UMIN試験ID | UMIN000044171 |
---|---|
受付番号 | R000050440 |
科学的試験名 | 若年男性の身体づくりにおける朝食摂取の重要性-たんぱく代謝に着目して- |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/05/17 |
最終更新日 | 2022/05/24 19:09:28 |
日本語
朝食摂取が若年男性の身体づくりに及ぼす影響
英語
The effect of breakfast intake on the physical development in young men
日本語
朝食摂取が身体づくりに及ぼす影響
英語
The effect of breakfast intake on the physical development
日本語
若年男性の身体づくりにおける朝食摂取の重要性-たんぱく代謝に着目して-
英語
The importance of breakfast intake on the physical development in young men - focusing on the protein metabolism -
日本語
若年男性の身体づくりにおける朝食摂取の重要性
英語
The importance of breakfast intake on the physical development in young men
日本/Japan |
日本語
若年男性
英語
Young men
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
朝食摂取が若年男性のたんぱく代謝に及ぼす影響を明らかにする
英語
To clarify the effect of breakfast intake on protein metabolism in young men
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
アミノ酸利用の経時的変化
英語
Changes in amino acid utilization over time
日本語
尿中3-メチルヒスチジン
血中パラメーター
英語
3-methyl histidine in urea
Blood parameters
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
介入期間:1週間
食事のタイミング:昼食、夕食
エナジー・アベイラビリティーを30 kcal/kg FFM/dayに調整
英語
Intervention period: 1 week
Meal timing: at lunch and dinner, adjusted by energy availability to 30 kcal/kg FFM/day
日本語
介入期間:1週間
食事のタイミング:朝食、昼食、夕食
エナジー・アベイラビリティーを45 kcal/kg FFM/dayに調整
英語
Intervention period: 1 week
Meal timing: at breakfast, lunch and dinner, adjusted by energy availability to 45 kcal/kg FFM/day
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
1. 20~29歳の男性
2. 朝食欠食習慣のある方
3. 研究期間中に身体活動状況等に大きな変化が生じない者
4. 研究参加の同意が得られた者
英語
1. Male subjects who are aged 20-29 years old
2. Subjects who have a habit of breakfast skipping
3. Subjects whose physical activity status does not change drastically during intervention periods
4. Subjects who obtained the consent to the study
日本語
1. 代謝やホルモンに関する薬を服用している者
2. 喫煙習慣のある者
3. 減量中・増量中の者
4. 食物アレルギーがあり、提供食を摂取できない者
英語
1. Subjects who take medicines of metabolism and hormone
2. Subjects who are smokers
3. Subjects who are controlling their body weight
4. Subjects who have food allergies and are unable to consume the provided meals
15
日本語
名 | 素子 |
ミドルネーム | |
姓 | 田口 |
英語
名 | Motoko |
ミドルネーム | |
姓 | Taguchi |
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学学術院
英語
Faculty of Sport Sciences
359-1192
日本語
埼玉県所沢市三ヶ島2-579-15
英語
2-579-15 Mikajima, Tokorozawa, Saitama, Japan
04-2947-6778
mtaguchi@waseda.jp
日本語
名 | 素子 |
ミドルネーム | |
姓 | 田口 |
英語
名 | Motoko |
ミドルネーム | |
姓 | Taguchi |
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学学術院
英語
Faculty of Sport Sciences
359-1192
日本語
埼玉県所沢市三ヶ島2-579-15
英語
2-579-15 Mikajima, Tokorozawa, Saitama, Japan
04-2947-6778
mtaguchi@waseda.jp
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
文部科学省
英語
MEXT
日本語
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
早稲田大学 人を対象とする研究に関する倫理委員会
英語
Ethics Review Committee on Research with Human Subjects, Waseda University
日本語
〒169-8050 東京都新宿区戸塚町1-104 9号館 2階
英語
1-104, Totsuka-cho, Shinjuku-ku, Tokyo
03-5272-1639
rinri@list.waseda.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 05 | 月 | 17 | 日 |
未公表/Unpublished
16
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2021 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2021 | 年 | 04 | 月 | 13 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2022 | 年 | 05 | 月 | 24 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 05 | 月 | 11 | 日 |
2022 | 年 | 05 | 月 | 24 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000050440
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000050440
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |