UMIN試験ID | UMIN000038247 |
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受付番号 | R000043598 |
科学的試験名 | 低温熟成ニンニク抽出物の認知機能改善効果 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/10/09 |
最終更新日 | 2020/10/09 11:18:24 |
日本語
低温熟成ニンニク抽出物の認知機能改善効果
英語
The effect of low temperature aged garlic extract on cognitive function
日本語
低温熟成ニンニク抽出物の認知機能改善効果
英語
The effect of low temperature aged garlic extract on cognitive function
日本語
低温熟成ニンニク抽出物の認知機能改善効果
英語
The effect of low temperature aged garlic extract on cognitive function
日本語
低温熟成ニンニク抽出物の認知機能改善効果
英語
The effect of low temperature aged garlic extract on cognitive function
日本/Japan |
日本語
軽度認知障害
英語
Mild Cognitive Impairment
精神神経科学/Psychiatry | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
S-アリルシステインを含有した低温熟成ニンニク抽出物が認知機能に及ぼす効果を検討する
英語
To investigate the effect of low temperature aged garlic extract containing S-allyl cysteine on cognitive function
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
認知機能(MMSE):
投与開始から12週後
英語
Cognitive function (MMSE):
12 weeks after the start of administration
日本語
睡眠の質(PSQI、JESS, AIS-J)
健康関連QOL(SF-36)
血液、尿:
投与開始から12週後
英語
Quality of sleep (PSQI, JESS, AIS-J)
Health related QOL (SF-36)
Blood, urine:
12 weeks after the start of administration
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
低温熟成ニンニク抽出物含有食品(S-アリルシステイン250μg/日)、12週間
英語
Low temperature aged garlic extract (S-allylcysteine 250 microgram/day, 12 weeks)
日本語
プラセボ(デキストリン)、12週間
英語
Placebo (dextrin), 12 weeks
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
60 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 認知機能が気になる男女で、摂取前検査のMMSEにおいて、30満点中24点以上28点以下の方を対象に実施する。
(2) 暴飲暴食を避けて頂ける方
(3) 試験日前日、飲酒を避けて頂ける方
(4) 説明同意文書を読み説明を受けた上で、被験者本人及び代諾者から書面によりこの試験への参加に同意していただける方
(5) 本試験内容を理解し、試験計画書の順守が可能であると医師により判断された方
(6) 試験計画を完了する可能性が高いと試験者によって判断された人
英語
(1) MMSE score before intervention is 24 to 28.
(2) Those who can avoid heavy eating/drinking
(3) Those who can avoid drinking the day before the test.
(4) Those who and his/her proxy agree to participate in this trial in writing, after reading the explanation consent document and receiving explanations.
(5) Those who have been judged by a physician to be able to understand the content of this trial and comply with the study protocol.
(6) Those who are determined by the examiner to have a high probability to complete the study protocol.
日本語
(1) 本試験の評価に影響を及ぼす医薬品(ドネペジル塩酸塩、ガランタミン臭化水素酸塩、メマンチン塩酸塩、リバスチグミン、ゾニサミド)を常用している方
(2) 脳機能改善を目的としたサプリメント(イチョウ葉抽出物、EPA・DHA、プラズマローゲン、フォスファチジルセリン/コリン、アントシアニン、GABA、アラキドン酸、セリルチロシン、ヒスチジン、フェルラ酸、ガーデンアンジェリカ)などを常用している方
(3) てんかん歴、脳疾患の既往歴のある方
(1) 悪性腫瘍の診断を受けている方、重篤な肝障害、腎障害、心疾患の既往歴のある方
(2) アルコールを多量に摂取している方(1日換算でアルコール60g以上)
(4) 試験食品の原材料に対してアレルギー発症の恐れがある方
(3) スクリーニング検査時に、検査結果が日本人間ドック学会の定める判定区分(2018年4月1日改定・2018年12月14日 一部変更)で要治療に該当する方
(4) 医学的あるいは精神的状態に異常があり完遂、測定ができないか、被験者に顕著なリスクがあると医師が判断した方
(5) 他の臨床試験等に参加している方
英語
1. Those who are receiving the medicines that affect the evaluation of this study; i.e. donepezil hydrochloride, galantamine hydrobromide, memantine hydrochloride, rivastigmine, and zonisamide.
2. Those who are taking supplement for improving cognitive function; i.e. ginkgo biloba extract, EPA / DHA, plasmalogen, phosphatidylserine / choline, anthocyanin, GABA, arachidonic acid, seryltyrosine, histidine, ferulic acid, and garden angelica.
3. Those who have history of epilepsy or brain disease.
4. Those who have been diagnosed with a malignant tumor or have a history of severe liver damage, kidney damage or heart disease.
5. Those who consume a large amount of alcohol; i.e. 60g or more of alcohol per day.
6. Those who may develop allergies to test food ingredients.
7. At screening test, the test results are classified as treatment required by the Judgment Categorydetermined by the Japan Medical Dock Association (April 1, 2018 revision, December 14, 2018 partial change).
8. Those who have been judged by a doctor to be unable to complete the study or to have a significant risk to the subject due to abnormal medical or mental conditions.
9. Those who are participting in aother clinical trial.
48
日本語
名 | 良雄 |
ミドルネーム | |
姓 | 良雄 |
英語
名 | Yoshio |
ミドルネーム | |
姓 | Suzuki |
日本語
順天堂大学
英語
Juntendo University
日本語
大学院スポーツ健康科学研究科
英語
Graduate School of Health and Sports Science
270-1695
日本語
千葉県印西市平賀学園台1-1
英語
1-1, Hiragagakuenndai
+81476981001
yssuzuki@juntendo.ac.jp
日本語
名 | 良雄 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | Yoshio |
ミドルネーム | Sakuraba |
姓 | Suzuki |
日本語
順天堂大学
英語
Juntendo University
日本語
大学院スポーツ健康科学研究科
英語
Graduate School of Health and Sports Science
270-1695
日本語
千葉県印西市平賀学園台1-1
英語
1-1, Hiragagakuenndai
+81476981001
yssuzuki@juntendo.ac.jp
日本語
順天堂大学
英語
Juntendo University
日本語
順天堂大学
日本語
大学院スポーツ健康科学研究科
日本語
英語
日本語
その他
英語
ICHIMARU PHARCOS Co., Ltd.
日本語
一丸ファルコス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
順天堂大学大学院研究等倫理委員会
英語
Ethics committee of Juntendo University Graduate School of Sports and Health Science
日本語
〒270-1695千葉県印西市平賀学園台1-1
英語
1-1, Hiragagakuendai, Inzai, Chiba 270-1695
+81476981001
sc-kyomu@juntendo.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 09 | 日 |
未公表/Unpublished
51
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2019 | 年 | 07 | 月 | 18 | 日 |
2019 | 年 | 07 | 月 | 18 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2020 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 10 | 月 | 09 | 日 |
2020 | 年 | 10 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000043598
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000043598
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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