UMIN試験ID | UMIN000045664 |
---|---|
受付番号 | R000052128 |
科学的試験名 | ヒハツ抽出物摂取による冷水負荷後の皮膚表面温度に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/10/06 |
最終更新日 | 2022/10/07 08:50:38 |
日本語
ヒハツ抽出物摂取による冷水負荷後の皮膚表面温度に及ぼす影響
英語
Effect of intake of Long pepper extract on skin surface temperature after cold water immersion
日本語
ヒハツ抽出物摂取による冷水負荷後の皮膚表面温度に及ぼす影響
英語
Effect of intake of Long pepper extract on skin surface temperature after cold water immersion
日本語
ヒハツ抽出物摂取による冷水負荷後の皮膚表面温度に及ぼす影響
英語
Effect of intake of Long pepper extract on skin surface temperature after cold water immersion
日本語
ヒハツ抽出物摂取による冷水負荷後の皮膚表面温度に及ぼす影響
英語
Effect of intake of Long pepper extract on skin surface temperature after cold water immersion
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy volunteer
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
若年女性を対象とし、ヒハツ抽出物摂取による冷水負荷後の皮膚表面温度に及ぼす影響について検証する
英語
To examine the effects of intake of Long pepper extract on skin surface temperature after cold water immersion in young female subjects.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
皮膚表面温度の測定
英語
Measurement of skin surface temperature
日本語
体感に関するアンケート
英語
Questionnaire
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
ヒハツ抽出物含有食品摂取(単回摂取)→ウォッシュアウト期間3日以上→ヒハツ抽出物非含有食品摂取(単回摂取)
英語
Intake of test food with Long pepper extract (single intake) - washout period more than 3 days - Intake of placebo food (single intake)
日本語
ヒハツ抽出物非含有食品摂取(単回摂取)→ウォッシュアウト期間3日以上→ヒハツ抽出物含有食品摂取(単回摂取)
英語
Intake of placebo food (single intake) - washout period more than 3 days - Intake of test food with Long pepper extract (single intake)
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
女/Female
日本語
1. 年齢が20歳以上の女性
2. 本研究への参加にあたり十分な説明を受けた後、十分な理解の上、被験者本人の自由意思による文書同意が得られた者
英語
1. Healthy female adults aged over 20 years old.
2. Subjects who agree to participate in this study with a written informed consent after receiving sufficient explanation relating to this study.
日本語
試験食品にアレルギー症状を起こす恐れのある者、また、その他食品、医薬品に重篤なアレルギー症状を起こす恐れのある者
英語
Subjects who may have an allergic reaction to the test food, and subjects who may have a severe allergic reaction to other foods or medicines.
25
日本語
名 | 素子 |
ミドルネーム | |
姓 | 高岡 |
英語
名 | Motoko |
ミドルネーム | |
姓 | Takaoka |
日本語
神戸女学院大学
英語
Kobe College
日本語
人間科学部 環境バイオサイエンス学科
英語
School of Human Sciences, Department of Biosphere Sciences
662-8506
日本語
兵庫県西宮市岡田山4-1
英語
4-1 Okadayama, Nhishinomiya, Hyogo, Japan
0798-51-8668
takaoka@mail.kobe-c.ac.jp
日本語
名 | 素子 |
ミドルネーム | |
姓 | 高岡 |
英語
名 | Motoko |
ミドルネーム | |
姓 | Takaoka |
日本語
神戸女学院大学
英語
Kobe College
日本語
人間科学部 環境バイオサイエンス学科
英語
School of Human Sciences, Department of Biosphere Sciences
662-8506
日本語
兵庫県西宮市岡田山4-1
英語
4-1 Okadayama, Nhishinomiya, Hyogo, Japan
0798-51-8668
takaoka@mail.kobe-c.ac.jp
日本語
その他
英語
Kobe College
日本語
神戸女学院大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Maruzen Pharmaceuticals Co. Ltd
日本語
丸善製薬株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
神戸女学院大学
英語
Kobe College
日本語
神戸女学院大学
英語
Kobe College
日本語
兵庫県西宮市岡田山4-1
英語
4-1 Okadayama, Nhishinomiya, Hyogo, Japan
0798-51-8423
takaoka@mail.kobe-c.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
神戸女学院大学
2021 | 年 | 10 | 月 | 06 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 08 | 月 | 20 | 日 |
2021 | 年 | 09 | 月 | 02 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 07 | 日 |
2021 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 10 | 月 | 05 | 日 |
2022 | 年 | 10 | 月 | 07 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000052128
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000052128
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |