UMIN試験ID | UMIN000040490 |
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受付番号 | R000045914 |
科学的試験名 | 発酵 高知県産 黄金しょうが粉末 及び 高知県産 赤香しょうが粉末の皮膚表面温度に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/05/15 |
最終更新日 | 2020/11/11 10:20:22 |
日本語
発酵 高知県産 黄金しょうが粉末 及び 高知県産 赤香しょうが粉末の皮膚表面温度に及ぼす影響
英語
Effects of Fermented Kochi Golden Ginger Powder and Kochi Red Ginger Powder on Skin Surface Temperature
日本語
発酵 高知県産 黄金しょうが粉末 及び 高知県産 赤香しょうが粉末の皮膚表面温度に及ぼす影響
英語
Effects of Fermented Kochi Golden Ginger Powder and Kochi Red Ginger Powder on Skin Surface Temperature
日本語
発酵 高知県産 黄金しょうが粉末 及び 高知県産 赤香しょうが粉末の皮膚表面温度に及ぼす影響
英語
Effects of Fermented Kochi Golden Ginger Powder and Kochi Red Ginger Powder on Skin Surface Temperature
日本語
発酵 高知県産 黄金しょうが粉末 及び 高知県産 赤香しょうが粉末の皮膚表面温度に及ぼす影響
英語
Effects of Fermented Kochi Golden Ginger Powder and Kochi Red Ginger Powder on Skin Surface Temperature
日本/Japan |
日本語
なし(成人健常者)
英語
N/A (healthy adults)
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品の末梢血流及び皮膚表面温度への影響を評価することを目的とする。
英語
This study examines the effects of the test food on peripheral blood flow and skin surface temperature.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
末梢血流量,皮膚表面温度
英語
Peripheral blood flow and skin surface temperature
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
試験食品1の1週間摂取
英語
Intake the test food 1 for 1 week
日本語
試験食品2の1週間摂取
英語
Intake the test food 2 for 1 week
日本語
対照食品の1週間摂取
英語
Intake the control food for 1 week
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
1)試験参加の同意取得時点での年齢が20歳以上64歳以下の健常な日本人の女性
2)冷えを自覚する者
3)試験の目的・内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意した者
英語
1)Healthy Japanese females aged 20-64 years
2)Those who are sensitive to cold
3)Those whose written informed consent has been obtained
日本語
1)糖尿病、肝疾患、腎疾患、消化器疾患、心疾患、その他本試験結果に影響を及ぼす可能性のある疾患の既往歴がある者、あるいは手術歴のある者
2)肝機能及び腎機能検査値が異常を示す者
3)現在、治療中の疾患がある者
4)食物及び薬剤アレルギーのある者
5)激しいスポーツをする者及びダイエット中の者
6)皮膚組織と血液・血管機能への健康増進効果が期待される内服剤(食品、サプリメントを含む)、及び外皮用薬(塗布剤、貼付剤、スプレー剤等)を日常的に使用している者
7)試験期間中、健康食品(特定保健用食品、機能性表示食品を含む)や指定医薬部外品の摂取を止められない者
8)医薬品(OTC、処方箋薬を含む)を継続的に服用している者
9)皮膚組織と血液・血管機能への健康増進効果が期待される各種療法(エステ、マッサージ等)を日常的に行っている者
10)被験部位の皮膚状態に顕著な異常がある者、あるいはアトピー性皮膚炎等の慢性的な皮膚症状がある者
11)アルコールを過剰に摂取している者、あるいは試験前日から当日まで禁酒できない者
12)生活リズムが不規則で、昼夜逆転の生活習慣の者
13)暴飲暴食の習慣がある者
14)妊娠中の者、あるいは試験期間中に妊娠、授乳の予定がある者
15)本試験開始時に他の臨床試験に参加中または試験参加予定、試験終了後4週間以内の者
16)その他、試験責任医師が不適当と判断した者
英語
1)Those who have a history of diabetes, liver disease, kidney disease, digestive system disease, heart disease, or other diseases that may affect the results of this test, or who have had a history of surgery
2)Those with abnormal liver and renal function test values
3)Those who have a disease currently being treated
4)Those with food and drug allergies
5)Those who play intense sports and who are on a diet
6)Those who routinely use internal medicines (including foods and supplements) and skin medicines (applications, patches, sprays, etc.) that are expected to have health-promoting effects on skin tissues and blood / vascular functions
7)Those who cannot stop taking health foods (including foods for specified health use and foods with functional claims) and designated quasi-drugs during the test period
8)Those who continuously take medicines (including OTC and prescription medicines)
9)Those who routinely perform various therapies (esthetic treatment, massage, etc.) that are expected to have health-promoting effects on skin tissue and blood / vascular functions
10)Those with a marked abnormality in the skin condition at the test site or those with chronic skin symptoms such as atopic dermatitis
11)Heavy drinkers, or those who can't stop drinking from the day before the test until the day
12)Those with irregular life patterns and with lifestyle of reversal of day and night
13)Those who have habits of excessive eating and drinking
14)Those who have been pregnant or those who have a plan to become pregnant or breast feed during the study period
15)Those who are participating in or will be participating in other clinical trials at the start of this study, and those within 4 weeks after the end
16)Those who judged that examination responsible doctor is not appropriate for this study participation
30
日本語
名 | 由晃 |
ミドルネーム | |
姓 | 塩島 |
英語
名 | Yoshiaki |
ミドルネーム | |
姓 | Shiojima |
日本語
株式会社龍泉堂
英語
Ryusendo Co., Ltd.
日本語
代表取締役社長 兼 CEO
英語
President and CEO
171-0021
日本語
東京都豊島区西池袋1-5-3
英語
1-5-3 Nishi-ikebukuro, Toshima-ku, Tokyo 171-0021, Japan
03-3985-8346
y.shiojima@ryusendo.co.jp
日本語
名 | 潤 |
ミドルネーム | |
姓 | 高橋 |
英語
名 | Megumi |
ミドルネーム | |
姓 | Takahashi |
日本語
株式会社龍泉堂
英語
Ryusendo Co., Ltd.
日本語
開発室
英語
Development Division
171-0021
日本語
東京都豊島区西池袋1-5-3
英語
1-5-3 Nishi-ikebukuro, Toshima-ku, Tokyo 171-0021, Japan
03-3985-8346
m.takahashi@ryusendo.co.jp
日本語
その他
英語
Oneness support Co., Ltd.
日本語
株式会社ワンネスサポート
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Ryusendo Co., Ltd.
日本語
株式会社龍泉堂
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
株式会社坂田信夫商店
株式会社医食健美
英語
Sakata Nobuo Corporation
Ishokukenbi Co., Ltd.
日本語
医療法人花音会みうらクリニック 倫理審査委員会
英語
Miura Clinic, Medical Corporation Kanonkai IRB
日本語
大阪府大阪市北区東天満1-7-17東天満ビル9階
英語
9F Higashitenma building, 1-7-17 Higashitenma, Kita-ku, Osaka, Osaka 530-0044, Japan
06-6135-5200
mterashima@miura-cl.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 05 | 月 | 15 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 04 | 月 | 16 | 日 |
2020 | 年 | 04 | 月 | 23 | 日 |
2020 | 年 | 06 | 月 | 04 | 日 |
2020 | 年 | 08 | 月 | 21 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 05 | 月 | 22 | 日 |
2020 | 年 | 11 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000045914
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000045914
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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