UMIN試験ID | UMIN000038245 |
---|---|
受付番号 | R000043596 |
科学的試験名 | 大学生の適正な食習慣形成を目指したソーシャルメディアの活用による朝食摂取介入の試み |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/10/09 |
最終更新日 | 2021/01/11 12:25:41 |
日本語
大学生の適正な食習慣形成を目指したソーシャルメディアの活用による朝食摂取介入の試み
英語
Educational intervention to promote eating breakfast applying social media for improving dietary habits in college students
日本語
ソーシャルメディア活用による朝食摂取介入の試み
英語
Educational intervention to promote eating breakfast applying social media
日本語
大学生の適正な食習慣形成を目指したソーシャルメディアの活用による朝食摂取介入の試み
英語
Educational intervention to promote eating breakfast applying social media for improving dietary habits in college students
日本語
ソーシャルメディア活用による朝食摂取介入の試み
英語
Educational intervention to promote eating breakfast applying social media
日本/Japan |
日本語
なし
英語
Nothing
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
大学生にとって身近なソーシャルメディアであるLINEを活用することで、簡便に多人数の大学生の朝食摂取、またはよりよい朝食の摂取状況を促す教育効果について検討することを目的とする。
英語
The objective is to examine educational effects to promote a breakfast intake or an intake situation of better breakfast to many college students easily by utilizing LINE which is imminent social media for college students.
その他/Others
日本語
教育効果
英語
Educational effects
日本語
朝食摂取者の割合。
現在よりも主食・主菜・副菜に近い食事をそろえて食べることができるようになる者の割合。
英語
Ratio of college student of breakfast intake.
Ratio of college student of better breakfast intake situation.
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
4
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
その他/Other |
日本語
朝食欠食者群ー情報提供なし
英語
Skip breakfast group-No sending the URL of a necessary information site
日本語
朝食摂取者群ー情報提供なし
英語
Breakfast intake group-No sending the URL of a necessary information site
日本語
朝食欠食者群ー情報提供あり
英語
Skip breakfast group-Sending the URL of a necessary information site
日本語
朝食摂取者群ー情報提供あり
英語
Breakfast intake group-Sending the URL of a necessary information site
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
大学生および大学院生
英語
University students and graduate students
日本語
適用なし
英語
Nothing
400
日本語
名 | 伸代 |
ミドルネーム | |
姓 | 角田 |
英語
名 | Nobuyo |
ミドルネーム | |
姓 | Tsunoda |
日本語
東洋大学
英語
Toyo University
日本語
食環境科学部健康栄養学科
英語
Department of Nutritional and Health Sciences, Faculty of Food and Nutritional Sciences
374-0193
日本語
群馬県邑楽郡板倉町泉野1-1-1
英語
1-1-1, Izumino, Itakura-machi, Ora-gun, Gunma
0276829176
tsunoda001@toyo.jp
日本語
名 | 伸代 |
ミドルネーム | |
姓 | 角田 |
英語
名 | Nobuyo |
ミドルネーム | |
姓 | Tsunoda |
日本語
東洋大学
英語
Toyo University
日本語
食環境科学部健康栄養学科
英語
Department of Nutritional and Health Sciences, Faculty of Food and Nutritional Sciences
374-0193
日本語
群馬県邑楽郡板倉町泉野1-1-1
英語
1-1-1, Izumino, Itakura-machi, Ora-gun, Gunma
0276829176
tsunoda001@toyo.jp
日本語
東洋大学
英語
Toyo University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
Toyo University
日本語
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
JPN
日本語
英語
日本語
英語
日本語
東洋大学における人を対象とする医学系研究に関する倫理審査委員会
英語
The ethics committee of the university of Toyo
日本語
東京都文京区白山5-28-20
英語
5-28-20, Hakusan, Bunkyo-ku, Tokyo
0339457224
hoshi@toyo.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 09 | 日 |
未公表/Unpublished
247
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 10 | 月 | 03 | 日 |
2019 | 年 | 07 | 月 | 04 | 日 |
2018 | 年 | 10 | 月 | 03 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 13 | 日 |
日本語
UMIN000035451
英語
UMIN000035451
2019 | 年 | 10 | 月 | 09 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000043596
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000043596
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |