UMIN試験ID | UMIN000038605 |
---|---|
受付番号 | R000043995 |
科学的試験名 | 地域在住高齢者の認知機能と睡眠の質に対する多様な食品摂取を目的とした栄養プログラムの効果検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/03/31 |
最終更新日 | 2021/05/19 09:05:00 |
日本語
地域在住高齢者の認知機能と睡眠の質に対する多様な食品摂取を目的とした栄養プログラムの効果検証
英語
Effect of nutritional programs on cognitive function and sleep quality in a community-dwelling older Japanese
日本語
食事の多様性改善が認知機能と睡眠の質に及ぼす影響
英語
Effect of nutritional programs on cognitive function and sleep quality
日本語
地域在住高齢者の認知機能と睡眠の質に対する多様な食品摂取を目的とした栄養プログラムの効果検証
英語
Effect of nutritional programs on cognitive function and sleep quality in a community-dwelling older Japanese
日本語
食事の多様性改善が認知機能と睡眠の質に及ぼす影響
英語
Effect of nutritional programs on cognitive function and sleep quality
日本/Japan |
日本語
自立生活可能な高齢者
英語
Community dwelling older adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
地域在住高齢者に対して,多様な食品摂取を目的とした栄養プログラムが認知機能と睡眠の質に及ぼす影響を検証する
英語
The aim of this study is to investigate the effect of dietary program on the cognitive function and sleep quality in a community-dwelling older Japanese
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
認知機能
英語
Cognitive function
日本語
睡眠効率
英語
Sleep quality
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
2
予防・検診・検査/Prevention
行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
介入群:食生活改善を目的とした栄養プログラム(6か月間)
英語
Intervention group: nutritional program to improve dietary diversity (6 months)
日本語
対照群
英語
Control group
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
65 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
群馬県明和町在住の65歳以上の高齢者のうち、明和町主催の健康教室に参加している者
英語
Individuals who participate in the health promotion programs in Meiwa-machi, Gunma
日本語
1.自立生活が不可能な者
2.透析患者など重い食事制限を受けている者
3.睡眠障害の診断を受けた者
英語
Individuals who have difficulty in daily life without social support, who have dietary restriction such as dialysis treatment, and who are diagnosed as a sleep disorders
60
日本語
名 | 貴大 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉﨑 |
英語
名 | Takahiro |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshizaki |
日本語
東洋大学
英語
Toyo University
日本語
食環境科学部食環境科学科
英語
Department of Food and Life Sciences, Faculty of Food and Nutritional Sciences
374-0193
日本語
群馬県邑楽郡板倉町泉野1-1-1
英語
1-1-1, Izumino, Itakura-machi, Ora-gun, Gunma 374-0193, Japan
0276-82-9012
yoshizaki@toyo.jp
日本語
名 | 貴大 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉﨑 |
英語
名 | Takahiro |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshizaki |
日本語
東洋大学
英語
Toyo University
日本語
食環境科学部食環境科学科
英語
Department of Food and Life Sciences, Faculty of Food and Nutritional Sciences
374-0193
日本語
群馬県邑楽郡板倉町泉野1-1-1
英語
1-1-1, Izumino, Itakura-machi, Ora-gun, Gunma 374-0193, Japan
0276-82-9012
yoshizaki@toyo.jp
日本語
その他
英語
Department of Food and Life Sciences, Faculty of Food and Nutritional Sciences, Toyo University
日本語
東洋大学食環境科学部食環境科学科
日本語
日本語
英語
日本語
文部科学省
英語
Grant-in-Aid for Young Scientists(B), Japan Society for the Promotion of Science, The Ministry of Education,Culture,Sports,Science and Technology
日本語
独立行政法人日本学術振興会
日本語
その他の国の官庁/Government offices of other countries
日本語
英語
日本語
共同研究者
山本 かおり(東洋大学大学院食環境科学研究科・博士後期課程2年)
大上 安奈(東洋大学食環境科学部食環境科学科・准教授)
東郷 史治(東京大学大学院教育学研究科・准教授)
横山 友里(東京都健康長寿医療センター研究所・研究員)
その他
群馬県明和町介護福祉課
英語
日本語
英語
日本語
東洋大学
英語
Toyo University
日本語
350-8585 埼玉県川越市鯨井2100
英語
2100, Kujirai, Kawagoe city, Saitama, 350-8585, Japan
049-239-1440
hoshi@toyo.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験中止/Terminated
2019 | 年 | 07 | 月 | 20 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 03 | 日 |
2020 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
2020 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 11 | 月 | 17 | 日 |
2021 | 年 | 05 | 月 | 19 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000043995
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000043995
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |