UMIN試験ID | UMIN000044331 |
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受付番号 | R000050632 |
科学的試験名 | パン酵母含有食品の12週間継続摂取による体脂肪への効果:無作為化二重盲検プラセボ対照試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/05/27 |
最終更新日 | 2022/05/13 10:40:35 |
日本語
パン酵母含有食品の12週間継続摂取による体脂肪への効果
英語
Effect on body fat by continuous intake of baker's yeast-containing food for 12 weeks
日本語
パン酵母NKS試験
英語
baker's yeast NKS study
日本語
パン酵母含有食品の12週間継続摂取による体脂肪への効果:無作為化二重盲検プラセボ対照試験
英語
Effect on body fat by continuous intake of baker's yeast-containing food for 12 weeks: a randomized, double blind, placebo-controlled study
日本語
パン酵母含有食品の12週間継続摂取による体脂肪への効果
英語
Effect on body fat by continuous intake of baker's yeast-containing food for 12 weeks
日本/Japan |
日本語
健常な成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験品の12週間継続摂取による体脂肪改善効果を評価する
英語
Evaluate the effect of improving body fat by continuous ingestion of the test articles for 12 weeks
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
脂肪面積
英語
fat area
日本語
ウエスト周囲径、体脂肪率
英語
waist circumference, body fat percentage
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
試験品を12週間摂取する
英語
Take the test article for 12 weeks
日本語
プラセボを12週間摂取する
英語
Take the placebo for 12 weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.空腹時血糖値が126mg/dL未満
2.HbA1cが6.5%未満
3.BMIが30未満
英語
1. Fasting blood glucose level is less than 126 mg / dL
2. HbA1c is less than 6.5%
3. BMI less than 30
日本語
1.疾病による通院中のSubjects、治療中の者
2.食物に対するアレルギーの既往歴のある者
3.妊娠中、授乳中の者
4.試験に影響がある医薬品を服用している者
5.試験に影響がある健康食品を摂取している者
6.試験総括医師が適切でないと認めた者
英語
1.Subjects during hospital visit due to illness, or during treatment
2.Subjects with food allergies
3.Subjects who are pregnant or lactating
4.Subjects who consume medicinal product which may influence the outcome of the study
5.Subjects who consume food which may influence the outcome of the study
6.Subjects who are judged as unsuitable for the study by the investigator for the other reason
36
日本語
名 | 真智 |
ミドルネーム | |
姓 | 名嶋 |
英語
名 | Masatomo |
ミドルネーム | |
姓 | Najima |
日本語
一般財団法人日本臨床試験協会(JACTA)
英語
Japan Clinical Trial Association
日本語
なし
英語
N.A.
1600022
日本語
東京都新宿区新宿4-3-17 FORECAST 5階
英語
5F, 4-3-17 Shinjuku, Shinjukuku, Tokyo
0364574666
info@yakujihou.org
日本語
名 | 剛 |
ミドルネーム | |
姓 | 金子 |
英語
名 | Takeshi |
ミドルネーム | |
姓 | Kaneko |
日本語
一般財団法人日本臨床試験協会(JACTA)
英語
Japan Clinical Trial Association
日本語
なし
英語
N.A.
1600022
日本語
東京都新宿区新宿4-3-17 FORECAST 5階
英語
5F, 4-3-17 Shinjuku, Shinjukuku, Tokyo
0364574666
info@yakujihou.org
日本語
その他
英語
Japan Clinical Trial Association
日本語
一般財団法人日本臨床試験協会(JACTA)
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Nikkenkyo Service Co.,Ltd.
日本語
株式会社日健協サービス
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
薬事法有識者会議倫理審査委員会
英語
Institutional Review Board of Pharmaceutical Law Wisdoms
日本語
東京都新宿区新宿4-3-17 FORECAST 5階
英語
5F, 4-3-17 Shinjuku, Shinjukuku, Tokyo
0364574911
master@yakujihou.net
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 05 | 月 | 27 | 日 |
未公表/Unpublished
40
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 02 | 月 | 04 | 日 |
2021 | 年 | 05 | 月 | 13 | 日 |
2021 | 年 | 05 | 月 | 27 | 日 |
2021 | 年 | 08 | 月 | 20 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 05 | 月 | 26 | 日 |
2022 | 年 | 05 | 月 | 13 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000050632
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000050632
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |