UMIN試験ID | UMIN000040370 |
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受付番号 | R000046072 |
科学的試験名 | パームシュガーおよび黒糖等の摂取による経時的血糖値変化についての研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/05/11 |
最終更新日 | 2020/11/10 13:51:38 |
日本語
パームシュガーおよび黒糖等の摂取による経時的血糖値変化についての研究
英語
Study on the influence of on time-dependent change of blood glucose level by palm sugar and brown sugar, etc. intake.
日本語
パームシュガーおよび黒糖等の摂取による経時的血糖値変化についての研究
英語
Study on the influence of on time-dependent change of blood glucose level by palm sugar and brown sugar, etc. intake.
日本語
パームシュガーおよび黒糖等の摂取による経時的血糖値変化についての研究
英語
Study on the influence of on time-dependent change of blood glucose level by palm sugar and brown sugar, etc. intake.
日本語
パームシュガーおよび黒糖等の摂取による経時的血糖値変化についての研究
英語
Study on the influence of on time-dependent change of blood glucose level by palm sugar and brown sugar, etc. intake.
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
パームシュガー、黒糖等を摂取させたときの経時的血糖値の変化について評価する。
英語
Evaluate the time-dependent change of blood glucose level caused by intaking palm sugar and brown sugar, etc
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
単回投与前後の経時的血中グルコース濃度変化 (⊿AUC、⊿Cmax、⊿C、Tmax)
※摂取前、摂取15分、30分、45分、60分、90分、120分で測定する。
英語
Time course of blood glucose concentration changes before and after a single ingesting (delta AUC, delta Cmax, delta C, Tmax)
Measure at before ingestion and 15, 30, 45, 60, 90, and 120 minutes after ingestion.
日本語
なし
英語
none
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
4
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
パームシュガー52.8gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
黒糖53.9gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
上白糖50.4gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
グルコース50.0gを摂取
英語
Intake of palm sugar 52.8g
Washout for 1day or more
Intake of brown sugar 53.9g
Washout for 1day or more
Intake of white sugar 50.4g
Washout for 1day or more
Intake of glucose 50.0g
日本語
黒糖53.9gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
上白糖50.4gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
グルコース50.0gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
パームシュガー52.8gを摂取
英語
Intake of brown sugar 53.9g
Washout for 1day or more
Intake of white sugar 50.4g
Washout for 1day or more
Intake of glucose 50.0g
Washout for 1day or more
Intake of palm sugar 52.8g
日本語
上白糖50.4gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
グルコース50.0gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
パームシュガー52.8gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
黒糖53.9gを摂取
英語
Intake of white sugar 50.4g
Washout for 1day or more
Intake of glucose 50.0g
Washout for 1day or more
Intake of palm sugar 52.8g
Washout for 1day or more
Intake of brown sugar 53.9g
日本語
グルコース50.0gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
パームシュガー52.8gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
黒糖53.9gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
上白糖50.4gを摂取
英語
Intake of glucose 50.0g
Washout for 1day or more
Intake of palm sugar 52.8g
Washout for 1day or more
Intake of brown sugar 53.9g
Washout for 1day or more
Intake of white sugar 50.4g
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した方
2.20歳以上50歳以下の健康な日本人の方
3.BMIが30.0以下の方
4.過去1年間の検査で耐糖能異常がない (健康診断などで空腹時血糖110 mg/dL未満、HbA1c5.6%未満の)方
5.降圧剤などの薬剤の服用をしていない方
英語
1.Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document
2.Healthy Japanese who are 20 years old or more and 50 years old or less
3.Persons whose BMI is 30.0 or less
4.Persons who do not have impaired glucose tolerance in the past year examination (As a result of medical checkup, persons with a fasting blood glucose of less than 110 mg / dL and HbA1c of less than 5.6%)
5.Persons who are not taking drugs such as anti-hypertensive agents
日本語
1.慢性疾患を有し薬物治療を受けている方、重篤な疾患既往歴がある方
2.試験食品にアレルギー等を有する方
3.試験食品を普段から多量に摂取している方
4.血糖値に影響する可能性のある医薬、特定保険食品、健康食品などを常用している方
5.試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した方、あるいは本研究同意後に他の試験に参加する予定のある方
6.研究責任者の判断により不適格と判断した方
7.授乳中の方、妊娠している方、試験期間中に妊娠の予定、希望がある方
8.試験期間中に、生理期間となる可能性のある方
英語
1.Persons who have chronic illness, receiving medication, have a serious disease history
2.Persons who are allergic to the test food
3.Persons who usually take a large amount of test food
4.Persons who usually take medicine, specified health food, healthy food
5.Persons who participated in other examination during the first month before the start of the exam, or those who plan to participate in other exams following this exam agreement
6.Persons who are judged inappropriate for the exam by the principal investigator
7.Persons who are breastfeeding, pregnant, scheduled or hoping to be pregnant during the exam period
8.Persons who may become menstrual period during the test period
10
日本語
名 | 大仁 |
ミドルネーム | |
姓 | 石川 |
英語
名 | Hirohito |
ミドルネーム | |
姓 | Ishikawa |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋4-6-15 日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
ishikawa@hc-sys.jp
日本語
名 | 縁 |
ミドルネーム | |
姓 | 小林 |
英語
名 | Yukari |
ミドルネーム | |
姓 | Kobayashi |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
営業企画部
英語
Sales Planning Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋4-6-15 日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
070-1450-5470
kobayashi@hc-sys.jp
日本語
その他
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
KANERYO Sea Vegetable Corporation
日本語
カネリョウ海藻株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
ヘルスケアシステムズ倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
東京都港区新橋4-6-15 日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
soumu@hc-sys.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2020 | 年 | 05 | 月 | 11 | 日 |
未公表/Unpublished
10
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 05 | 月 | 02 | 日 |
2020 | 年 | 05 | 月 | 02 | 日 |
2020 | 年 | 05 | 月 | 11 | 日 |
2020 | 年 | 05 | 月 | 27 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 05 | 月 | 11 | 日 |
2020 | 年 | 11 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000046072
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000046072
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |