UMIN試験ID | UMIN000043853 |
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受付番号 | R000049985 |
科学的試験名 | サラダの素材となる食材の経口摂取が人に与える影響に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/04/06 |
最終更新日 | 2021/06/23 11:54:43 |
日本語
サラダの素材となる食材の経口摂取が人に与える影響に関する研究
英語
Study on the effects of the intake of ingredients used in salads on the human's body
日本語
サラダの素材となる食材の経口摂取が人に与える影響に関する研究
英語
Study on the effects of the intake of ingredients used in salads on the human's body
日本語
サラダの素材となる食材の経口摂取が人に与える影響に関する研究
英語
Study on the effects of the intake of ingredients used in salads on the human's body
日本語
サラダの素材となる食材の経口摂取が人に与える影響に関する研究
英語
Study on the effects of the intake of ingredients used in salads on the human's body
日本/Japan |
日本語
冷え性,糖尿病,高血圧
英語
Poor blood circulation, Diabetes, Hypertension
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
サラダの食材が人体に与える影響についての知見を得、その対象試料に関する機能性研究の進展に寄与することを目的とする。
英語
To investigate the effects of the intake of the ingredients used in a salad on the human body.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値や血流の測定
英語
blood sugar level, blood flow
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
いいえ/NO
いいえ/NO
動的割付けの際に施設を調整因子としている/Institution is considered as adjustment factor in dynamic allocation.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
10
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
ジャガイモ1(ニシユタカ)を用いて当日作製した試料を1日、1回、100gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
ジャガイモ1(ニシユタカ)を用いてマヨネーズを添加する当日作製した試料を1日、1回、100gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
英語
Ingest 100 g of a sample prepared on the day using potato 1 (Nishiyutaka) once a day, and drink 200 ml of drinking water simultaneously.
Add mayonnaise using potato 1 (Nishiyutaka) Ingest 100 g of the sample prepared on the day of addition and drink 200 ml of drinking water simultaneously.
日本語
ジャガイモ1(ニシユタカ)を用いて作製し、冷蔵にて2日間保存した試料を1日、1回、100gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
ジャガイモ1(ニシユタカ)を用いてマヨネーズを添加して作製し、冷蔵にて2日間保存した試料を1日、1回、100gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
英語
Ingest 100 g of a sample prepared using potato 1 (Nishiyutaka) and stored in a refrigerator for 2 days once a day, and drink 200 ml of drinking water simultaneously.
Prepared by adding mayonnaise using potato 1 (Nishiyutaka) and stored in a refrigerator for 2 days. Take 100 g of the sample once a day and drink 200 ml of drinking water simultaneously.
日本語
ジャガイモ2(さやか)を用いて当日作製した試料を1日、1回、100gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
ジャガイモ2(さやか)を用いてマヨネーズを添加する当日作製した試料を1日、1回、100gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
英語
Ingest 100 g of a sample prepared on the day using potato 2 (Sayaka) once a day, and drink 200 ml of drinking water simultaneously.
Add mayonnaise using potato 2 (Sayaka) Ingest 100 g of the sample prepared on the day and drink 200 ml of drinking water simultaneously.
日本語
ジャガイモ2(さやか)を用いて作製し、冷蔵にて2日間保存した試料を1日、1回、100gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
ジャガイモ2(さやか)を用いてマヨネーズを添加して作製し、冷蔵にて2日間保存した試料を1日、1回、100gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
英語
Ingest 100 g of a sample prepared using potato 1 (Nishiyutaka) and stored in a refrigerator for 2 days once a day, and drink 200 ml of drinking water simultaneously.
Prepare a sample prepared by adding mayonnaise using potato 1 (Nishiyutaka) and stored in a refrigerator for 2 days, ingest 100 g once a day, and drink 200 ml of drinking water at the same time.
日本語
ジャガイモ3(北海道産)を用いて作製した試料を翌日に摂取する(試料は冷蔵保存)。1日、1回、70gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
英語
The sample prepared using potato 3 (produced in Hokkaido) is ingested the next day (samples are stored refrigerated). Take 70g once a day and drink 200ml of drinking water at the same time.
日本語
ジャガイモ3(北海道産)を用いてマヨネーズを添加して作製した試を翌日に摂取する(試料は冷蔵保存)。1日、1回、70gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
英語
Add mayonnaise using potato 3 (produced in Hokkaido) is ingested the next day (samples are stored refrigerated). Take 70g once a day and drink 200ml of drinking water at the same time.
日本語
サツマイモ1(茨城県産)を用いて作製した試料を翌日に摂取する(試料は冷蔵保存)。1日、1回、70gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
英語
Ingest a sample prepared using sweet potato 1 (produced in Ibaraki prefecture) the next day (samples are stored refrigerated). Take 70g once a day and drink 200ml of drinking water at the same time.
日本語
サツマイモ1(茨城県産)を用いてマヨネーズを添加して作製した試を翌日に摂取する。1日、1回、70gを摂取、飲料水200mlを同時に飲用する。
英語
Add mayonnaise using sweet potato 1 (produced in Ibaraki prefecture) is ingested the next day (samples are stored refrigerated). Take 70g once a day and drink 200ml of drinking water at the same time.
日本語
ショウガ試料1:おろしショウガ100gに同量の飲料水を入れ、滅菌ガーゼで濾過した液をショウガ試料とした。ショウガ液10mlに対し、飲料水40mlを加え、50mlの試料を1日1回摂取する。
英語
Ginger sample 1: 100g of raw ground ginger added the drinking water of 100 g, and the solution filtered through sterile gauze was used as a ginger sample. Add 40 ml of drinking water to 10 ml of ginger solution and ingest 50 ml of the sample once a day.
日本語
ショウガ試料2:試料1を圧力鍋を用いて30分間加熱後のショウガ液10mlに対し、飲料水を40mlを加え、50mlの試料を1日1回摂取する。
英語
Ginger sample 2: Add 40 ml of drinking water to 10 ml of ginger solution after heating sample 1 for 30 minutes using a pressure cooker, and ingest 50 ml of the sample once a day.
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
試験対象となる食材のアレルギーの無い20才以上の健康な(特に申告するほどの病状を有していない者)東京海洋大学の学生を対象とする。
英語
It is intended for healthy students aged 20 and over who are not allergic to the ingredients to be tested (especially those who do not have the medical condition declared) of Tokyo University of Marine Science and Technology.
日本語
試験対象となる食材のアレルギーのある人、特に申告するほどの病状を有している人
英語
People who are allergic to the ingredients to be tested, especially those who have a medical condition that can be declared
20
日本語
名 | 徹 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | Toru |
ミドルネーム | |
姓 | Suzuki |
日本語
東京海洋大学
英語
Tokyo University of Marine Science and Technology
日本語
産学・地域連携推進機構
英語
Office of Liaison and Cooperative research
1088477
日本語
東京都港区港南4-5-7
英語
4-5-7, Minato-ku, Tokyo
0354630587
toru@kaiyodai.ac.jp
日本語
名 | 潤珠 |
ミドルネーム | |
姓 | 李 |
英語
名 | Younju |
ミドルネーム | |
姓 | Lee |
日本語
東京海洋大学
英語
Tokyo University of Marine Science and Technology
日本語
産学・地域連携推進機構
英語
Office of Liaison and Cooperative research
1088477
日本語
東京都港区港南4-5-7
英語
4-5-7, Minato-ku, Tokyo
0354630522
ylee000@kaiyodai.ac.jp
日本語
その他
英語
Tokyo University of Marine Science and Technology
日本語
東京海洋大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
KENKO Mayonnaise Co., Ltd.
Japan Ginger Co., Ltd.
日本語
ケンコーマヨネーズ株式会社、Japan Ginger株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
N/A
英語
N/A
日本語
N/A
英語
N/A
N/A
N/A
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 04 | 月 | 06 | 日 |
未公表/Unpublished
13
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 01 | 月 | 11 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 15 | 日 |
2021 | 年 | 02 | 月 | 05 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 04 | 月 | 06 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 23 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000049985
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000049985
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |