UMIN試験ID | UMIN000042157 |
---|---|
受付番号 | R000048123 |
科学的試験名 | 食後の食品摂取がエネルギー消費と消化吸収に与える影響評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2020/10/19 |
最終更新日 | 2021/10/20 10:40:06 |
日本語
食後の食品摂取がその後の代謝と消化吸収に与える影響
英語
The effects of postprandial food intake on subsequence metabolism, digestion and absorption
日本語
食後の食品摂取がその後の代謝に与える影響
英語
The effects of postprandial food intake on subsequence metabolism
日本語
食後の食品摂取がエネルギー消費と消化吸収に与える影響評価
英語
Evaluation of the effects of postprandial food intake on energy expenditure, digestion and absorption
日本語
食後の食品摂取がエネルギー消費に与える影響
英語
The effects of postprandial food intake on energy expenditure
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
健常者な成人を対象に、食後の食品摂取が食事誘発性体熱産生および消化吸収に与える影響を検討する
英語
To examine the effects of postprandial food intake on diet-induced thermogenesis, digestion and absorption in healthy adults
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
エネルギー消費
英語
Energy expenditure
日本語
脂質、糖質代謝、消化吸収速度
英語
lipid and carbohydrate metabolism, and digestion and absorption speed
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
規定食後に試験食品を摂取する。その後、食事誘発性体熱産生および消化吸収を4時間にわたり評価する。
英語
Participants consume test foods after a standardised meal. Then, diet-induced thermogenesis, digestion and absorption are evaluated for 4 hours.
日本語
規定食後に対照食品を摂取する。その後、食事誘発性体熱産生および消化吸収を4時間にわたり評価する。
英語
Participants consume control foods after a standardised meal. Then, diet-induced thermogenesis, digestion and absorption are evaluated for 4 hours.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
69 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
①健常で20歳から69歳の様々な体型(BMI 22-30未満)の男女
②試験食品と対照食品を日常的に摂取する者
英語
1)Healthy men and women age between 20 and 69 years old (body mass index between 22 and 30)
2)A participant who consumes the test and control foods on a daily basis
日本語
①年齢が20歳から69歳でない者
②BMIが22-30未満でない者
③妊娠中、授乳中の者
④収縮期血圧が140 mmHg以上あるいは、拡張期血圧が90 mmHg以上の者
⑤消化管的症状のある者
⑥3か月以内に消化管疾患の既往のある者
⑦3ヵ月以内に消化管手術を受けた者
⑧食物アレルギーのある者
英語
1)Not age between 20 and 69 years old
2)Not body mass index between 22 and 30
3)A pregnant and breastfeeding women
4)A participant who has systolic blood pressure is over 140 mmHg or diastolic blood pressure is over 90 mmHg
5)A participant who has a digestive problem
6)A participant who has a digestive disease in the past 3 months
7)A participant who has a digestive tract surgery in the past 3 months
8)A participant who has food allergies
20
日本語
名 | 政司 |
ミドルネーム | |
姓 | 宮下 |
英語
名 | Masashi |
ミドルネーム | |
姓 | Miyashita |
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学学術院
英語
Faculty of Sport Sciences
359-1192
日本語
埼玉県所沢市三ヶ島2-579-15
英語
2-579-15 Mikajima,Tokorozawa, Saitama
04-2947-6774
m.miyashita@waseda.jp
日本語
名 | 政司 |
ミドルネーム | |
姓 | 宮下 |
英語
名 | Masashi |
ミドルネーム | |
姓 | Miyashita |
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学学術院
英語
Faculty of Sport Sciences
359-1192
日本語
埼玉県所沢市三ヶ島2-579-15
英語
2-579-15 Mikajima,Tokorozawa, Saitama
04-2947-6774
m.miyashita@waseda.jp
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Lotte Co., Ltd.
日本語
株式会社ロッテ
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
東京都新宿区戸塚町1-104
英語
1-104 Totsuka-cho, shinjuku-ku, Tokyo
03-5272-1639
rinri@list.waseda.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2020 | 年 | 10 | 月 | 19 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 08 | 月 | 18 | 日 |
2020 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2020 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 25 | 日 |
日本語
英語
2020 | 年 | 10 | 月 | 19 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000048123
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000048123
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |