UMIN試験ID | UMIN000040334 |
---|---|
受付番号 | R000046026 |
科学的試験名 | 静岡市民を対象とした食生活・生活習慣に関する実態調査 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/05/08 |
最終更新日 | 2020/11/09 13:12:56 |
日本語
静岡市民を対象とした食生活・生活習慣に関する実態調査
英語
Investigation of dietary habits and lifestyle of the Shizuoka citizens
日本語
静岡市民を対象とした食生活・生活習慣に関する実態調査
英語
Investigation of dietary habits and lifestyle of the Shizuoka citizens
日本語
静岡市民を対象とした食生活・生活習慣に関する実態調査
英語
Investigation of dietary habits and lifestyle of the Shizuoka citizens
日本語
静岡市民を対象とした食生活・生活習慣に関する実態調査
英語
Investigation of dietary habits and lifestyle of the Shizuoka citizens
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
Healthy volunteers
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
静岡市民の食生活・生活習慣の実態を地域、性、年代別に把握すること
英語
To clarify the actual dietary habits and lifestyle of Shizuoka citizens by region, gender and age.
その他/Others
日本語
食生活・生活習慣と健康状態の関連、および、食物摂取状況に関連のある因子を明らかにする。
英語
To clarify the relationship of dietary habits and lifestyle with health status, and the factors that related to food intake.
探索的/Exploratory
該当せず/Not applicable
日本語
食物摂取状況
英語
Dietary intake
日本語
食生活・生活習慣、健康に対する意識、健康状態(身長、体重、生化学検査結果、既往歴、服薬状況)
英語
Dietary habits, lifestyle, health awareness, health status (height, weight, biochemical parameters, medical history, medication)
観察/Observational
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
無作為に抽出された静岡市民のうち、書面による調査研究の説明に同意し、調査票に記入をして返送した者
英語
Shizuoka citizens who were randomly selected and returned the completed questionnaire with agreement to written research explanation.
日本語
なし
英語
Not applicable
3000
日本語
名 | 稔子 |
ミドルネーム | |
姓 | 桑野 |
英語
名 | Toshiko |
ミドルネーム | |
姓 | Kuwano |
日本語
静岡県立大学
英語
University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部
英語
School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka-shi, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5513
kuwano@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
名 | 稔子 |
ミドルネーム | |
姓 | 桑野 |
英語
名 | Toshiko |
ミドルネーム | |
姓 | Kuwano |
日本語
静岡県立大学
英語
University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部
英語
School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka-shi, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5513
kuwano@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
静岡県立大学
英語
University of Shizuoka
日本語
日本語
食品栄養科学部
日本語
英語
日本語
静岡県立大学
英語
University of Shizuoka
日本語
日本語
地方自治体/Local Government
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
静岡県立大学研究倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of the University of Shizuoka
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka-shi, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5103
tyous10@u-shizuoka-ken.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
静岡市(静岡県)
City of Shizuoka (Shizuoka)
2020 | 年 | 05 | 月 | 08 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2019 | 年 | 08 | 月 | 26 | 日 |
2019 | 年 | 10 | 月 | 07 | 日 |
2019 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2019 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
横断研究
対象者は、静岡市健康づくり推進課において、地域、性、年代別に無作為に抽出し、2019年11月に調査票を郵送した。
英語
Cross-sectional study
The subjects were randomly selected by region, gender and age, by the health promotion division of City of Shizuoka. A questionnaire was mailed in November 2019.
2020 | 年 | 05 | 月 | 08 | 日 |
2020 | 年 | 11 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000046026
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000046026
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |