UMIN試験ID | UMIN000044571 |
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受付番号 | R000050505 |
科学的試験名 | 環境要因の変化がもたらす人体常在菌叢プロファイルと代謝物質情報に関する基盤情報の取得 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/06/17 |
最終更新日 | 2021/06/17 09:55:48 |
日本語
環境要因の変化がもたらす人体常在菌叢プロファイルと代謝物質情報に関する基盤情報の取得
英語
Acquisition of basic information on the profile of intestinal microbiota and metabolites in the human caused by changes in environmental factors
日本語
環境要因の変化がもたらす人体常在菌叢プロファイルと代謝物質情報に関する基盤情報の取得
英語
Acquisition of basic information on the profile of intestinal microbiota and metabolites in the human caused by changes in environmental factors
日本語
環境要因の変化がもたらす人体常在菌叢プロファイルと代謝物質情報に関する基盤情報の取得
英語
Acquisition of basic information on the profile of intestinal microbiota and metabolites in the human caused by changes in environmental factors
日本語
環境要因の変化がもたらす人体常在菌叢プロファイルと代謝物質情報に関する基盤情報の取得
英語
Acquisition of basic information on the profile of intestinal microbiota and metabolites in the human caused by changes in environmental factors
日本/Japan |
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健常な男女
英語
Healthy male and female
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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日常的な食事の変化が腸内環境に及ぼす影響を評価する。
英語
To evaluate the effects of daily dietary changes on the intestinal environment.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
腸内細菌叢解析及び腸内代謝物質解析に基づく腸内環境評価
英語
Intestinal environment evaluation based on microbiota analysis and metabolomic analysis
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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(1) 食事の制限を行わない期間:7日間
(2) 全被験者が同一の食事を摂取する期間:7日間
(3) 同一の内容の食事を連続して15食摂取する期間:5日間
英語
(1) no restriction on diet: 7 days
(2) subjects ate provided meals: 7 days
(3) subjects continuously ate an identical meal 15 times: 5 days
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英語
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18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 健常な者
(2) 研究の目的や内容を文書と口頭で十分に説明し,同意を得られた者
英語
(1) Healthy individuals
(2) Subjects who have been fully informed of the purpose and content of the research in writing and orally, and have given their consent.
日本語
腸疾患,皮膚疾患,指定された食事に関するアレルギーを有する者
英語
Subjects with intestinal diseases, skin diseases, or allergies to specified diets.
80
日本語
名 | 勝 |
ミドルネーム | |
姓 | 冨田 |
英語
名 | Masaru |
ミドルネーム | |
姓 | Tomita |
日本語
慶應義塾大学
英語
Keio University
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環境情報学部
英語
Faculty of environment and information studies
9970052
日本語
山形県鶴岡市覚岸寺字水上246-2
英語
246-2, Mizukami, Kakuganji, Tsuruoka, Yamagata, Japan
0235-29-0800
mt@sfc.keio.ac.jp
日本語
名 | 真嗣 |
ミドルネーム | |
姓 | 福田 |
英語
名 | Shinji |
ミドルネーム | |
姓 | Fukuda |
日本語
慶應義塾大学大学院
英語
Keio University
日本語
政策・メディア研究科
英語
Graduate school of media and governance
9970052
日本語
山形県鶴岡市覚岸寺字水上246-2
英語
246-2, Mizukami, Kakuganji, Tsuruoka, Yamagata, Japan
0235-29-0800
sfukuda@sfc.keio.ac.jp
日本語
その他
英語
Keio University
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慶應義塾大学大学院
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英語
日本語
その他
英語
The Japan Science Society
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公益財団法人日本科学協会
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財団/Non profit foundation
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
SFC実験・調査倫理委員会
英語
SFC Research Ethics Committee
日本語
神奈川県藤沢市遠藤5322
英語
5322 Endo, Fujisawa, Kanagawa, Japan
0466-49-3404
rinri@sfc.keio.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 06 | 月 | 17 | 日 |
None
未公表/Unpublished
None
32
日本語
論文投稿準備中
英語
Preparing to submit paper
2021 | 年 | 05 | 月 | 17 | 日 |
日本語
英語
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23-55歳
英語
23-55 years old
日本語
組入:32名
ドロップアウト:2名
必要な背景情報に欠損あり:5名
解析対象者:25名(男性:9名、女性:16名)
英語
Inclusion: 32 subjects
Dropout: 2 subjects
Missing necessary background information: 5 subjects
Subjects for analysis: 25 subjects (male: 9, female: 16)
日本語
なし
英語
None
日本語
論文投稿準備中
英語
Preparing to submit paper
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2013 | 年 | 08 | 月 | 07 | 日 |
2013 | 年 | 10 | 月 | 05 | 日 |
2014 | 年 | 06 | 月 | 17 | 日 |
2014 | 年 | 11 | 月 | 06 | 日 |
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英語
2021 | 年 | 06 | 月 | 17 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 17 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000050505
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000050505
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |