UMIN試験ID | UMIN000044339 |
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受付番号 | R000050641 |
科学的試験名 | 第1尿を用いた食塩摂取量推定法の開発 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/05/31 |
最終更新日 | 2023/05/28 14:06:51 |
日本語
第1尿を用いた食塩摂取量推定法の開発
英語
Development of a method for estimating dietary salt intake using overnight urine
日本語
第1尿を用いた食塩摂取量推定法の開発
英語
Development of a method for estimating dietary salt intake using overnight urine
日本語
第1尿を用いた食塩摂取量推定法の開発
英語
Development of a method for estimating dietary salt intake using overnight urine
日本語
第1尿を用いた食塩摂取量推定法の開発
英語
Development of a method for estimating dietary salt intake using overnight urine
日本/Japan |
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健常成人
英語
healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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推定式の作成
英語
Development of estimation equation
その他/Others
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本研究の目的は一晩の尿中ナトリウム(Na)/カリウム(K)比を使用して食事の塩分摂取量を推定する方法を開発することである。
英語
The purpose of this study is to develop a method for estimating dietary salt intake using overnight urinary sodium (Na) / potassium (K) ratios.
日本語
第一尿Na/K比を用いた食塩摂取量推測式
英語
an equation for estimating dietary salt intake using overnight urinary Na/K ratio
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
調整された食塩摂取量:3~15g
期間:3~10日
(さまざまな塩分摂取量と期間パターンで設計する予定)
英語
salt-adjusted diet : 3-15g
period : 3-10 days
(We plan to design with various salt intake and period patterns.)
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20 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
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健常な成人
英語
healthy adults
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患者(特に高血圧症、腎機能障害)
英語
Patients (especially hypertension, renal dysfunction)
100
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名 | 丘美 |
ミドルネーム | |
姓 | 塚原 |
英語
名 | Takayoshi |
ミドルネーム | |
姓 | Tsukahara |
日本語
名古屋学芸大学
英語
Nagoya University of Arts and Sciences
日本語
管理栄養学部管理栄養学科
英語
Department of Nutritional Sciences
470-0196
日本語
愛知県日進市岩崎町竹の山57
英語
57 Takenoyama Iwasaki-cho Nisshin-city Aichi pref.
0561-75-2584
ttsuka@nuas.ac.jp
日本語
名 | 丘美 |
ミドルネーム | |
姓 | 塚原 |
英語
名 | Takayoshi |
ミドルネーム | |
姓 | Tsukahara |
日本語
名古屋学芸大学
英語
Nagoya University of Arts and Sciences
日本語
管理栄養学部管理栄養学科
英語
Department of Nutritional Sciences
470-0196
日本語
愛知県日進市岩崎町竹の山57
英語
57 Takenoyama Iwasaki-cho Nisshin-city Aichi pref.
0561-75-2584
ttsuka@nuas.ac.jp
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その他
英語
Nagoya University of Arts and Sciences
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名古屋学芸大学
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その他
英語
Nagoya University of Arts and Sciences
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名古屋学芸大学
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その他/Other
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英語
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株式会社LIXIL
英語
LIXIL Corporation
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名古屋学芸大学研究倫理審査委員会
英語
The Research Ethics Committee of Nagoya University of Arts and Sciences.
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愛知県日進市岩崎町竹の山57
英語
57 Takenoyama Iwasaki-cho Nisshin-city Aichi pref.
0561-75-2584
ttsuka@nuas.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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2021 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
限定募集中/Enrolling by invitation
2017 | 年 | 05 | 月 | 01 | 日 |
2017 | 年 | 05 | 月 | 12 | 日 |
2017 | 年 | 05 | 月 | 12 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 05 | 月 | 26 | 日 |
2023 | 年 | 05 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000050641
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000050641
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |