UMIN試験ID | UMIN000038808 |
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受付番号 | R000044250 |
科学的試験名 | 健康な日本人学生の学校給食における“出汁”を用いた減塩学校給食の効果についての介入研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2019/12/06 |
最終更新日 | 2020/06/05 09:45:44 |
日本語
健康な日本人学生の学校給食における“出汁”を用いた減塩学校給食の効果についての介入研究
英語
Effect of reduced salt diet using "dashi" in school lunch for healthy Japanese students : non-randomize control trial at Elementary and junior high school
日本語
健康な日本人学生の学校給食における“出汁”を用いた減塩学校給食の効果についての介入研究
英語
Effect of reduced salt diet using "dashi" in school lunch for healthy Japanese students : non-randomize control trial at Elementary and junior high school
日本語
健康な日本人学生の学校給食における“出汁”を用いた減塩学校給食の効果についての介入研究
英語
Effect of reduced salt diet using "dashi" in school lunch for healthy Japanese students : non-randomize control trial at Elementary and junior high school
日本語
健康な日本人学生の学校給食における“出汁”を用いた減塩学校給食の効果についての介入研究
英語
Effect of reduced salt diet using "dashi" in school lunch for healthy Japanese students : non-randomize control trial at Elementary and junior high school
日本/Japan |
日本語
健康な学生
英語
Healthy students
該当せず/Not applicable | 小児/Child |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
出汁を使った「減塩給食」による減塩の効果を検討する
英語
To examine the efficacy of school lunch using "dashi" for reducing sodium intake.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
味覚検査による塩味感受性の変化
英語
changes in the sensitive of sodium on the taste tests
日本語
質問紙による食塩摂取状況の変化
英語
changes in the state of sodium intake on the basis of the questionnaire
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
いいえ/NO
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food | 行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
出汁を使った給食 45日間
減塩教育 1日
英語
reduced salt diet using "dashi" 45day
education of reducing sodium 1day
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減塩教育 1日
英語
education of reducing sodium 1day
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9 | 歳/years-old | 以上/<= |
15 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
学校給食を食べている学生
英語
students eating of school lunch
日本語
重篤なアレルギーのある学生
英語
students with a serious allergies
300
日本語
名 | 潤子 |
ミドルネーム | |
姓 | 野原 |
英語
名 | Junko |
ミドルネーム | |
姓 | Nohara |
日本語
畿央大学
英語
Kio University
日本語
健康栄養学科
英語
Department of Health Nutrition
6350832
日本語
奈良県北葛城郡広陵町馬見中4-2-2
英語
4-2-2 Umaminaka, Koryo-cho, Kitatsukagi-gun, Nara Prefecture
0745541601
j.nohara@kio.ac.jp
日本語
名 | 潤子 |
ミドルネーム | |
姓 | 野原 |
英語
名 | Junko |
ミドルネーム | |
姓 | Nohara |
日本語
畿央大学
英語
Kio University
日本語
健康栄養学科
英語
Department of Health Nutrition
6350832
日本語
奈良県北葛城郡広陵町馬見中4-2-2
英語
4-2-2 Umaminaka, Koryo-cho, Kitatsukagi-gun, Nara Prefecter
0745541601
j.nohara@kio.ac.jp
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畿央大学
英語
Kio University
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畿央大学
英語
Kio University
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その他/Other
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畿央大学
英語
Kio University
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奈良県北葛城郡広陵町馬見中4-2-2
英語
4-2-2 Umaminaka, Koryo-cho, Kitatsukagi-gun, Nara Prefecture
0745541601
j.nohara@kio.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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2019 | 年 | 12 | 月 | 06 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験中止/Terminated
2019 | 年 | 12 | 月 | 06 | 日 |
2019 | 年 | 12 | 月 | 06 | 日 |
2020 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2019 | 年 | 12 | 月 | 06 | 日 |
2020 | 年 | 06 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000044250
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000044250
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |