UMIN試験ID | UMIN000040105 |
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受付番号 | R000045694 |
科学的試験名 | 食物繊維の摂取を補助する健康プログラムがB.M.I等に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/06/15 |
最終更新日 | 2022/04/12 08:13:57 |
日本語
食物繊維の摂取を補助する健康プログラムがB.M.I等に及ぼす影響
英語
Effect to BMI by the helth program supporting intake of dietary fiber
日本語
食物繊維の摂取を補助する健康プログラムがB.M.I等に及ぼす影響
英語
Effect to BMI by the helth program supporting intake of dietary fiber
日本語
食物繊維の摂取を補助する健康プログラムがB.M.I等に及ぼす影響
英語
Effect to BMI by the helth program supporting intake of dietary fiber
日本語
食物繊維の摂取を補助する健康プログラムがB.M.I等に及ぼす影響
英語
Effect to BMI by the helth program supporting intake of dietary fiber
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食物繊維の摂取を補助する健康プログラムがB.M.I等に及ぼす影響を評価する
英語
To evaluate the effect to BMI by the helth program supporting intake of dietary fiber
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
摂取前、摂取4-8-12週後、摂取終了4週後のBMI
英語
BMI before and 4-8-12weeks after intake, 4 weeks after the end of intake
日本語
摂取前、摂取4-8-12週後、摂取終了4週後の血液検査、血圧、活動量、食事記録、排便回数、排便日数、体重、体脂肪率
英語
blood test, blood pressure,physical activity, food intake, defecation frequency, defecation quantity,body weight, body-fat percentage before and 4-8-12weeks after intake, 4 weeks after the end of intake
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
食物繊維高含有食品を1日1回、12週間摂取する
英語
Intake dietary fiber-rich food once a day for 12 weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1)同意取得時の年齢が20歳以上60歳以下の日本人男性および女性
2)本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自由意思による文書同意が可能な者
3)指定アプリに接続し、指定された検査日に来所でき、検査を受ける事のできる者
4)指定アプリに食事記録体重血圧を毎日入力可能な者
5)支給する体重計血圧計で毎日体重及び血圧を測定可能な者(体重計と血圧は返却不要)
6)支給する被験品を最低、週5日調理して使用可能な者
7)HbA1c(NGSP)が5.2以上6.4%以下の者
8)BMIが25以上30未満の者
英語
1) Japanese males and females aged 20 to 60 years old
2) Subjects who can perform informed consent
3) Subjects who can connect to the specific application and come to the clinic to perform tests under the schedule
4) Subjects who can fill down their daily food intake, body weight and blood pressure to the specific application
4) Subjects who can measure their body weight and blood pressure everyday using the supplied scale
6) Subjects who can cook and intake the test food at least 5 times a week
4) Subjects with HbA1c(NGSP) 5.2 to 6.4 %
8) Subjects with BMI 25 to 30
日本語
1) 現在、薬物治療を受けている者
2) 精神疾患、睡眠障害、肝、腎、心、肺、血液等の重篤な既往歴現病歴のある者
3) 消化器官に重篤な併存疾患及び既往歴のある者
4) 過去1ヶ月間において200 mL、又は3ヶ月以内に400 mLを超える献血等をした者
5) 過去に採血によって気分不良や体調悪化を経験したことのある者
6) 試験食品にアレルギー症状を起こす恐れのある者、また、その他食品、医薬品に重篤なアレルギー症状を起こす恐れのある者
7) 日常的な飲酒量が1日あたり平均アルコール換算で60g/日(例:ビール中瓶500mlが3本)を超える者
8) 試験期間中、生活習慣を変更する可能性のある者(長期の旅行など)
9) 妊娠中、授乳中あるいは妊娠の可能性のある者
10) 現在、他の臨床試験に参加している者、他の臨床試験参加後、3ヶ月間が経過していない者
11) 本人または家族が健康機能性食品及び化粧品を開発製造もしくは販売する企業に勤めている者
英語
1) Subjects who are taking medical treatments
2) Subjects who have severe medical history of mental/sleep/liver/kidny/heart/lung nad /or blood disease
3) Subjects who have severe medical history of digestive disease
4) Subjects who have performed blood donation over 200mL in the past 1 month or over 400 ml in the past 3 months
5) Subjects who have experienced bad mood or poor physical condition due to blood sampling in the past
6) Subjects who can be allergic to test food
7) Heavy drinkers (Average amount of pure alcohol per day 60 g or more).
8) Subjects who will chage their life style (e.g. long-term trip)
9) Subjects who are pregnant, breast-feeding or have possibility (hope) of pregnancy.
10) Subjects who participated in other clinical studies in the past 3 months.
11) Subjects who/whose families are engaged in development, manufacture or sell of health food or cosmetics
50
日本語
名 | 崇史 |
ミドルネーム | |
姓 | 小池田 |
英語
名 | Takashi |
ミドルネーム | |
姓 | Koikeda |
日本語
芝パレスクリニック
英語
Shiba Palace Clinic
日本語
院長
英語
Chair
105-0013
日本語
東京都港区浜松町1-9-10 DaiwaA浜松町ビル6階
英語
DaiwaA Hamamatsucho Bldg. 6F, 1-9-10, Hamamatsucho, Minato-ku, Tokyo, 105-0013, JAPAN
03-5408-1590
jimukyoku@mail.souken-r.com
日本語
名 | 康 |
ミドルネーム | |
姓 | 増田 |
英語
名 | Ko |
ミドルネーム | |
姓 | Masuda |
日本語
株式会社SOUKEN
英語
SOUKEN Co., Ltd
日本語
管理部
英語
Management Division
105-0013
日本語
東京都港区浜松町1-9-10 DaiwaA浜松町ビル3階
英語
DaiwaA Hamamatsucho Bldg. 3F, 1-9-10, Hamamatsucho, Minato-ku, Tokyo, 105-0013, JAPAN
03-5408-1555
k_masuda@mail.souken-r.com
日本語
その他
英語
Shiba Palace Clinic
日本語
芝パレスクリニック
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Welby Co., Ltd.
日本語
株式会社 Welby
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
芝パレスクリニック倫理審査委員会
英語
Shiba Palace Clinic Ethics Review Committee
日本語
〒105-0013 東京都港区浜松町1-9-10 DaiwaA浜松町ビル6階
英語
DaiwaA Hamamatsucho Bldg. 6F, 1-9-10, Hamamatsucho, Minato-ku, Tokyo, 105-0013, JAPAN
03-5408-1599
shiba_palace@s-palace-clinic.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2020 | 年 | 06 | 月 | 15 | 日 |
Unpublished
未公表/Unpublished
Unpublished
59
日本語
非公開
英語
Unpublished
2022 | 年 | 04 | 月 | 12 | 日 |
日本語
英語
日本語
非公開
英語
Unpublished
日本語
非公開
英語
Unpublished
日本語
非公開
英語
Unpublished
日本語
非公開
英語
Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2020 | 年 | 03 | 月 | 26 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 26 | 日 |
2020 | 年 | 06 | 月 | 15 | 日 |
2020 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 04 | 月 | 08 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 12 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000045694
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000045694
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |