UMIN試験ID | UMIN000011343 |
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受付番号 | R000013293 |
科学的試験名 | 菌エキス末摂取による食後血糖値の上昇抑制作用探索試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2013/08/01 |
最終更新日 | 2014/09/11 22:40:48 |
日本語
菌エキス末摂取による食後血糖値の上昇抑制作用探索試験
英語
Increased inhibitory effect confirmation of postprandial glucose level by powder was wheat fermented with Bacillus.
日本語
菌エキス末摂取による食後血糖値の上昇抑制作用探索試験
英語
Increased inhibitory effect confirmation of postprandial glucose level by powder was wheat fermented with Bacillus.
日本語
菌エキス末摂取による食後血糖値の上昇抑制作用探索試験
英語
Increased inhibitory effect confirmation of postprandial glucose level by powder was wheat fermented with Bacillus.
日本語
菌エキス末摂取による食後血糖値の上昇抑制作用探索試験
英語
Increased inhibitory effect confirmation of postprandial glucose level by powder was wheat fermented with Bacillus.
日本/Japan |
日本語
耐糖能障害
英語
impaired glucose tolerance
内科学一般/Medicine in general | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
対照群の食後血糖値との比較をする。
英語
Compare the postprandial glucose level and placebo.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
食後30,60,120分の変化量の群間比較。
英語
Comparison between groups of variation of 30, 60, 120 minutes after a meal.
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験者に菌エキス末を投与する。
英語
Administered the Test article(wheat fermented with Bacillus.) .
日本語
被験者にプラセボを投与する。
英語
Administered the Placebo(wheat fermented with Bacillus miyagino-natto.).
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
血糖値が境界型の者
英語
Person of Impaired glucose tolerance.
日本語
1)アレルギー既往症またはアレルギー性疾患(花粉症は除く))を罹患している者(特に小麦アレルギーには注意しておく)
2)膠原病、リウマチ性疾患を罹患している者
3)緊急的な降圧療法を必要とする者
4)脳血管障害の症候のある者
5)心不全患者および心筋梗塞の既往のある者
6)肝障害および腎障害を有するもの
7)貧血のある者
8)妊婦、授乳婦および妊娠している可能性のある者
9)その他、試験統括医師が本試験の対象として不適当と判断した者
英語
1)Allergy symptoms have not been confirmed(wheat allergy in particular).
2)A person who is suffering from connective tissue disease or rheumatic condition.
3)Those who need an antihypertensive therapy emergency.
4)Patient with symptoms of cerebrovascular disease.
5)A person with a history of cardiac infarction and heart failure patients.
6)Those with kidney damage or liver failure.
7)Anemic patient.
8)Those who may be pregnant or possible pregnant.
9)The person who is unsuitable for the entry judged by a doctor.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 西川政勝 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Masakatsu Nishikawa, M.D.,Ph.D. |
日本語
国立大学法人三重大学大学院医学系研究科
英語
Mie University, Graduate School of Medicine
日本語
臨床創薬研究学
英語
Institute of Human Research Promotion and Drug Development
日本語
〒514-8507 三重県津市江戸橋2-174
英語
2-174 Edobashi, Tsu, Mie 514-8507, Japan
0592321111
nisikawa@clin.medic.mie-u.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 梅田幸嗣 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Koji Umeda,Ph.D. |
日本語
株式会社機能食品研究所
英語
KSK Laboratories,Inc.
日本語
代表
英語
representative
日本語
三重県津市大門7-15津センターパレス4F
英語
t.c.p 4F,7-15 Daimon, Tsu, Mie 514-0027, Japan
0592538091
umeda@ksk-lab.co.jp
日本語
その他
英語
Mie University, Graduate School of Medicine
日本語
国立大学法人三重大学大学院医学系研究科
日本語
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英語
日本語
その他
英語
KSK Laboratories,Inc.
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株式会社機能食品研究所
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
いいえ/NO
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英語
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英語
三重大学医学部附属病院・三重大学総合研究棟2
2013 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2013 | 年 | 08 | 月 | 02 | 日 |
2013 | 年 | 10 | 月 | 05 | 日 |
日本語
英語
2013 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
2014 | 年 | 09 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000013293
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000013293
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |