UMIN試験ID | UMIN000043510 |
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受付番号 | R000049667 |
科学的試験名 | 亜糊粉層残存無洗米及び脱ロウ玄米の継続摂取による肌への影響についての研究(横断研究) |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/03/10 |
最終更新日 | 2023/03/06 14:13:35 |
日本語
亜糊粉層残存無洗米及び脱ロウ玄米の継続摂取による肌への影響についての研究(横断研究)
英語
The study on the influence on skin by continuous intake of sub-aleurone-remaining wash-free rice and dewaxed brown rice
日本語
亜糊粉層残存無洗米及び脱ロウ玄米の継続摂取による肌への影響についての研究(横断研究)
英語
The study on the influence on skin by continuous intake of sub-aleurone-remaining wash-free rice and dewaxed brown rice
日本語
亜糊粉層残存無洗米及び脱ロウ玄米の継続摂取による肌への影響についての研究(横断研究)
英語
The study on the influence on skin by continuous intake of sub-aleurone-remaining wash-free rice and dewaxed brown rice
日本語
亜糊粉層残存無洗米及び脱ロウ玄米の継続摂取による肌への影響についての研究(横断研究)
英語
The study on the influence on skin by continuous intake of sub-aleurone-remaining wash-free rice and dewaxed brown rice
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy volunteer
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究の目的は亜糊粉層残存無洗米、脱ロウ玄米、白米の日常的な継続摂取による肌への影響について幅広い年齢層での横断研究を実施し、その評価を行うことである。
英語
The purpose of this study is to conduct a cross-sectional study in a wide range of age groups and evaluate the effects of continuous daily intake of sub-aleurone-remaining wash-free rice,dewaxed brown rice and white rice on the skin.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
Clreo-Proによる肌機能測定
英語
Measurement of skin function by Clreo-Pro
日本語
アンケート
英語
Questionnaire survey
その他・メタアナリシス等/Others,meta-analysis etc
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
90 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
[1]試験参加の同意取得時点での年齢が18歳以上90歳未満の男女
[2]健康な者で慢性身体疾患がない者
[3]本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意できる者
[4]指定された検査日に来所でき、検査を受ける事のできる者
[5]亜糊粉層残存無洗米(金芽米)群、脱ロウ玄米(金芽ロウカット玄米)群は、各検査日から遡ること1か月以上食べている者
[6]試験責任医師が本試験への参加を適当と認めた者
英語
[1]Japanese males and females aged 18-89 years
[2]Individuals who are healthy and are not received treatment of disease
[3]Individuals whose written informed consent has been obtained
[4]Individuals who can come to the designated examination date and receive the examination
[5]Sub-aleurone-remaining wash-free rice group and dewaxed brown rice group are those who have eaten for more than one month from the date of inspection
[6]Individuals judged appropriate for the study by the principal
日本語
[1]現在、何らかの疾患を患い薬物治療を受けている者
[2]耐糖能異常、精神疾患、睡眠障害、高血圧、糖尿病、高脂血症や重篤な疾患の既往歴・現病歴のある者
[3]過去1ヶ月において、疾患治療を目的とした、薬物の服薬習慣のある者(頭痛、月経痛、感冒などの頓服歴は除く)
[4]肝、腎、心、肺、血液等の重篤な障害の既往歴・現病歴のある者
[5]消化器官に併存疾患および既往歴のある者(盲腸の既往歴は除く)
[6]試験食品にアレルギー症状を起こす恐れのある者、また、その他食品、医薬品に重篤なアレルギー症状を起こす恐れのある者
[7]現在、ならびに過去3ヶ月以内において、肌質改善関連を標榜する機能性表示食品、健康食品類の継続的な摂取習慣のある者、また試験期間中に摂取予定のある者(健康維持を目的した摂取は可)
[8]光過敏症の者
[9]その他、試験責任医師が本試験の対象として不適当と判断した者
英語
[1]Individuals using medical products
[2]Individuals who are or are under treatment or have a history of Impaired Glucose Tolerance,mental disabilities,sleep disorder,hypertension,diabetes,fat metabolism or the other serious dysfunctions
[3]Individuals who used a drug to treat in the past 1 month (One-shot medicine of a headache, menstrual pain and a cold removes it.)
[4]Individuals who have a history of serious hepatopathy, kidney damage, heart disease, lung disease,or blood disease
[5]Individual who have digestive organ disease(disease of an appendix is removed)
[6]Individuals who are sensitive to test products or Individual with fear who causes severe allergy in a food and medical supplies
[7]Individuals who had a habit to ingest health-promoting foods, foods for specified health uses, health foods, or supplyments of skincare in the past 3 month or will ingest those foods during the test period
[8] Individuals diagnosed with photosensitivity
[9]Individuals judged inappropriate for the study by the principal
1000
日本語
名 | 博行 |
ミドルネーム | |
姓 | 関 |
英語
名 | Hiroyuki |
ミドルネーム | |
姓 | Seki |
日本語
東洋ライス株式会社
英語
TOYO RICE CORPORATION
日本語
企画広報部
英語
Planning and Public Relations Department
104-0061
日本語
東京都中央区銀座5-10-13
英語
5-10-13,Ginza,Chuo-ku,Tokyo
03-3572-7550
seki-hiroyuki@toyo-rice.jp
日本語
名 | 真林 |
ミドルネーム | |
姓 | 川上 |
英語
名 | Marin |
ミドルネーム | |
姓 | Kawakami |
日本語
東洋ライス株式会社
英語
TOYO RICE CORPORATION
日本語
企画広報部
英語
Planning and Public Relations Department
640-8341
日本語
和歌山市黒田12
英語
12,Kuroda,Wakayama-City,Wakayama
073-471-3011
kawakami-marin@toyo-rice.jp
日本語
その他
英語
TOYO RICE CORPORATION
日本語
東洋ライス株式会社
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英語
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自己調達
英語
TOYO RICE CORPORATION
日本語
東洋ライス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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同志社大学生命医科学部アンチエイジングリサーチセンター
英語
Anti-Aging Medical Research Center,Graduate School of Life and Medical Sciences,Doshisha University
日本語
英語
日本語
一般社団法人糖化ストレス研究会「人を対象とする研究」に関する倫理審査委員会
英語
Society of Glycative Stress Research
日本語
東京都新宿区新宿2-13-10 武蔵野ビル 5F 11号プラス・K 内
英語
5F-11,Musashino Bldg,2-13-10 Shinjuku,Shinjuku-ku,Tokyo
03-6709-8842
rinri-glycativestress@antiaging-bank.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 03 | 月 | 10 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 02 | 月 | 18 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 03 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 10 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
亜糊粉層残存無洗米、脱ロウ玄米、白米をそれぞれ1か月以上食べている者の肌質を比較、検証する。
英語
Compare and verify the skin quality of those who have eaten sub-aleurone-remaining wash-free rice,dewaxed brown rice and white rice for more than a month.
2021 | 年 | 03 | 月 | 03 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 06 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000049667
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000049667
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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