UMIN試験ID | UMIN000039085 |
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受付番号 | R000044574 |
科学的試験名 | 健常成人を対象とした低分子グルコマンナン含有飲料の単回摂取による食後血糖上昇抑制効果-無作為化二重盲検クロスオーバー試験- |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/01/09 |
最終更新日 | 2020/07/15 11:33:41 |
日本語
低分子グルコマンナン含有飲料による食後血糖上昇抑制効果
英語
A study for the suppressive effect of the beverage containing low molecular weight glucomannan on the elevation of postprandial blood glucose
日本語
低分子グルコマンナン含有飲料による食後血糖上昇抑制効果
英語
A study for the suppressive effect of the beverage containing low molecular weight glucomannan on the elevation of postprandial blood glucose
日本語
健常成人を対象とした低分子グルコマンナン含有飲料の単回摂取による食後血糖上昇抑制効果-無作為化二重盲検クロスオーバー試験-
英語
A study for the suppressive effect of the beverage containing low molecular weight glucomannan on the elevation of postprandial blood glucose in healthy subjects -A randomized, placebo-controlled, double-blind, crossover trial-
日本語
健常成人を対象とした低分子グルコマンナン含有飲料の単回摂取による食後血糖上昇抑制効果
英語
A study for the suppressive effect of the beverage containing low molecular weight glucomannan on the elevation of postprandial blood glucose in healthy subjects
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Japanese subjects
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
低分子グルコマンナン含有飲料を摂取した際の血糖値上昇抑制効果を検証する。
英語
To verify the suppressive effect of the beverage containing low molecular weight glucomannan on the elevation of postprandial blood glucose
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
食後血糖値
英語
Blood glucose levels at each measurement point
日本語
1.変化量血糖値
2.変化量血糖値曲線下面積
3.血糖値曲線下面積
英語
1.Blood glucose elevation levels at each measurement point
2.The incremental area under the curve of the blood glucose levels
3.The area under the curve of the blood glucose levels
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
中央登録/Central registration
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
I期:対照飲料
ウォッシュアウト
II期:低分子化グルコマンナン含有飲料
負荷食品:レトルト米飯(260 g)
英語
Period I:Placebo beverage
Wash out
Period II:Beverage containing low molecular weight glucomannan
Carbohydrate load:retort cooked rice(260g)
日本語
I期:低分子化グルコマンナン含有飲料
ウォッシュアウト
II期:対照飲料
負荷食品:レトルト米飯(260 g)
英語
Period I:Beverage containing low molecular weight glucomannan
Wash out
Period II:Placebo beverage
Carbohydrate load:retort cooked rice(260g)
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.同意取得時において年齢が20歳以上60歳未満の方
2.健常な方
3.エリスリトール含有食品摂取後、アレルギー様症状がみられなかった方
4.本研究への参加にあたり十分な説明を受けた後、十分な理解の上、研究対象者本人による自由意思による文書同意が得られた方
英語
1. Subjects 20 to 59 years of age
2. Healthy subjects
3. Subjects who have no allergy to the test food containing erythritol
4. Subjects who consent to participate in the study, and can sign the consent form
日本語
1.糖尿病の病歴がある方
2.空腹時血糖値が126 mg/dL以上の方
3.現在治療中の病歴があり、薬を服用している方
4.食物アレルギーのある方
5.極度の下痢症の方
6.試験に影響する可能性のある医薬品、特定保健用食品、健康食品等を常用している方
7.試験期間中に妊娠を希望する方、妊婦(妊娠している可能性のある場合を含む)あるいは授乳中の方
8.その他、研究責任者が研究対象者として不適切と判断した方
英語
1. Subjects who have a medical history of diabetes.
2. Subjects whose fasting blood glucose levels are more than 126 mg/dL
3.Subjects who are under medication or having a history of serious diseases for which medication was required.
4. Subjects who have allergy to food
5. Subjects who have extreme diarrhea
6. Subjects who routinely use medicine, supplements, and/or health food which affect to result of the study
7. Subjects who are planning to become pregnant after informed consent for the current study or are pregnant or lactating
8. Subjects who is considered to be inappropriate to attend the present study by the research contact person
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日本語
名 | 要 |
ミドルネーム | |
姓 | 鬘谷 |
英語
名 | Kaname |
ミドルネーム | |
姓 | Katsuraya |
日本語
和洋女子大学大学院
英語
Wayo Women's University Graduate School
日本語
総合生活研究科
英語
Faculty of Human Ecology
272-8533
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 konodai, Ichikawa, Chiba, Japan
047-371-2482
katsuraya@wayo.ac.jp
日本語
名 | 三保子 |
ミドルネーム | |
姓 | 本 |
英語
名 | Mihoko |
ミドルネーム | |
姓 | Moto |
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
272-8533
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 konodai, Ichikawa, Chiba, Japan
047-371-2393
moto@wayo.ac.jp
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
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日本語
英語
日本語
その他
英語
Shimonita - Bussan
日本語
株式会社下仁田物産
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
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和洋女子大学研究支援課
英語
Wayo Women's University Research Support Division
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 konodai, Ichikawa, Chiba, Japan
047-371-1184
k-shien@wayo.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
和洋女子大学(千葉県)
2020 | 年 | 01 | 月 | 09 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 01 | 月 | 07 | 日 |
2019 | 年 | 12 | 月 | 12 | 日 |
2020 | 年 | 01 | 月 | 27 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 01 | 月 | 08 | 日 |
2020 | 年 | 07 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000044574
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000044574
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |