UMIN試験ID | UMIN000043989 |
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受付番号 | R000050236 |
科学的試験名 | 植物由来の生理活性成分の摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握 (予備試験) |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/04/21 |
最終更新日 | 2021/10/20 12:57:08 |
日本語
植物由来の生理活性成分の摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握 (予備試験)
英語
Evaluation of the effects of consumption of test foods containing plant-derived bioactive substances on the biomarker in blood: a preliminary study
日本語
植物由来の生理活性成分の摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握 (予備試験)
英語
Evaluation of the effects of consumption of test foods containing plant-derived bioactive substances on the biomarker in blood: a preliminary study
日本語
植物由来の生理活性成分の摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握 (予備試験)
英語
Evaluation of the effects of consumption of test foods containing plant-derived bioactive substances on the biomarker in blood: a preliminary study
日本語
植物由来の生理活性成分の摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握 (予備試験)
英語
Evaluation of the effects of consumption of test foods containing plant-derived bioactive substances on the biomarker in blood: a preliminary study
日本/Japan |
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健常
英語
Healthy subjects
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
植物由来の生理活性成分の摂取が血中バイオマーカー濃度に与える影響を評価する。また、植物由来の生理活性成分の摂取が食欲に与える影響を副次的に評価する。
英語
To evaluate the effects of ingestion of plant-derived bioactive substances on blood biomarker concentrations. In addition, the effect of ingestion of plant-derived bioactive substances on appetite will be evaluated as the secondary endpoints.
有効性/Efficacy
日本語
英語
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血中バイオマーカー濃度
英語
Blood biomarker concentrations
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食欲スコア、摂取栄養素
英語
Appetite score, nutrient intake
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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被験食品を4週間摂取する
英語
Intake the test food for 4 weeks
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 20歳以上の男女
英語
1) males and females over 20 years old
日本語
1) 食生活以外で血中バイオマーカー濃度に大きく影響する因子がある (試験開始の1か月以内に感染症に罹患している、試験開始の1か月以内に抗生物質を服用している、慢性的な消化器疾患がある、等)
2) 血中バイオマーカー濃度以外で食欲に大きく影響する因子がある (欠食がある、ホルモン治療を行っている、等)
3) 採血に際して有害事象のおそれがある (アルコール消毒が困難なほどのアルコール過敏、手指に皮膚疾患がある、等)
4) 試験食品摂取によるアレルギー発生のおそれがある方
5) 試験食品に含まれる関与成分と同様な成分を高含有する健康食品を常用している。
6)フラクトオリゴ糖/イヌリン、ガラクトオリゴ糖、難消化性デキストリン、不溶性食物繊維を高含有する健康食品を常用している。
7) 日常的に試験食品に含まれる関与成分と同様な成分を高含有する植物性食品 及びその加工品を摂取している。
8) 本試験開始の1か月以内に他のヒト試験に参加している。
9) 授乳中又は妊娠中あるいは試験期間中、妊娠を希望する方。
10) その他、試験責任医師又は研究責任者が不適当と判断した方。
英語
1) Those who have factors other than dietary habits that greatly affect blood biomarker concentration (those who have an infectious disease within 1 month of the start of the study, those who take antibiotics within 1 month of the start of the study, those who have chronic digestive disorders, etc.)
2) Those who have factors other than blood biomarker concentration that greatly affect appetite (Those who eat less than two meals a day on some days,those who are undergoing hormone therapy, etc.)
3) Those who may have adverse events when collecting blood (those who are sensitive to alcohol to the extent that alcohol disinfection is difficult, those who have skin diseases on their fingers, etc.)
4) Those who may develop allergies due to ingestion of the test food
5) Those who regularly use health foods that contain a high amount of ingredients similar to those involved in the test food.
6) Those who regularly use health foods high in fructooligosaccharide / inulin, galactooligosaccharide, indigestible dextrin, and insoluble dietary fiber
7) Those who routinely ingest plant foods and their processed products that contain high amounts of ingredients similar to those involved in test foods.
8) Those who participated in other human studies within 1 month of the start of this study
9) Those who are lactating, pregnant, or who wish to become pregnant during the study period.
10) Those who are judged to be inappropriate by the investigator or the principal investigator
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日本語
名 | 悠介 |
ミドルネーム | |
姓 | 牛田 |
英語
名 | Yusuke |
ミドルネーム | |
姓 | Ushida |
日本語
カゴメ株式会社
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
イノベーション本部自然健康研究部
英語
Nature & Wellness Research Department, Innovation Division
329-2762
日本語
栃木県那須塩原市西富山17番地
英語
17 Nishitomiyama, Nasushiobara, Tochigi, Japan
0287-36-2935
Yusuke_Ushida@kagome.co.jp
日本語
名 | 暢夫 |
ミドルネーム | |
姓 | 福家 |
英語
名 | Nobuo |
ミドルネーム | |
姓 | Fuke |
日本語
カゴメ株式会社
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
イノベーション本部自然健康研究部
英語
Nature & Wellness Research Department, Innovation Division
329-2762
日本語
栃木県那須塩原市西富山17番地
英語
17 Nishitomiyama, Nasushiobara, Tochigi, Japan
0287-36-2935
Nobuo_Fuke@kagome.co.jp
日本語
その他
英語
KAGOME CO., LTD.
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カゴメ株式会社
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自己調達
英語
KAGOME CO., LTD.
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カゴメ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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英語
日本語
カゴメ株式会社研究倫理審査委員会
英語
the ethics committees of KAGOME CO., LTD.
日本語
東京都中央区日本橋浜町3丁目21番1号 日本橋浜町Fタワー
英語
3-21-1, F tower, Hamacho, Nihonbashi, Tyuo-ku, Tokyo, Japan
03-5623-8501
Takuji_Hayakawa@kagome.co.jp
はい/YES
2021-R02
日本語
カゴメ株式会社研究倫理審査委員会
英語
the ethics committees of KAGOME CO., LTD.
日本語
英語
カゴメ株式会社(栃木県)
2021 | 年 | 04 | 月 | 21 | 日 |
未公表/Unpublished
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日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 04 | 月 | 06 | 日 |
2021 | 年 | 04 | 月 | 20 | 日 |
2021 | 年 | 05 | 月 | 12 | 日 |
2021 | 年 | 07 | 月 | 02 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 04 | 月 | 20 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000050236
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000050236
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |