドルネーム | |
姓 | 安田 |
英語
名 | Midori |
ミドルネーム | |
姓 | Yasuda |
日本語
西九州大学
英語
Nishikyushu University
日本語
健康栄養学部
英語
Faculty of Health and Nutrition Sciences
842-8585
日本語
佐賀県神埼市神埼町尾崎4490-9
英語
4490-9 Osaki, Kanzaki-machi, Kanzaki-shi, Saga, Japan
0952-52-4191
midori@nisikyu-u.ac.jp
日本語
西九州大学
英語
Nishikyushu University
日本語
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英語
日本語
その他
英語
Kanzaki-shi
日本語
神埼市
日本語
地方自治体/Local Government
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
西九州大学
英語
Nishikyushu University
日本語
佐賀県神埼市神埼町尾崎4490-9
英語
4490-9 Osaki, Kanzaki-machi, Kanzaki-shi, Saga, Japan
0952-52-4191
midori@nisikyu-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 04 | 日 |
未公表/Unpublished
44
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 10 | 月 | 04 | 日 |
2019 | 年 | 08 | 月 | 19 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 07 | 日 |
2019 | 年 | 12 | 月 | 16 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
2020 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000043502
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000043502
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |