UMIN試験ID | UMIN000044784 |
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受付番号 | R000051151 |
科学的試験名 | 牛乳発酵食品の継続摂取による健常者の肌に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/07/07 |
最終更新日 | 2022/06/13 13:42:23 |
日本語
牛乳発酵食品の継続摂取による健常者の肌に与える影響
英語
Effect of ingestion of fermented milk food on the skin in healthy subjects
日本語
牛乳発酵食品の肌に与える影響
英語
Effect of ingestion of fermented milk food on the skin
日本語
牛乳発酵食品の継続摂取による健常者の肌に与える影響
英語
Effect of ingestion of fermented milk food on the skin in healthy subjects
日本語
牛乳発酵食品の肌に与える影響
英語
Effect of ingestion of fermented milk food on the skin
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
健常成人を対象とした牛乳発酵食品の肌への効果検証
英語
To investigate effects of fermented milk food on the skin in healthy adults
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
角質水分量
英語
Corneous moisture content
日本語
皮膚粘弾性、経皮水分蒸散量
英語
Skin elasticity, Transepidermal water loss
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
介入期間:8週
プラセボ食品
1日1回 摂取
英語
8weeks
Placebo food
Once a day
日本語
介入期間:8週
牛乳発酵食品
1日1回 摂取
英語
8weeks
Fermented milk food
Once a day
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
59 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
健常者
英語
Healthy adults
日本語
①肌に影響を及ぼす可能性のある医薬品,健康食品等を常用している者
②評価に影響を与えるような美容医療やホルモン補充療法の経験がある者
③摂取前検査前の1ヵ月間に,測定部位の肌にエステ等を行った者
④屋外での長時間の作業やレジャー,運動等で日焼けをした者
⑤測定部位に強い刺激を与えて身体を洗う習慣のある者
⑥測定部位の肌に,検査に影響する傷や炎症等の疾患がある者
⑦生理前後に,測定部位の肌に検査に影響する肌荒れが起こると感じている者
⑧不規則な生活を行う者
⑨本被験食品にアレルギーがある者
⑩重篤な疾患に罹患,あるいは既往を有する者
⑪本試験への参加同意取得前1ヵ月以内に他の臨床研究に参加していた者,あるいは本試験への参加同意取得後に他の臨床研究に参加予定の者
⑫妊娠中あるいは試験期間中に妊娠,授乳の予定がある者
⑬その他,実施責任者が被験者として不適当と判断した者
英語
1.Persons who consume functional foods or medicines that affect the skin
2.Persons who experienced cosmetic medicine or hormone replacement therapy
3.Persons who have undergone esthetic treatment on the skin of the measurement site during the month before this trial
4.Persons who got browned for a long time
5.Persons who have a habit to wash body strongly
6.Persons who have scratches or inflammations the skin of the measurement site
7.Persons who occur skin disorders before and after a menstrual period
8.Persons of irregular habits
9.Persons who have food allergies for test foods
10.Persons who have serious conditions
11.Persons who have a plan to participate in other clinical study during current study
12.Persons who are pregnant or may become pregnant
13.Other persons who are judged by the investigator to be inappropriate for this study
70
日本語
名 | 健太郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 小治 |
英語
名 | Kentaro |
ミドルネーム | |
姓 | Shoji |
日本語
大妻女子大学
英語
Otsuma Women's University
日本語
家政学部食物学科
英語
Department of Food Science, Faculty of Home Economics
102-8357
日本語
東京都千代田区三番町12
英語
12 Sanban-cho,Chiyoda-ku,Tokyo
0352756086
shoji@otsuma.ac.jp
日本語
名 | 健太郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 小治 |
英語
名 | Kentaro |
ミドルネーム | |
姓 | Shoji |
日本語
大妻女子大学
英語
Otsuma Women's University
日本語
家政学部食物学科
英語
Department of Food Science, Faculty of Home Economics
102-8357
日本語
東京都千代田区三番町12
英語
12 Sanban-cho,Chiyoda-ku,Tokyo
0352756086
shoji@otsuma.ac.jp
日本語
大妻女子大学
英語
Otsuma Women's University
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英語
日本語
その他
英語
Milk Lab. Corporation
日本語
株式会社Milk Lab.
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
大妻女子大学生命科学倫理審査委員会
英語
Ethical review committee of Otsuma Women's University
日本語
東京都千代田区三番町12
英語
12 Sanban-cho,Chiyoda-ku,Tokyo
0352756408
kenkyu.s@ml.otsuma.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2021 | 年 | 07 | 月 | 07 | 日 |
Unpublished due to the protocol including the intellectual property rights
未公表/Unpublished
40
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 04 | 月 | 20 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 07 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 08 | 日 |
2022 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 07 | 月 | 07 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 13 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000051151
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000051151
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |