UMIN試験ID | UMIN000013432 |
---|---|
受付番号 | R000014603 |
科学的試験名 | アルジネードウォーター摂取後の胃液量とpH 上部消化管手術・下部消化管手術・非消化器手術での検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2014/04/01 |
最終更新日 | 2014/09/16 17:24:55 |
日本語
アルジネードウォーター摂取後の胃液量とpH
上部消化管手術・下部消化管手術・非消化器手術での検討
英語
Gastric fluid and pH 2 hours after intake of carbohydrate rich beverage (Arginaid Water) in patients with upper GI surgery, lower GI surgery and non-GI surgery
日本語
AW摂取後の胃液量とpH
英語
Gastric volume and pH after intake of AW
日本語
アルジネードウォーター摂取後の胃液量とpH
上部消化管手術・下部消化管手術・非消化器手術での検討
英語
Gastric fluid and pH 2 hours after intake of carbohydrate rich beverage (Arginaid Water) in patients with upper GI surgery, lower GI surgery and non-GI surgery
日本語
AW摂取後の胃液量とpH
英語
Gastric volume and pH after intake of AW
日本/Japan |
日本語
全身麻酔で手術となる疾患
英語
Condition that would be treated with operation
麻酔科学/Anesthesiology | 成人/Adult |
悪性腫瘍/Malignancy
いいえ/NO
日本語
術後回復強化プログラムの項目の一つに術前の水分・炭水化物の摂取がある。消化器手術では胃内容排泄の可能性もあるので、上部消化管手術・下部消化管手術・非消化器手術での胃液量とpHを比較検討る。
英語
The Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) protocol recommends carbohydrate loading via oral administration before surgery.
安全性/Safety
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
各群の胃液量とpH
英語
gastric volume and pH
日本語
なし
英語
nothing
観察/Observational
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
15 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
8:45入室の予定手術を受ける患者
英語
patients undergoing elective surgery entering operating room at 8:30
日本語
消化管閉塞
心臓手術
英語
obstruction of gastrointestinal tract
heart surgery
100
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 貴家 基 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Motoi Sasuga |
日本語
東京都立多摩総合医療センター
英語
Tokyo Metropolitan Tama Medical Center
日本語
麻酔科
英語
Department of anesthesiology
日本語
東京都府中市武蔵台2-8-29
英語
2-8-29 Musashidai, Fuchu, Tokyo 183-8524, Japan
042-323-5111
motoi_sasuga@tmhp.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 貴家 基 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Motoi Sasuga |
日本語
東京都立多摩総合医療センター
英語
Tokyo Metropolitan Tama Medical Center
日本語
麻酔科
英語
Department of anesthesiology
日本語
東京都府中市武蔵台2-8-29
英語
2-8-29 Musashidai, Fuchu, Tokyo 183-8524, Japan
042-323-5111
motoi_sasuga@tmhp.jp
日本語
その他
英語
Department of anesthesiology, Tokyo Metropolitan Tama Medical Center
日本語
東京都立多摩総合医療センター麻酔科
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
none
日本語
なし
日本語
海外/Outside Japan
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
東京都立多摩総合医療センター(東京都)
2014 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2011 | 年 | 07 | 月 | 07 | 日 |
2011 | 年 | 07 | 月 | 15 | 日 |
日本語
全身麻酔導入後、胃液量を採取し、その量とpHを計測した。
英語
We placed a nasogastric or orogastric tube after induction of anesthesia and tracheal intubation. We aspirated gastric content into a 50-mL catheter syringe slowly for more than 5 minutes after tracheal intubation. We measured gastric volume and pH of the specimen using calibrated catheter syringe and a pH meter (waterproof pocket-sized pH meter, S2K712; Toyorika, Tokyo, Japan) respectively.
2014 | 年 | 03 | 月 | 16 | 日 |
2014 | 年 | 09 | 月 | 16 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000014603
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000014603
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |