UMIN試験ID | UMIN000040076 |
---|---|
受付番号 | R000045687 |
科学的試験名 | 緑茶によるアルコール摂取後の尿酸代謝への影響の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/04/07 |
最終更新日 | 2021/04/06 19:08:22 |
日本語
緑茶によるアルコール摂取後の尿酸代謝への影響の検討
英語
Research on the effect of green tea on uric acid metabolism after alcohol ingestion.
日本語
緑茶によるアルコール摂取後の尿酸代謝への影響
英語
Effect of green tea on uric acid metabolism after alcohol ingestion
日本語
緑茶によるアルコール摂取後の尿酸代謝への影響の検討
英語
Research on the effect of green tea on uric acid metabolism after alcohol ingestion.
日本語
緑茶によるアルコール摂取後の尿酸代謝への影響
英語
Effect of green tea on uric acid metabolism after alcohol ingestion
日本/Japan |
日本語
健常者成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
緑茶がアルコール摂取後の尿酸排泄へ及ぼす影響を調べる
英語
To investigate the effect of green tea on uric acid metabolism after alcohol ingestion.
有効性/Efficacy
日本語
英語
該当せず/Not applicable
日本語
尿酸値
英語
uric acid levels
日本語
キサンチン/ヒポキサンチン値、尿酸クリアランス、尿酸排泄効率
英語
xanthine/hypoxanthine levels, Cua, FEUA
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
高濃度カテキン含有緑茶割り焼酎の摂取
英語
Intake of a Japanese distilled spirit (shochu) with catechin-rich green tea
日本語
水割り焼酎の摂取
英語
Intake of shochu with water
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
当試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
英語
Those who received asufficient explanation of the purpose and contents of the study, who have the capacity to consent, voluntarily volunteer with sufficient understanding, and agree to participate in the document.
日本語
1.現在、高尿酸血症もしくは痛風により薬物治療を受けている方
2.アルコールにアレルギーがある、弱い、またはアルコールの飲めない方
3.アルコール依存症の方
4.肝機能障害や腎機能障害のある方
5.妊娠している、または授乳をしている方
6.その他、試験責任者および試験分担医師が対象者として不適当と判断した方
英語
1.Currently, those who undergo medication for hyperuricemia or gout
2.Those who have an alcohol intolerance, are volnerable to alcohol , cannot drink alcohol
3.Those who are alcohol dependence
4.Those who are liver or renal dysfunction
5.Those who are pregnant or breastfeeding
6.Those who judged that the examination director and the test sharing doctor are inappropriate as subjects
60
日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The university of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The university of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
その他
英語
The university of Shizuoka
日本語
静岡県立大学
日本語
日本語
英語
日本語
科学技術振興機構
英語
the Japan Society for the Promotion of Science
日本語
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
なし
英語
None
日本語
なし
英語
None
日本語
静岡県立大学研究倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of the University of Shizuoka
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5103
tyous10@u-shizuoka-ken.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2020 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
17
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 08 | 月 | 08 | 日 |
2018 | 年 | 08 | 月 | 08 | 日 |
2018 | 年 | 08 | 月 | 15 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 04 | 月 | 06 | 日 |
2021 | 年 | 04 | 月 | 06 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000045687
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000045687
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |