UMIN試験ID | UMIN000038646 |
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受付番号 | R000044034 |
科学的試験名 | 閉経期および閉経後女性の動脈機能と大豆イソフラボン代謝産物エクオール産生能との関係-腸内細菌叢に着目した研究- |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/12/01 |
最終更新日 | 2020/09/08 17:47:33 |
日本語
閉経期および閉経後女性の動脈機能と大豆イソフラボン代謝産物エクオール産生能との関係-腸内細菌叢に着目した研究-
英語
The relationship between arterial function and the ability to produce equol in menopausal or postmenopausal women: focused on intestinal microbiome.
日本語
閉経期および閉経後女性の動脈機能と大豆イソフラボン代謝産物エクオール産生能との関係-腸内細菌叢に着目した研究-
英語
The relationship between arterial function and the ability to produce equol in menopausal or postmenopausal women: focused on intestinal microbiome.
日本語
閉経期および閉経後女性の動脈機能と大豆イソフラボン代謝産物エクオール産生能との関係-腸内細菌叢に着目した研究-
英語
The relationship between arterial function and the ability to produce equol in menopausal or postmenopausal women: focused on intestinal microbiome.
日本語
閉経期および閉経後女性の動脈機能と大豆イソフラボン代謝産物エクオール産生能との関係-腸内細菌叢に着目した研究-
英語
The relationship between arterial function and the ability to produce equol in menopausal or postmenopausal women: focused on intestinal microbiome.
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
腸内細菌叢に着目し、閉経期および閉経後女性におけるエクオール産生能や動脈機能、食事因子、生活習慣との関連を明らかにすることを目的とする。
英語
The purpose of this study is to clarify the relationship between equol production, arterial function, dietary factors, and lifestyle habits in menopausal or postmenopausal women, focusing on the gut microbiota.
その他/Others
日本語
観察研究
英語
Observational study
日本語
エクオール産生能、腸内細菌叢、動脈機能、食事因子、生活習慣との関連
英語
The objective of this study is to clarify the relationship among arterial function, the ability to produce equol, dietary factors, and lifestyle habits in menopausal or postmenopausal women, focused on intestinal microbiome.
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
大豆イソフラボンを含む食品を3日間摂取する
英語
Taking foods contained soy isoflavones for 3 days.
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英語
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英語
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英語
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英語
40 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
1. 閉経期および閉経後5年以内の女性(本人自己申告)。閉経とは、1年間(12ヵ月間)以上の無月経、あるいは卵巣摘出手術を行い無月経であること。
2. 自由意志による研究参加の同意を本人から文書で取得可能な者
3. 重篤な脳血管疾患、心疾患、肝疾患、腎疾患、消化器疾患、届出が必要な感染症に罹患していない者
英語
1. Subjects who are menopause period or post-menopause within 5 years (self-assessment information).
2. Subjects whose written informed consent has been obtained by her voluntary participations.
3. Subjects whose do not have serious cerebrovascular disease, heart disease, liver disease, kidney disease, digestive system disease, and infectious disease.
日本語
1. 大豆アレルギーのある者
2. ホルモン療法を受けている者
3. 継続的な治療、投薬、生活指導を受けている疾患を有しているため、担当医師が研究対象者として適さないと判断した者
4. 他の臨床試験に現在参加しているか、あるいは本研究における同意取得前30日以内に他の臨床試験に参加していた者
5. 血液検査において、B型肝炎ウイルス(HBV)、C型肝炎ウイルス(HCV)、あるいはエイズウイルス(HIV)陽性の者
6. その他、研究責任医師が不適当と判断した者
英語
1. Subject who have soy allergies.
2. Subject who have hormone replacement therapy
3. Subject who have the disease that need to have medical treatment, given drugs, receiving general lifestyle guidance, and who are judged as unsuitable for the current study by the principal investigator.
4. Subject who is participating in other clinical trial, or have participated in other clinical trial within 30 days before the informed for consent this study.
5. Subject who is HBV, HCV, or HIV positive in the blood test of this study.
6. Subjects who have been determined ineligible by principal investigator.
50
日本語
名 | 裕子 |
ミドルネーム | |
姓 | 東泉 |
英語
名 | Yuko |
ミドルネーム | |
姓 | TOUSEN |
日本語
国立研究開発法人医薬基盤・健康・栄養研究所
英語
National Institutes of Biomedical Innovation, Health and Nutrition
日本語
食品保健機能研究部
英語
Department of Food Function and Labeling
162-8636
日本語
東京都新宿区戸山1-23-1
英語
1-23-1 Toyama, Shinjuku-ku,Tokyo
03-3203-8063
tousen@nibiohn.go.jp
日本語
名 | 裕子 |
ミドルネーム | |
姓 | 東泉 |
英語
名 | Yuko |
ミドルネーム | |
姓 | TOUSEN |
日本語
国立研究開発法人医薬基盤・健康・栄養研究所
英語
National Institutes of Biomedical Innovation, Health and Nutrition
日本語
食品保健機能研究部
英語
Department of Food Function and Labeling
162-8636
日本語
東京都新宿区戸山1-23-1
英語
1-23-1 Toyama, Shinjuku-ku, Tokyo
03-3203-8063
tousen@nibiohn.go.jp
日本語
その他
英語
National Institutes of Biomedical Innovation, Health and Nutrition
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国立研究開発法人医薬基盤・健康・栄養研究所
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英語
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その他
英語
DANON Institute of Japan Foundation
日本語
公益財団法人ダノン健康栄養財団
日本語
財団/Non profit foundation
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
国立研究開発法人医薬基盤・健康・栄養研究所研究倫理審査委員会
英語
Ethical Committee of National Institutes of Biomedical Innovation, Health and Nutrition
日本語
大阪府茨木市彩都あさぎ7-6-8
英語
7-6-8 Saitoasagi, Ibaraki, Osaka
072-641-9829
irb-office@nibiohn.go.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2019 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
参加者募集中断/Suspended
2019 | 年 | 08 | 月 | 22 | 日 |
2019 | 年 | 11 | 月 | 11 | 日 |
2019 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 11 | 月 | 20 | 日 |
2020 | 年 | 09 | 月 | 08 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000044034
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000044034
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |