UMIN試験ID | UMIN000039215 |
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受付番号 | R000044725 |
科学的試験名 | 機能性野沢菜加工品摂取による体脂肪率改善機能確認試験 ―肥満予備軍を対象とした多施設ランダム化試験(パイロット試験)― |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/01/22 |
最終更新日 | 2020/01/21 16:25:13 |
日本語
機能性野沢菜加工品の摂取による体脂肪率改善を目的とした多施設ランダム化試験
英語
Randomized control trial for functional nozawana processed food to improve defecation and body fat percentage
日本語
ジェイーノック試験
英語
J-Knock study
日本語
機能性野沢菜加工品摂取による体脂肪率改善機能確認試験
―肥満予備軍を対象とした多施設ランダム化試験(パイロット試験)―
英語
Fecal and body fat percentage improvement effect confirmation test by functional nozawana processed food in Japan
日本語
ジェイーノック試験
英語
J-Knock study
日本/Japan |
日本語
BMIが25以上30未満の20歳以上64歳以下の健康な男女
英語
A healthy male and female between 20 and 64 years old with a BMI of 25 or more and less than 30
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
機能性野沢菜加工品によるヒト体脂肪率改善作用評価
英語
Evaluation of functional nozawana processed food on body fat percentage improvement
有効性/Efficacy
日本語
英語
第Ⅱ相/Phase II
日本語
体脂肪率
英語
Change in body fat percentage after intervention
日本語
血清脂質値、体重、BMI,
腸内細菌叢 、便回数/週と形状
英語
Change in serum lipid level, body weight, BMI,
Intestinal flora, stool frequency / week and shape
介入/Interventional
要因デザイン/Factorial
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
4
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
1日5 gの機能性野沢菜加工品(高含量グルコシノレート/乳酸菌あり)を3ヶ月摂取する
英語
Administration of functional nozawana processed food withhigh-glucosinolates + Lactic acid bacteria of 5 g/day for three months
日本語
1日5 gの機能性野沢菜加工品(高含量グルコシノレート/乳酸菌なし)を3ヶ月摂取する
英語
Administration of functional nozawana processed food withhigh-glucosinolates + without Lactic acid bacteria of 5 g/day for three months
日本語
1日5 gの機能性野沢菜加工品(低含量グルコシノレート/乳酸菌あり)を3ヶ月摂取する
英語
Administration of functional nozawana processed food withlow-glucosinolates + Lactic acid bacteria of 5 g/day for three months
日本語
1日5 gの機能性野沢菜加工品(低含量グルコシノレート/乳酸菌なし)を3ヶ月摂取する
英語
Administration of functional nozawana processed food withlow-glucosinolates + without Lactic acid bacteria of 5 g/day for three months
日本語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)同意取得時の年齢が20歳以上64歳以下の男女
(2)BMIが25以上30未満の者
(3)当該試験について十分な説明を受け、内容を理解することができ、本人による文書同意が得られる者
英語
Candidate patients have to meet all the following inclusion criteria to participate in
the study.
(1) Male and female aged 20 to 65 years old at the time of acquisition
(2) Persons whose BMI is 25 or more and less than 30
(3) A person who received a sufficient explanation about the examination, can understand the contents, obtains document consent by the principal
日本語
(1)試験結果に影響する可能性のあると思われる医薬品、機能性表示食品、特定保健用食品、健康食品等を常食している者
(2)現在、ダイエットをしている、またはダイエットを予定している者
(3) 野沢菜漬けを1日に200 g 以上食べる者
(4)アルコール多飲者
(5)食生活が極度に不規則な者、生活リズムが不規則な者
(6)心臓、肝臓、腎臓、消化器等に重篤な疾患の現病歴がある者
(7)妊娠中または妊娠を予定している者、および授乳中の者
(8)医薬品および食物(特に野沢菜)にアレルギーがある者
(9)当該試験開始前月から成分献血あるいは全血200mL献血を行った者
(10)当該試験開始3ヶ月前から全血400mL献血を行った男性
(11)当該試験開始4ヶ月前から全血400mL献血を行った女性
(12)当該試験開始12ヶ月前からの採血量に、当該試験の予定総採血量を加えると1200mLを超える男性
(13)当該試験開始12ヶ月前からの採血量に、当該試験の予定総採血量を加えると800mLを超える女性
(14)試験責任医師または試験分担医師が本試験への参加が不適当と判断した者
英語
(1) Persons who regularly eat medicines, functional display foods, foods for specified health use, health foods, etc., which are likely to affect the test results
(2) Those currently on a diet or planning to diet
(3) Those who eat more than 200 g of Nozawana pickles a day
(4) Heavy alcohol drinkers
(5) Persons with extremely irregular eating habits, those with irregular life rhythms
(6) Persons who have a severe current medical history in the heart, liver, kidney and digestive organs
(7) Those pregnant or planning pregnancy, and those who are breastfeeding
(8) Persons who are allergic to pharmaceuticals and foods (in particular Nozawana product)
(9) Those who donated blood donated from the previous month or started donating 200 mL of whole blood
(10) A man who donated 400 mL of whole blood three months before the start of the test
(11) Women who donated 400 mL of whole blood from 4 months before the start of the test
(12) A man who may donate more than 1,200 mL of whole blood from 12 months plus total blood draw amount of this test.
(13) Women who may donate more than 800 mL of whole blood from 12 months plus total blood draw amount of this test.
(14) Person who judged that participation in the examination is inappropriate by the investigator (medical doctor) or exam sharing physician
110
日本語
名 | 倫弘 |
ミドルネーム | |
姓 | 武藤 |
英語
名 | Michihiro |
ミドルネーム | |
姓 | Mutoh |
日本語
国立がん研究センター 社会と健康研究センター
英語
Research Center for Cancer Prevention and Screening, National Cancer Center
日本語
予防研究部
英語
Division of Prevention
104-0045
日本語
東京都中央区築地5-1-1
英語
5-1-1 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo 104-0045, Japan
03-3547-5201
mimutoh@ncc.go.jp
日本語
名 | 倫弘 |
ミドルネーム | |
姓 | 武藤 |
英語
名 | Michihiro |
ミドルネーム | |
姓 | Mutoh |
日本語
国立がん研究センター 社会と健康研究センター
英語
Research Center for Cancer Prevention and Screening, National Cancer Center
日本語
予防研究部
英語
Division of Prevention
104-0045
日本語
〒104-0045 東京都中央区築地5-1-1
英語
5-1-1 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo 104-0045, Japan
03-3547-5201
mimutoh@ncc.go.jp
日本語
国立研究開発法人国立がん研究センター
英語
National Cancer Center
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英語
日本語
その他
英語
The Ministry of Agriculture, Fishery and Forestry, Japan
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農林水産省
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
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英語
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英語
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英語
日本語
国立がん研究センター研究倫理審査委員会
英語
National Cancer Center Research Ethics Review Committee
日本語
東京都中央区築地5-1-1
英語
5-1-1 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo 104-0045, Japan
03-3542-2511
irst@ml.res.ncc.go.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2020 | 年 | 01 | 月 | 22 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2019 | 年 | 11 | 月 | 29 | 日 |
2019 | 年 | 12 | 月 | 16 | 日 |
2020 | 年 | 02 | 月 | 03 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 01 | 月 | 21 | 日 |
2020 | 年 | 01 | 月 | 21 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000044725
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000044725
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |
2020/12/29 | 野沢菜試験横並びデータ(割付結果あり)_20201228.xlsx |