UMIN試験ID | UMIN000043027 |
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受付番号 | R000049085 |
科学的試験名 | 日本の一般成人における塩味の味覚トレーニングが塩味閾値に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/02/10 |
最終更新日 | 2021/01/16 09:05:15 |
日本語
塩味の味覚トレーニングが塩味閾値に与える影響
英語
Effect of salt taste training on salt taste threshold
日本語
塩味の味覚トレーニングが塩味閾値に与える影響
英語
Effect of salt taste training on salt taste threshold
日本語
日本の一般成人における塩味の味覚トレーニングが塩味閾値に与える影響
英語
Effect of salt taste training on salt taste threshold in Japanese healthy people
日本語
日本の一般成人における塩味の味覚トレーニングが塩味閾値に与える影響
英語
Effect of salt taste training on salt taste threshold in Japanese healthy people
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy people
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
簡便な塩味トレーニングが塩味閾値に与える影響を日本の健常成人を対象に検討した.
英語
To investigate the effect of simple and easy taste training on salt threshold in Japanese healthy subjects.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
トレーニング開始から4週間後の塩味閾値
英語
Salt threshold after 4-week salt taste training.
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
異なる濃度のNaCl溶液に浸した後に乾燥させたろ紙を,毎日味わう
英語
Filter papers soaked in NaCl solutions of different concentrations and then dried were tasted daily.
日本語
味覚トレーニングをしない対照
英語
control/no intervention
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
喫煙しない健常者
英語
healthy non-smoker
日本語
味覚障害,神経障害,喫煙習慣
英語
taste disorder or neurological disorder, smoking habits
24
日本語
名 | 直亨 |
ミドルネーム | |
姓 | 林 |
英語
名 | Naoyuki |
ミドルネーム | Hayashi |
姓 | HAYASHI |
日本語
東京工業大学
英語
Tokyo Institute of Technology
日本語
リベラルアーツ研究教育院
英語
Institute for Liberal Arts
1528552
日本語
東京都目黒区大岡山2-12-1
英語
Ookayama 2-12-1, Meguro, Tokyo Japan
0357343434
naohayashi@ila.titech.ac.jp
日本語
名 | 直亨 |
ミドルネーム | |
姓 | 林 |
英語
名 | Naoyuki |
ミドルネーム | Hayashi |
姓 | Hayashi |
日本語
東京工業大学
英語
Tokyo Institute of Technology
日本語
リベラルアーツ研究教育院
英語
Institute for Liberal Arts
1528552
日本語
目黒区大岡山2-12-1
英語
Ookayama 2-12-1, Meguro, Tokyo Japan
0357343434
naohayashi@ila.titech.ac.jp
日本語
東京工業大学
英語
Tokyo Institute of Technology
日本語
日本語
リベラルアーツ研究教育院
日本語
英語
日本語
東京工業大学
英語
Tokyo Institute of Technology
日本語
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
東京工業大学人を対象とする研究倫理審査委員会
英語
The Tokyo Institute of Technology's Human Subjects Research Ethics Review Comittee
日本語
東京都目黒区大岡山2-12-1研究推進部総務・管理グループ
英語
Ookayama 2-12-1, Meguro, Tokyo, 1528552 Japan
0357343802
hitorinri@jim.titech.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 02 | 月 | 10 | 日 |
未公表/Unpublished
24
日本語
分散分析の結果,トレーニングの有無と測定回数に有意な交互作用の傾向(p=0.06)が認められた.事後検定としてWilcoxonの符号付順位和検定の結果,トレーニング群の塩味閾値はトレーニング前に比べ有意に減少した.
英語
ANOVA showed an interaction trend (p=0.06) between the number of measurements and the presence of training. A post-hoc Wilcoxon's signed rank sum test showed that the salt threshold of the training group decreased significantly than that before training.
2021 | 年 | 01 | 月 | 13 | 日 |
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
なし
英語
none
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 08 | 月 | 05 | 日 |
2020 | 年 | 08 | 月 | 28 | 日 |
2020 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
2020 | 年 | 11 | 月 | 05 | 日 |
2020 | 年 | 11 | 月 | 12 | 日 |
2020 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
2020 | 年 | 12 | 月 | 23 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000049085
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000049085
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |