UMIN試験ID | UMIN000044044 |
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受付番号 | R000050292 |
科学的試験名 | 食品由来成分の摂取が脳機能や心身へ与える機能性の研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/04/27 |
最終更新日 | 2021/04/26 19:35:07 |
日本語
食品由来成分の摂取が脳機能や心身へ与える機能性の研究
英語
Study about healthy benefits of the functional food on brain and body
日本語
食品由来成分の摂取が脳機能や心身へ与える機能性の研究
英語
Study about healthy benefits of the functional food on brain and body
日本語
食品由来成分の摂取が脳機能や心身へ与える機能性の研究
英語
Study about healthy benefits of the functional food on brain and body
日本語
食品由来成分の摂取が脳機能や心身へ与える機能性の研究
英語
Study about healthy benefits of the functional food on brain and body
日本/Japan |
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健常成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品由来成分の長期摂取による脳機能や心身の状態を表す指標の改善・維持効果について検証する。
英語
To verify the effect of functional food on the score of brain and body function.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
質問紙
英語
Questionnaire
日本語
血圧
英語
Blood pressure
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
摂取Ⅰ期:アクティブ食品を長期摂取
ウォッシュアウト:約2か月
摂取Ⅱ期:プラセボ食品を長期摂取
英語
Phase I : Taking functional food for 90 days
Wash out phase : About 2 months
Phase II : Taking placebo for 90 days
日本語
摂取Ⅰ期:プラセボ食品を長期摂取
ウォッシュアウト:約2か月
摂取Ⅱ期:アクティブ食品を長期摂取
英語
Phase I : Taking placebo for 90 days
Wash out phase : About 2 months
Phase II : Taking functional food for 90 days
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
40 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
40歳以上70歳以下の健康な者
英語
Healthy males and females aged 40-70 years old
日本語
(1)「大豆」「ゼラチン」アレルギーを有する者
(2)黒蜜やきな粉の味が苦手で、試験食品の継続摂取が難しい者
(3)過度のアルコールやたばこを常用している者
(4)食生活が極端に不規則な者
(5)ストレス緩和に関する機能性表示食品、その他の機能性が考えられる食品や飲料、サプリメントを日頃から摂取している者
(6)妊娠中、授乳中、あるいは本研究期間中に妊娠する意思のある者
(7)他の臨床試験に参加している、あるいは本研究期間中に参加予定のある者
(8)何らかの疾病と診断され、治療中・服薬中の者
(9)要介護状態の者
(10)認知症やMCI(軽度認知障害)と診断された者
(11)重篤な疾患のある者
(12)その他、主治医等が本研究の対象として不適当と判断した者
英語
(1)Soy or gelatin allergy
(2)Those who do not like black honey or soybean flour
(3)Regularly use excessive alcohol and tobacco
(4)Extremely irregular diet
(5)Those who regularly take foods, beverages or supplements related to relief mental stress
(6)Willing to become pregnant during pregnancy, breastfeeding, or during the study period
(7)Participated in other clinical trials or plan to participate during this research period
(8)Diagnosed with some kind of illness and are being treated or taking medication
(9)Those who require care
(10)Dementia or MCI
(11)Serious illness
(12)Persons who will not be judged suitable to the participants by the investigator.
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日本語
名 | 梨那 |
ミドルネーム | |
姓 | 加藤 |
英語
名 | Rina |
ミドルネーム | |
姓 | Kato |
日本語
UHA味覚糖株式会社
英語
UHA Mikakuto Co., Ltd.
日本語
バイオ技術開発デパートメント
英語
Global Healthcare Research Laboratory
5400016
日本語
大阪府大阪市中央区神崎町4番12号
英語
4-12, Kanzaki-cho, Osaka-shi, Osaka
06-6767-6050
katour@uha-mikakuto.co.jp
日本語
名 | 梨那 |
ミドルネーム | |
姓 | 加藤 |
英語
名 | Rina |
ミドルネーム | |
姓 | Kato |
日本語
UHA味覚糖株式会社
英語
UHA Mikakuto Co., Ltd.
日本語
バイオ技術開発デパートメント
英語
Global Healthcare Research Laboratory
5400016
日本語
大阪府大阪市中央区神崎町4番12号
英語
4-12, Kanzaki-cho, Osaka-shi, Osaka
06-6767-6050
katour@uha-mikakuto.co.jp
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その他
英語
UHA Mikakuto Co., Ltd.
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UHA味覚糖株式会社
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英語
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自己調達
英語
UHA Mikakuto Co., Ltd.
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UHA味覚糖株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
アグリマス株式会社
英語
Agrimas Corp.
日本語
英語
日本語
株式会社ユーザーライフサイエンス
英語
User Life Science Co., Ltd.
日本語
福岡県飯塚市仁保372-3
英語
372-3, Niho, Izuka-shi, Fukuoka
0948-82-3123
ohnuki@fuk.kindai.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
アグリマス株式会社(東京都)
2021 | 年 | 04 | 月 | 27 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2021 | 年 | 03 | 月 | 11 | 日 |
2021 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2021 | 年 | 04 | 月 | 27 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
2021 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000050292
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000050292
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |