UMIN試験ID | UMIN000041219 |
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受付番号 | R000047076 |
科学的試験名 | 胃癌術後におけるCGM(Continuous glucose monitoring)を用いた血糖変動の評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/08/17 |
最終更新日 | 2022/07/29 09:09:26 |
日本語
胃癌術後におけるCGM(Continuous glucose monitoring)を用いた血糖変動の評価
英語
The assessment of glycemic excrusion using continuous glucose monitoring in postoperative gastric cancer patients.
日本語
胃癌術後におけるCGM(Continuous glucose monitoring)を用いた血糖変動の評価
英語
The assessment of glycemic excrusion using continuous glucose monitoring in postoperative gastric cancer patients.
日本語
胃癌術後におけるCGM(Continuous glucose monitoring)を用いた血糖変動の評価
英語
The assessment of glycemic excrusion using continuous glucose monitoring in postoperative gastric cancer patients.
日本語
胃癌術後におけるCGM(Continuous glucose monitoring)を用いた血糖変動の評価
英語
The assessment of glycemic excrusion using continuous glucose monitoring in postoperative gastric cancer patients.
日本/Japan |
日本語
胃癌
英語
gastric cancer
消化器外科(消化管)/Gastrointestinal surgery |
悪性腫瘍/Malignancy
いいえ/NO
日本語
胃癌に対して胃切除術を施行した症例に、術後にCGMを装着し、食事や栄養剤の摂取後の血糖変動を評価する。
英語
We evaluate the glycemic excrusion after meal or oral nutritional supplements for patients undergoing gastrectomy.
安全性/Safety
日本語
英語
日本語
CGM装着開始後5日間における血糖値70mg/dl以下の曲線下面積(AUC: area under the curve)
英語
Area under the curve between five days using the CGM
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
胃癌術後に5分食が十分に摂取が可能となった時点からCGMを5日間装着する。装着後の3日目に200kcal/day、4日目に400kcal/dayの栄養食を付加する。
英語
We use the CGM between five days, after patients undergoing gastrectomy can eat rice porridge.
In the third day, we add 200calories nutritional supplements.
In the fourth day, we add 400calories nutritional supplements.
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1.経口摂取可能な患者
2.胃癌に対する根治的手術として胃切除術を施行された患者
3.本研究の参加にあたり十分な説明を受けた後、十分な理解の上、患者本人の自由意志による文書同意が得られた患者
英語
1.Able to ingest food orally
2.Scheduled to receive curative gastrectomy
3.patients with consent after full explanation and understanding of our stud
日本語
1.糖尿病のある患者(HbA1c値が6.0%を超える場合)
2.乳・ゼラチン由来の成分にアレルギーを有する患者
3.非治癒切除となった患者
4.視覚障害を有し、介護者のいない患者
5.担当医が研究参加に不適切と判断した患者
英語
1.diabetic patients(HbA1c:more than 6)
2.allergic patients for dairy product or gelatin
3.patients with non-curative resection
4.patients with visual impairment without caregivers
5.patients judged to be inappropriate by the doctor
8
日本語
名 | 史彦 |
ミドルネーム | |
姓 | 畑尾 |
英語
名 | Fumihiko |
ミドルネーム | |
姓 | Hatao |
日本語
東京都立多摩総合医療センター
英語
Tokyo Metropolitan Tama Medical Center
日本語
外科
英語
Department of Surgery
183-8524
日本語
東京都府中市武蔵台2-8-29
英語
2-8-29 Musashidai, Fuchu-shi, Tokyo
042-323-5111
fchobi@gmail.com
日本語
名 | 史彦 |
ミドルネーム | |
姓 | 畑尾 |
英語
名 | Fumihiko |
ミドルネーム | |
姓 | Hatao |
日本語
東京都立多摩総合医療センター
英語
Tokyo Metropolitan Tama Medical Center
日本語
外科
英語
Department of Surgery
183-8524
日本語
東京都府中市武蔵台2-8-29
英語
2-8-29 Musashidai, Fuchu-shi, Tokyo
042-323-5111
fchobi@gmail.com
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その他
英語
Tokyo Metropolitan Tama Medical Center
Department of Surgery
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東京都立多摩総合医療センター外科
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英語
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東京都立多摩総合医療センター(臨床研究・教育研修センター(臨床研究部))
英語
Tokyo Metropolitan Tama Medical Center
日本語
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地方自治体/Local Government
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英語
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英語
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英語
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東京都立多摩総合医療センター
英語
Tokyo Metropolitan Tama Medical Center
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東京都府中市武蔵台2-8-29
英語
2-8-29 Musashidai, Fuchu-shi, Tokyo
042-323-5111
tamarinshou@tmhp.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2020 | 年 | 08 | 月 | 17 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
限定募集中/Enrolling by invitation
2020 | 年 | 02 | 月 | 14 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 09 | 日 |
2020 | 年 | 08 | 月 | 17 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 07 | 月 | 27 | 日 |
2022 | 年 | 07 | 月 | 29 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000047076
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000047076
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |