UMIN試験ID | UMIN000041319 |
---|---|
受付番号 | R000047183 |
科学的試験名 | 大学生の朝食習慣・健康意識を改善するツールの開発・評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/09/15 |
最終更新日 | 2021/02/04 11:59:35 |
日本語
大学生の朝食習慣・健康意識を改善するツールの開発・評価
英語
Development and evaluation of tools for improving breakfast habits and health awareness of univ. students
日本語
大学生の朝食習慣改善ツールの開発・評価
英語
Development and evaluation of tools for improving breakfast habits of univ. students
日本語
大学生の朝食習慣・健康意識を改善するツールの開発・評価
英語
Development and evaluation of tools for improving breakfast habits and health awareness of univ. students
日本語
大学生の朝食習慣改善ツールの開発・評価
英語
Development and evaluation of tools for improving breakfast habits of univ. students
日本/Japan |
日本語
食習慣
英語
Dietary habit
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
朝食習慣を改善するツールの開発・評価
英語
Development and evaluation of a tool improving breakfast habit
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
朝食喫食回数と朝食内容の変化
英語
Changes in breakfast frequency and breakfast content
日本語
クオリティオブライフ
英語
QOL
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
28日間、朝食の喫食状況を報告してもらい、フィードバックする。
英語
Reporting conditions of breakfast for 28 days.
Give a feedback each other among groups.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
19 | 歳/years-old | 以上/<= |
25 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
大学生、大学院生
札幌市在住
英語
University students
Living in Sapporo city
日本語
非大学生、大学院生
札幌市在住以外の方
英語
Not university students
Not living in Sapporo city
35
日本語
名 | 太郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 山内 |
英語
名 | Taro |
ミドルネーム | Yamauchi |
姓 | Yamauchi |
日本語
北海道大学大学院保健科学研究院
英語
Faculty of Health Sciences, Hokkaido University
日本語
健康科学分野
英語
Division of Health Sciences
0600812
日本語
北海道札幌市北区北12条西5丁目
英語
N12, W5, Kita-ku, Sapporo, Hokkaido
0117063379
taroy@med.hokudai.ac.jp
日本語
名 | 太郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 山内 |
英語
名 | Taro |
ミドルネーム | |
姓 | Yamauchi |
日本語
北大保健科学
英語
Faculty of Health Sciences, Hokkaido University
日本語
健康科学分野
英語
Division of Health Sciences
060-0812
日本語
北区北12条西5丁目
英語
N12, W5, Kita-ku, Sapporo, Hokkaido
0117063379
taroy@med.hokudai.ac.jp
日本語
北海道大学
英語
Hokkaido university
日本語
北海道大学
日本語
日本語
英語
日本語
文部科学省
英語
MEXT
日本語
文部科学省
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
北海道大学大学院保健科学研究院
英語
Faculty of Health Sciences, Hokkaido University
日本語
北海道札幌市北区北12条西5丁目
英語
N12, W5, Kita-ku, Sapporo, Hokkaido
0117063379
taroy@med.hokudai.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2020 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
未公表/Unpublished
30
日本語
介入結果
1.朝食摂取頻度(介入前の朝食習慣ごと)
-ほとんど毎日食べる群
維持…100%
-週4~5日食べる群
維持・向上…67%
-週2~3日食べる群
向上…100%
-ほとんど食べない群
向上…100%
2.朝食の質(介入前の朝食習慣ごと)
-ほとんど毎日食べる群
維持・向上…60%
低下…40%
-週4~5日食べる群
向上…50%
低下…50%
-週2~3日食べる群
向上…80%
低下…20%
-ほとんど食べない群
向上…89%
低下…11%
英語
Intervention result
1. Breakfast intake frequency by breakfast habit before intervention
Almost every day
maintained:100%
Four or five days a week
maintained or increased:67%
Two or third days a week
increased:100%
Rarely
increased:100%
2. Breakfast quality
Almost every day
maintained or increased:60%
decreased:40%
Four or five days a week
increased:50%
decreased:50%
Two or third days a week
increased:80%
decreased:20%
Rarely
increased:89%
decreased:11%
2021 | 年 | 02 | 月 | 04 | 日 |
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 07 | 月 | 15 | 日 |
2020 | 年 | 08 | 月 | 16 | 日 |
2020 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
2020 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 08 | 月 | 05 | 日 |
2021 | 年 | 02 | 月 | 04 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000047183
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000047183
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |