UMIN試験ID | UMIN000043066 |
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受付番号 | R000049170 |
科学的試験名 | 試験食品の新規機能の探索 -プラセボ対照ランダム化二重盲検クロスオーバー法- |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/02/06 |
最終更新日 | 2021/07/21 15:10:34 |
日本語
試験食品の新規機能の探索
-プラセボ対照ランダム化二重盲検クロスオーバー法-
英語
An exploratory study of new features of test foods.
- A placebo controlled, randomized, double blind, cross-over study -
日本語
試験食品の新規機能の探索
英語
An exploratory study of new features of test foods.
日本語
試験食品の新規機能の探索
-プラセボ対照ランダム化二重盲検クロスオーバー法-
英語
An exploratory study of new features of test foods.
- A placebo controlled, randomized, double blind, cross-over study -
日本語
試験食品の新規機能の探索
英語
An exploratory study of new features of test foods.
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品を摂取することによる、食事中の脂肪、糖、塩分、コレステロールの排出促進効果を検証する。
英語
To verify the effect of promoting the excretion of fat, sugar, salt and cholesterol in the meal by ingesting test foods.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
糞便検査:コレステロール、粗脂肪、ナトリウム、炭水化物
英語
Fecal examination:
Cholesterol, Crude fat, Sodium, Carbohydrates
日本語
糞便検査:胆汁酸、水分量、重量、食物繊維
尿検査:ナトリウム、クレアチニン
英語
Fecal examination:
Bile acid, Water content, Weight, Dietary fiber
Urinalysis: Sodium, Creatinine
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
対照食品(単回摂取) -> 休止期間4日間 -> 被験食品(単回摂取)
英語
Placebo drink (a single time intake) -> 4days washout -> Test drink (a single time intake).
日本語
被験食品(単回摂取) -> 休止期間4日間 -> 対照食品(単回摂取)
英語
Test drink (a single time intake) -> 4days washout -> Placebo drink (a single time intake).
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
①同意取得時の年齢が20歳以上、30歳未満の健康な男性
②1日3食、規定食及び指定食の摂取が可能な者
③毎日1回以上排便がある者
④金曜日夜から日曜日昼頃まで宿泊が可能で、試験中は宿泊施設及び試験会場から出かける必要がない者
⑤試験責任医師が疾病に罹患していないと判断した者
⑥試験の目的・内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で試験参加に同意した者
英語
(1)Healthy men aged 20-29 years old when informed consent.
(2)Subjects who can take 3 prescribed meals and designated meals a day.
(3)Subjects who defecate 1 or more a day.
(4)Subjects who can stay at the accommodation from Friday night to Sunday noon and do not need to go out from the accommodation or the examination site during the test.
(5)Subjects who are judged not suffering from a disease by the investigator.
(6)Subjects who can make self-judgment and are voluntarily giving written informed consent.
日本語
①スクリーニング検査に行う血液検査から、試験責任医師が被験者として不適当と判断した者
②慢性疾患があり薬剤及び医薬品を常用している者、重篤な合併症を有する者
③整腸に関係する医薬品を常用している者
④食物アレルギーを有する者
⑤健康食品(特定保健用食品、機能性表示食品を含む)、サプリメントを日常的に摂取している者
⑥消化吸収に影響を与える消化器疾患及び消化器の手術歴がある者、消化管に狭窄などの障害がある者
⑦スクリーニング検査で実施する規定食を、規定時間以内に摂取できなかった者
⑧スクリーニング検査で規定食を摂取した後、下痢や腹痛等、胃腸症状に問題があった者
⑨スクリーニング検査時に実施する規定食と色素カプセル摂取後、26時間以内に色素つき便の排便がなかった者
⑩試験期間中に大量に汗をかく仕事や運動を行う可能性がある者
⑪喫煙者
⑫通常から下痢や便秘を発症する傾向がある者
⑬薬物依存、アルコール依存の既往歴あるいは現病歴がある者
⑭他の食品の摂取や医薬品を使用する試験、化粧品及び医薬品等を塗布する試験に参加中の者、同意取得1ヶ月以内に他の臨床試験に参加していた者、参加の意思がある者
⑮その他、試験責任医師が被験者として不適当と判断した者
英語
(1)Subjects who has determined to be inappropriate as a subject by the investigator by a blood test performed on a screening test.
(2)Subjects who have chronic disease and regularly use drugs and/or medicines and have serious complications.
(3)Subjects who regularly use medicines related to intestinal regulation.
(4)Subjects who has food allergy.
(5)Subjects who take health foods (including Food for Specified Health Uses or Foods with Function Claims) and/or supplements on a daily basis.
(6)Subjects who have digestive disorders that affect digestion and absorption and/or have a history of digestive surgery, and/or have disorders of the digestive tract such as stricture.
(7)Subjects who couldn't take the prescribed meal to be carried out within the prescribed time in the screening test.
(8)Subjects who had problems with gastrointestinal symptoms such as diarrhea and abdominal pain after taking the prescribed meal in the screening test.
(9)Subjects who did not defecate pigmented stool within 26 hours after taking the prescribed meal and pigment capsule in the screening test.
(10)Subjects who may do a lot of sweating work or exercise during the test period.
(11)Subjects who smoke.
(12)Subjects who usually have a tendency to develop diarrhea or constipation.
(13)Subjects who has a medical history or current medical history of drug dependence and/or alcohol dependence.
(14)Subjects who are participating in other studies that using foods, pharmaceuticals, and cosmetics now, or who have been participated or are willing to participate in other studies within a month from the date of informed consent.
(15)Subjects who are judged as unsuitable for the study by the investigator for the other reasons.
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日本語
名 | 義孝 |
ミドルネーム | |
姓 | 岩間 |
英語
名 | Yoshitaka |
ミドルネーム | |
姓 | Iwama |
日本語
日本橋循環器科クリニック
英語
Nihonbashi Cardiology Clinic
日本語
院長
英語
Director
103-0001
日本語
東京都中央区日本橋小伝馬町13番4号共同ビル201号
英語
Kyodo Bldg. #201, 13 - 4 Nihonbashi Kodenmacho, Chuo-ku, Tokyo
03-5641-4133
yiwama@well-sleep.jp
日本語
名 | 美加 |
ミドルネーム | |
姓 | 小森 |
英語
名 | Yoshika |
ミドルネーム | |
姓 | Komori |
日本語
株式会社ケイ・エス・オー
英語
KSO Corporation
日本語
営業部
英語
Sales department
105-0023
日本語
東京都港区芝浦1-9-7 芝浦おもだかビル7階
英語
1-9-7 Shibaura, Minato-ku, Tokyo
03-3452-7733
eigyou27@kso.co.jp
日本語
その他
英語
KSO Corporation
日本語
株式会社ケイ・エス・オー
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Nissin Foods Holdings Co., Ltd.
日本語
日清食品ホールディングス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
医療法人公雄会 こぶな整形外科医院倫理審査委員会
英語
Ethical Committee of Kobuna Orthopedics Clinic
日本語
群馬県前橋市城東町5-656-17
英語
5-656-17 Joto-machi, Maebashi-shi, Gunma
027-212-5608
sagawa@mc-connect.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
医療法人財団健康睡眠会 日本橋循環器科クリニック
2021 | 年 | 02 | 月 | 06 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 12 | 月 | 15 | 日 |
2020 | 年 | 12 | 月 | 23 | 日 |
2021 | 年 | 02 | 月 | 07 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 01 | 月 | 20 | 日 |
2021 | 年 | 07 | 月 | 21 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000049170
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000049170
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |