UMIN試験ID | UMIN000044174 |
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受付番号 | R000050446 |
科学的試験名 | 食の摂取状況や血中抗酸化物質の濃度と、種々の疾病マーカーや運動機能との関連の解明 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/05/20 |
最終更新日 | 2021/05/11 15:42:30 |
日本語
食の摂取状況や血中抗酸化物質の濃度と、種々の疾病マーカーや運動機能との関連の解明
英語
Elucidation of the relationship between food intake or blood levels of antioxidants and health condition (various disease markers and exercise functions)
日本語
食と種々の健康診断マーカーとの関連の解明
英語
Elucidation of the relationship between food intake and levels of various health diagnostic markers
日本語
食の摂取状況や血中抗酸化物質の濃度と、種々の疾病マーカーや運動機能との関連の解明
英語
Elucidation of the relationship between food intake or blood levels of antioxidants and health condition (various disease markers and exercise functions)
日本語
食と種々の健康診断マーカーとの関連の解明
英語
Elucidation of the relationship between food intake and levels of various health diagnostic markers
日本/Japan |
日本語
健康な成人
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
はい/YES
日本語
食の摂取状況や血中抗酸化物質の濃度と、種々の疾病マーカーや運動機能との関連の解明を目的とする
英語
To clarify the relationship between food intake or blood levels of antioxidants and health condition (various disease markers and exercise functions).
その他/Others
日本語
観察研究
英語
Observational study
日本語
食事調査や生体組織中の食事成分の測定値から判る食の摂取状況と、健康状態に関連する生体マーカー(LBP濃度など)や健診の測定値との関係(年に1回測定する地域住民の健診データを解析する。解析対象期間は2015年~2021年。)
英語
Relationships between dietary intake determined by a food frequency questionnaire and internal levels of food ingredients and levels of measurements and biomarkers (e.g., lipopolysaccharide-binding protein (LBP)) related to health condition. (The data obtained at an annual health check-up between 2015 to 2021 for local residents will be analyzed.)
日本語
英語
観察/Observational
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)青森県弘前市岩木地区に在住している20歳以上
(2)本研究の目的と内容について十分に理解し,参加に同意した者
英語
(1)20 years of age or older, living in the Iwaki area of Hirosaki City, Aomori Prefecture, Japan.
(2) Those who have fully understood the purpose and content of this study and have agreed to participate in.
日本語
無し
英語
None
1000
日本語
名 | 重之 |
ミドルネーム | |
姓 | 中路 |
英語
名 | Shigeyuki |
ミドルネーム | |
姓 | Nakaji |
日本語
弘前大学
英語
Hirosaki University
日本語
健康未来イノベーションセンター
英語
Innovation Center for Health Promotion
036-8562
日本語
青森県弘前市在府町5
英語
5 Zaifu-cho Hirosaki, Aomori 036-8562, Japan
0172-39-5041
nakaji@hirosaki-u.ac.jp
日本語
名 | 大行 |
ミドルネーム | |
姓 | 菅沼 |
英語
名 | Hiroyuki |
ミドルネーム | |
姓 | Suganuma |
日本語
カゴメ株式会社
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
イノベーション本部
英語
Innovation Division
329-2762
日本語
栃木県那須塩原市西富山17
英語
17 Nishitomiyama Nasushiobara, Tochigi 329-2762, Japan
0287-36-2935
Hiroyuki_Suganuma@kagome.co.jp
日本語
その他
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
カゴメ株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
科学技術振興機構
英語
Japan Science and Technology Agency
日本語
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
日本
英語
Japan
日本語
弘前大学
英語
Hirosaki University
日本語
弘前大学
英語
Hirosaki University
日本語
弘前大学医学研究科倫理委員会
英語
Ethics committee of Hirosaki University Grauate School of Medicine
日本語
青森県弘前市在府町5
英語
5 Zaifu-cho Hirosaki, Aomori 036-8562, Japan
0172-39-5043
rinri@hirosaki-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
弘前大学院医学研究科附属健康未来イノベーションセンター(青森県)
2021 | 年 | 05 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
一般募集中/Open public recruiting
2015 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2015 | 年 | 04 | 月 | 09 | 日 |
2015 | 年 | 05 | 月 | 30 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
青森県弘前市岩木地区在住の日本人成人男女の2015年以降の健診データを用いて、食の摂取状況と健康について解析を実施する。
英語
The data obtained at an annual health check-up between 2015 to 2021 for the residents of Iwaki area of Hirosaki city, Aomori prefecture will be analyzed to clarify the relationships between food intakes and health conditions.
2021 | 年 | 05 | 月 | 11 | 日 |
2021 | 年 | 05 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000050446
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000050446
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |