UMIN試験ID | UMIN000043552 |
---|---|
受付番号 | R000049739 |
科学的試験名 | 桑の葉青汁およびベビーオリゴの摂取による経時的血糖値変化についての研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/03/08 |
最終更新日 | 2021/05/10 11:43:46 |
日本語
桑の葉青汁およびベビーオリゴの摂取による経時的血糖値変化についての研究
英語
Study of the effects on time-dependent change of blood glucose level by mulberry leaf green juice and baby oligo intake.
日本語
桑の葉青汁およびベビーオリゴの摂取による経時的血糖値変化についての研究
英語
Study of the effects on time-dependent change of blood glucose level by mulberry leaf green juice and baby oligo intake.
日本語
桑の葉青汁およびベビーオリゴの摂取による経時的血糖値変化についての研究
英語
Study of the effects on time-dependent change of blood glucose level by mulberry leaf green juice and baby oligo intake.
日本語
桑の葉青汁およびベビーオリゴの摂取による経時的血糖値変化についての研究
英語
Study of the effects on time-dependent change of blood glucose level by mulberry leaf green juice and baby oligo intake.
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
桑の葉フローラ青汁、ベビーオリゴ等を20歳以上50歳以下の成人男女に単回摂取させたときの経時的血糖値の変化について評価する。
英語
Evaluate the time-dependent change of blood glucose level when single intake of mulberry leaf green juice and baby oligo etc. are taken by Japanese men and women aged 20 to 50 years.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
単回投与前後の経時的血中グルコース濃度変化 (ΔAUC)
※摂取前、摂取15分、30分、45分、60分、90分、120分で測定する。
英語
Time course of blood glucose concentration changes before and after a single ingesting (delta AUC)
*Measure before ingestion and 15, 30, 60, 90, and 120 minutes after ingestion.
日本語
単回投与前後の経時的血中グルコース濃度変化 (ΔC、ΔCmax、Tmax)
※摂取前、摂取15分、30分、45分、60分、90分、120分で測定する。
英語
Time course of blood glucose concentration changes before and after a single ingesting (delta C, delta Cmax, delta Tmax)
*Measure before ingestion and 15, 30, 60, 90, and 120 minutes after ingestion.
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
4
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
「サトウのご飯 新潟産コシヒカリ100%」147 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「桑の葉フローラ青汁」8.0 gを摂取後「サトウのご飯 新潟産コシヒカリ100%」147 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「桑の葉フローラ青汁」8.0 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「ベビーオリゴ」7.5 gを摂取
英語
Intake of Sato's Rice 100% Koshihikari rice 147 g
Washout for 1day or more
Intake of mulberry leaf green juice 8.0 g and then Sato's Rice 100% Koshihikari rice 147 g
Washout for 1day or more
Intake of mulberry leaf green juice 8.0 g
Washout for 1day or more
Intake of baby oligo 7.5 g
日本語
「桑の葉フローラ青汁」8.0 gを摂取後「サトウのご飯 新潟産コシヒカリ100%」147 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「桑の葉フローラ青汁」8.0 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「ベビーオリゴ」7.5 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「サトウのご飯 新潟産コシヒカリ100%」147 gを摂取
英語
Intake of mulberry leaf green juice 8.0 g and then Sato's Rice 100% Koshihikari rice 147 g
Washout for 1day or more
Intake of mulberry leaf green juice 8.0 g
Washout for 1day or more
Intake of baby oligo 7.5 g
Washout for 1day or more
Intake of Sato's Rice 100% Koshihikari rice 147 g
日本語
「桑の葉フローラ青汁」8.0 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「ベビーオリゴ」7.5 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「サトウのご飯 新潟産コシヒカリ100%」147 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「桑の葉フローラ青汁」8.0 gを摂取後「サトウのご飯 新潟産コシヒカリ100%」147 gを摂取
英語
Intake of mulberry leaf green juice 8.0 g
Washout for 1day or more
Intake of baby oligo 7.5 g
Washout for 1day or more
Intake of Sato's Rice 100% Koshihikari rice 147 g
Washout for 1day or more
Intake of mulberry leaf green juice 8.0 g and then Sato's Rice 100% Koshihikari rice 147 g
日本語
「ベビーオリゴ」7.5 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「サトウのご飯 新潟産コシヒカリ100%」147 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「桑の葉フローラ青汁」8.0 gを摂取後「サトウのご飯 新潟産コシヒカリ100%」147 gを摂取
1日以上ウォッシュアウト
「桑の葉フローラ青汁」8.0 gを摂取
英語
Intake of baby oligo 7.5 g
Washout for 1day or more
Intake of Sato's Rice 100% Koshihikari rice 147 g
Washout for 1day or more
Intake of mulberry leaf green juice 8.0 g and then Sato's Rice 100% Koshihikari rice 147 g
Washout for 1day or more
Intake of mulberry leaf green juice 8.0 g
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した方
2.20歳以上50歳以下の健康な日本人の方
3.BMIが30.0以下の方
4.過去1年間の検査で耐糖能異常がない (健康診断などで空腹時血糖110 mg/dL未満、HbA1c5.6%未満の)方
5.降圧剤などの薬剤の服用をしていない方
英語
1.Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document
2.Healthy Japanese who are 20 years old or more and 50 years old or less
3.Persons whose BMI is 30.0 or less
4.Persons who do not have impaired glucose tolerance in the past year examination (As a result of medical checkup, persons with a fasting blood glucose of less than 110 mg / dL and HbA1c of less than 5.6%)
5.Persons who are not taking drugs such as anti-hypertensive agents
日本語
1.慢性疾患を有し薬物治療を受けている方、重篤な疾患既往歴がある方
2.試験食品にアレルギー等を有する方
3.試験食品を普段から多量に摂取している方
4.血糖値に影響する可能性のある医薬、特定保険食品、健康食品などを常用している方
5.試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した方、あるいは本研究同意後に他の試験に参加する予定のある方
6.研究責任者の判断により不適格と判断した方
7.授乳中の方、妊娠している方、試験期間中に妊娠の予定、希望がある方
英語
1.Persons who have chronic illness, receiving medication, have a serious disease history
2.Persons who are allergic to the test food
3.Persons who usually take a large amount of test food
4.Persons who usually take medicine, specified health food, healthy food
5.Persons who participated in other examination during the first month before the start of the exam, or those who plan to participate in other exams following this exam agreement
6.Persons who are judged inappropriate for the exam by the principal investigator
7.Persons who are breastfeeding, pregnant, scheduled or hoping to be pregnant during the exam period
10
日本語
名 | 希 |
ミドルネーム | |
姓 | 安藤 |
英語
名 | Nozomi |
ミドルネーム | |
姓 | Ando |
日本語
株式会社ナチュラルサイエンス
英語
Natural Science Co.,Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development Department
136-0073
日本語
東京都江東区北砂3-4-27
英語
3-4-27 Kitasuna, Koto-ku, Tokyo 136-0073, JAPAN
03-5665-2311
ando@natural-s.jp
日本語
名 | 功征 |
ミドルネーム | |
姓 | 西川 |
英語
名 | Kosei |
ミドルネーム | |
姓 | Nishikawa |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development Department
1050004
日本語
東京都港区新橋 4-6-15 日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato
03-6809-2722
nishikawa@hc-sys.jp
日本語
その他
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Natural Science Co.,Ltd.
日本語
株式会社ナチュラルサイエンス
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
ヘルスケアシステムズ倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
東京都港区新橋 4-6-15 日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato
03-6809-2722
soumu@hc-sys.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 03 | 月 | 08 | 日 |
未公表/Unpublished
10
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 02 | 月 | 22 | 日 |
2021 | 年 | 02 | 月 | 22 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 10 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 03 | 月 | 08 | 日 |
2021 | 年 | 05 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000049739
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000049739
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |