UMIN試験ID | UMIN000046112 |
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受付番号 | R000052635 |
科学的試験名 | 試験食品の長期摂取による腸内環境改善効果に関する試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/11/18 |
最終更新日 | 2022/05/19 09:47:03 |
日本語
試験食品の長期摂取による腸内環境改善効果に関する試験
英語
Study for influence of long-term intake of test food on improvement in intestinal environment
日本語
試験食品の長期摂取による腸内環境改善効果に関する試験
英語
Study for influence of long-term intake of test food on improvement in intestinal environment
日本語
試験食品の長期摂取による腸内環境改善効果に関する試験
英語
Study for influence of long-term intake of test food on improvement in intestinal environment
日本語
試験食品の長期摂取による腸内環境改善効果に関する試験
英語
Study for influence of long-term intake of test food on improvement in intestinal environment
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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グルテンフリーのグラノーラを20歳以上65歳未満の成人に3週間連続摂取させたときの、腸内環境改善効果について評価する。
英語
Evaluate the improvement effect of the intestinal environment on 20 to 64 years old adults by intake of gluten-free granola for three weeks
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
摂取前と摂取3週後時点におけるクレアチニン補正した尿中インドキシル硫酸
英語
Creatinine-corrected urinary indoxyl sulfate before and three weeks after ingestion.
日本語
摂取前と摂取3週後時点における唾液中s-IgA、尿中ナトリウム、尿中クレアチニン、お腹の調子などに関するアンケート
英語
Salivary s-IgA, urinary sodium, urinary creatinine, and questionnaire about stomach conditions before and three weeks after ingestion.
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
グルテンフリーのグラノーラを 1日100 gを毎日3週間摂取
英語
Intake of 100g gluten-free granola daily for three weeks.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.本研究の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した方
2.同意取得時の年齢が20歳以上65歳未満の成人
3.朝食に週4回以上、パン類を食べる方
英語
1.Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document
2.Adults who are 20 years old or more and under 65 years old
3.Persons who eat bread at least 4 times a week for breakfast
日本語
1.慢性疾患を有し薬物治療を受けている方、重篤な疾患既往歴がある方
2.試験食品にアレルギー等を有する方
3.シリアル食品を普段から多量に摂取している方
4.腸内環境や排塩に影響する可能性のある医薬品、特定保健用食品、健康食品などを常用している方
5.試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した方、あるいは本研究同意後に他の試験に参加する予定のある方
6.試験統括医師及び研究代表者の判断により不適格と判断した
7.授乳中の方、妊娠している方、試験期間中に妊娠の予定、希望がある方
英語
1.Persons who have chronic illness, receiving medication, have a serious disease history
2.Persons who are allergic to the test food
3.Persons who usually take a large amount of cereal food
4.Persons who usually take medicine, specified health food, healthy food that may affect the intestinal environment and salt excretion
5. Persons who have participated in other tests within the first month before the start of the test, or those who intend to participate in another exam after consenting to this exam
6.Persons who were judged as inappropriate for study participants by the principal investigator
7.Persons who are pregnant, planning or hoping to be pregnant during the study period, breastfeeding
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日本語
名 | 華奈 |
ミドルネーム | |
姓 | 小山 |
英語
名 | Kana |
ミドルネーム | |
姓 | Koyama |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
koyama.kana@hc-sys.jp
日本語
名 | 華奈 |
ミドルネーム | |
姓 | 小山 |
英語
名 | Kana |
ミドルネーム | |
姓 | Koyama |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
koyama.kana@hc-sys.jp
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その他
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
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株式会社ヘルスケアシステムズ
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英語
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その他
英語
Nishida barley processing Co., Ltd.
日本語
西田精麦株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
ヘルスケアシステムズ倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
soumu@hc-sys.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2021 | 年 | 11 | 月 | 18 | 日 |
中間解析等の途中公開/Partially published
https://livelymuesli.com/column/%e3%82%b0%e3%83%ab%e3%83%86%e3%83%b3%e3%83%95%e3%83%aa%e3%83%bc%e3%8
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英語
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英語
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英語
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試験終了/Completed
2021 | 年 | 11 | 月 | 17 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 22 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 22 | 日 |
2021 | 年 | 12 | 月 | 13 | 日 |
2022 | 年 | 01 | 月 | 21 | 日 |
2022 | 年 | 01 | 月 | 22 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 11 | 月 | 18 | 日 |
2022 | 年 | 05 | 月 | 19 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000052635
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000052635
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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