UMIN試験ID | UMIN000044767 |
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受付番号 | R000051072 |
科学的試験名 | 試作米飯の認知機能改善効果の評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/07/11 |
最終更新日 | 2022/03/02 13:59:28 |
日本語
試作米飯の認知機能改善効果の評価
英語
Evaluation of the improvement effect of cooked rice on cognitive function.
日本語
試作米飯の認知機能改善効果の評価
英語
Evaluation of the improvement effect of cooked rice on cognitive function.
日本語
試作米飯の認知機能改善効果の評価
英語
Evaluation of the improvement effect of cooked rice on cognitive function.
日本語
試作米飯の認知機能改善効果の評価
英語
Evaluation of the improvement effect of cooked rice on cognitive function.
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy individuals
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
米飯の認知機能改善効果の評価を行う。また、食後血糖値上昇抑制効果および血中アミロイドβ産生抑制効果の評価をする。
英語
Evaluate the improvement effect of cooked rice on cognitive function. And evaluate the suppressive effects of postprandial blood glucose and fasting blood amyloid-beta levels.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
認知機能(コグニトラックス )
英語
Cognitive function (Cognitrax)
日本語
血糖上昇曲線下面積、インスリン上昇曲線下面積、アミロイドβ
英語
Incremental area under the curve of the blood glucose levels (IAUCg), that of the blood insulin levels (IAUCi), and fasting blood amyloid-beta levels
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
介入実施者・測定者がブランド化されている単盲検/Single blind -investigator(s) and assessor(s) are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品を12週間摂取する。(1パック/日)
英語
Ingest of test food for 12 weeks .(1pack/day)
日本語
対照食品を12週間摂取する。(1パック/日)
英語
Ingest of test food for 12 weeks .(1pack/day)
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
50 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.糖尿病または認知症の罹患者ではない者
2.事前検査の検査結果にて試験責任医師が安全に試験に参加可能と判断した者
英語
1. Individual who do not suffer from diabetes or dementia.
2.Individual having screening test result and questionnaire result judged to be appropriate for this study by investigator.
日本語
1.重篤な脳血管疾患、心疾患、腎疾患、消化器疾患、届 出が必要な感染症に罹患している者
2.胃切除、胃腸縫合術、腸管切除など消化器系に大きな手術歴のある者
3.妊娠中または妊娠している可能性のある女性、および授乳中の女性
4.他の臨床試験に現在参加しているか、あるいは1カ月以内に参加していた者
5.その他、試験責任医師が不適格であると判断した者
英語
1. Individual having severe diseases (e.g. liver, kidney, heart, blood diseases, and infections requiring the notification)
2. Individual received gastrectomy, enterectomy, and gastro-intestinal diseases, judged to be inappropriate for this study.
3. Pregnant, women having the possibility, and lactating women.
4. Participants in order clinical trial.
5. Individual rejected participating in this study by chief investigator.
24
日本語
名 | 賢一 |
ミドルネーム | |
姓 | 渡辺 |
英語
名 | Kenichi |
ミドルネーム | |
姓 | Watanabe |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
顧問
英語
Advisor
9560841
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2, Higashijima, Akiha-ku, Niigata, 956-0841, Japan
0250-25-1196
wataken@med.niigata-u.ac.jp
日本語
名 | 博 |
ミドルネーム | |
姓 | 後藤 |
英語
名 | Hiroshi |
ミドルネーム | |
姓 | Goto |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
事業推進部
英語
Business promotion division
9560841
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima, Akiha-ku, Niigata, 956-0841, Japan
0250251196
goto@nbrp.co.jp
日本語
その他
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Niigata University of Pharmacy and Applied Life Sciences
日本語
新潟薬科大学
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
NBRC研究倫理審査委員会
英語
NBRC Research Ethics Review Committee
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2, Higashijima, Akiha-uk, Niigata, 956-0841, Japan
0250-25-1196
nbrp-food-navi@nbrp.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2021 | 年 | 07 | 月 | 11 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 06 | 月 | 07 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 21 | 日 |
2021 | 年 | 07 | 月 | 11 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 25 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 07 | 月 | 06 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 02 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000051072
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000051072
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |