UMIN試験ID | UMIN000045081 |
---|---|
受付番号 | R000051497 |
科学的試験名 | 海洋微生物を活用したサワービール試作品の官能評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/08/20 |
最終更新日 | 2022/05/12 08:57:16 |
日本語
ビール試作品の官能評価
英語
Sensory evaluation test of prototype of beer.
日本語
ビール試作品の官能評価
英語
Sensory evaluation test of prototype of beer.
日本語
海洋微生物を活用したサワービール試作品の官能評価
英語
Sensory evaluation test of prototype of sour beer brewed by microorganisms isolated from marine.
日本語
海洋微生物を活用したサワービール試作品の官能評価
英語
Sensory evaluation test of prototype of sour beer brewed by microorganisms isolated from marine.
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy adult
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
サワーエールの最適製造条件の決定
英語
Determination of optimal manufacturing conditions for sour ale beer.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
総合評価
英語
Comprehensive evaluation.
日本語
1)ビールとしての一般評価(色調、泡持ち、苦味の快さ、炭酸ガスの刺激の快さ、こく、なめらかさ、新鮮さ)
2)サワーエールとしての特性評価(酸味の強さ、酸味の快さ)
英語
1. General evaluation for beer ( color, foam retention, comfort of bitterness, comfort of CO2 stimulation, body, smoothness and freshness ).
2. Characteristic evaluation for sour ale beer ( strength of sourness and comfort of sourness ).
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
用量対照/Dose comparison
10
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番1)の摂取及び評価
(介入数が10を超えるため、介入11及び介入12を介入10に記載する)
英語
Intake and evaluation of beer No.1 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
(Intervention 11 and 12 are listed in Intervention 10 because the number of interventions exceeds 10.)
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番2)の摂取及び評価
英語
Intake and evaluation of beer No.2 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番3)の摂取及び評価
英語
Intake and evaluation of beer No.3 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番4)の摂取及び評価
英語
Intake and evaluation of beer No.4 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番5)の摂取及び評価
英語
Intake and evaluation of beer No.5 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番6)の摂取及び評価
英語
Intake and evaluation of beer No.6 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番7)の摂取及び評価
英語
Intake and evaluation of beer No.7 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番8)の摂取及び評価
英語
Intake and evaluation of beer No.8 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番9)の摂取及び評価
英語
Intake and evaluation of beer No.9 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
日本語
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番10)の摂取及び評価
(介入11)
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番11)の摂取及び評価
(介入12)
他の介入で使用するビールとは製造方法が異なるビール(暗番12)の摂取及び評価
英語
Intake and evaluation of beer No.10 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
(Interventions 11)
Intake and evaluation of beer No.11 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
(Interventions 12)
Intake and evaluation of beer No.12 with a different manufacturing method from beer used in other interventions.
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
ビールの利き酒に精通した方
英語
A person familiar with beer tasting.
日本語
1)妊娠中又は妊娠の可能性がある方
2)授乳中の方
3)糖尿病あるいは消化器、肝臓、膵臓、心臓及び腎臓等に重篤な疾病がある方
4)上記疾病の既往歴がある方
5)飲酒を禁止されている方
6)当日の健康状態が優れない方
7)新型コロナウイルス感染の疑いがある方
英語
1. A person who is probably pregnant or is during pregnancy
2. A person who is during the lactation
3. A person who have diabetes or serious diseases of such as digestive organs, liver, pancreas, heart and kidney.
4. A person who have past history of above diseases.
5. A person who is prohibited from drinking alcohol.
6. A person who is not healthy on the test day.
7. A person who is suspected of being infected with the COVID-19.
11
日本語
名 | 聡 |
ミドルネーム | |
姓 | 勝山 |
英語
名 | Satoshi |
ミドルネーム | |
姓 | Katsuyama |
日本語
静岡県工業技術研究所
英語
Industrial Research Institute of Shizuoka Prefecture
日本語
沼津工業技術支援センター バイオ科
英語
Department of Biotechnology, Numazu Industrial Technical Support Center
410-0022
日本語
静岡県沼津市大岡3981-1
英語
3981-1 Ohoka, Numazu-city, Shizuoka, 410-0022, Japan
+81-55-925-1101
satoshi1_katsuyama@pref.shizuoka.lg.jp
日本語
名 | 聡 |
ミドルネーム | |
姓 | 勝山 |
英語
名 | Satoshi |
ミドルネーム | |
姓 | Katsuyama |
日本語
静岡県工業技術研究所
英語
Industrial Research Institute of Shizuoka Prefecture
日本語
沼津工業技術支援センター バイオ科
英語
Department of Biotechnology, Numazu Industrial Technical Support Center
410-0022
日本語
静岡県沼津市大岡3981-1
英語
3981-1 Ohoka, Numazu-city, Shizuoka, 410-0022, Japan
+81-55-925-1101
satoshi1_katsuyama@pref.shizuoka.lg.jp
日本語
その他
英語
Shizuoka prefecture
日本語
静岡県
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Shizuoka prefecture
日本語
静岡県
日本語
地方自治体/Local Government
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
静岡県工業技術研究所研究倫理審査委員会
英語
Research Ethics Review Committee of Industrial Research Institute of Shizuoka Prefecture
日本語
421-1298 静岡県静岡市葵区牧ケ谷2078
英語
2078 Makigaya, Aoi-ward, Shizuoka-city, Shizuoka, 421-1298, Japan
+81-54-278-3028
sk-kikaku@pref.shizuoka.lg.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 08 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
11
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2020 | 年 | 10 | 月 | 14 | 日 |
2020 | 年 | 10 | 月 | 14 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 15 | 日 |
2022 | 年 | 11 | 月 | 11 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 08 | 月 | 06 | 日 |
2022 | 年 | 05 | 月 | 12 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000051497
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000051497
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |