UMIN試験ID | UMIN000018587 |
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受付番号 | R000021444 |
科学的試験名 | トレーニングを行う中高年者を対象とした ペプチドの筋力増強作用に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2015/08/07 |
最終更新日 | 2015/08/06 19:00:51 |
日本語
トレーニングを行う中高年者を対象とした
ペプチドの筋力増強作用に関する研究
英語
The clinical study of the effect of peptide ingestion in addition to strength training on the muscle strength of middle-aged and elderly people.
日本語
トレーニングを行う中高年者を対象とした
ペプチドの筋力増強作用に関する研究
英語
The clinical study of the effect of peptide ingestion in addition to strength training on the muscle strength of middle-aged and elderly people.
日本語
トレーニングを行う中高年者を対象とした
ペプチドの筋力増強作用に関する研究
英語
The clinical study of the effect of peptide ingestion in addition to strength training on the muscle strength of middle-aged and elderly people.
日本語
トレーニングを行う中高年者を対象とした
ペプチドの筋力増強作用に関する研究
英語
The clinical study of the effect of peptide ingestion in addition to strength training on the muscle strength of middle-aged and elderly people.
日本/Japan |
日本語
サルコペニア
英語
sarcopenia
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
サルコペニア予防のため筋量の維持が重要となる中高年者を対象とし、トレーニングに加えてペプチドの摂取が筋力・筋量に与える影響を評価する。
英語
To investigate the effect of peptide ingestion in addition to strength training on the muscle strength and muscle mass of middle-aged and elderly people for whom the maintenance of muscle is important to prevent sarcopenia.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
筋肉量
英語
muscle mass
日本語
筋力、筋同化関連血液指標(IGF-1、IL-6)
英語
muscle strength, IGF-1, and IL-6
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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プラセボ食品
英語
placebo food
日本語
試験食品
英語
test food
日本語
英語
日本語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
40 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
①松本市熟年体育大学に在籍する者
②年齢40歳以上
英語
1) Participants in Jukunen Taiikudaigaku Project in Matsumoto
2) Over 40 years old
日本語
①過去3か月以内に骨折などにより運動制限があった者
②腎臓疾患等によりたんぱく質摂取の制限の指導を受けている者
③アミノ酸、ペプチドまたはプロテインを含有することを特徴とする食品を常用している者
④牛乳アレルギーを有する者
⑤肝、腎、心、肺、消化器、血液、内分泌系および代謝系等に重篤な疾患を有する者または既往症を有する者
⑥試験責任者または試験責任医師が被験者として不適当と判断した者
英語
1) Subjects who were subject to the restriction of exercise within 3 month.
2) Subjects who are subject to the restriction of protein ingestion due to kidney disorder etc.
3) Subjects who ingest foods fortified with protein, peptide or amino acid regularly.
4) Subjects who have milk allergy.
5) Subjects who have a history of sever disorders in liver, kidney, heart, lung, gastro-intestine, blood, endocrine system, or metabolic system etc.
6) Subject who are judged inappropriate to this study by the investigator.
240
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 呉 泰雄 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Oh Tae-Woong |
日本語
松本大学
英語
Matsumoto University
日本語
健康科学研究科
英語
Health Science
日本語
長野県松本市新村2095-1
英語
2095-1, Niimura, Matsumoto-shi, Nagano, JAPAN
0263-48-7351
ohtw-72@umin.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 呉 泰雄 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Oh Tae-Woong |
日本語
松本大学
英語
Matsumoto University
日本語
健康科学研究科
英語
Health Science
日本語
長野県松本市新村2095-1
英語
2095-1, Niimura, Matsumoto-shi, Nagano, JAPAN
0263-48-7351
ohtw-72@umin.ac.jp
日本語
その他
英語
Matsumoto University
日本語
松本大学
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日本語
英語
日本語
その他
英語
Morinaga Milk Industry Co., Ltd.
日本語
森永乳業株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2015 | 年 | 08 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2015 | 年 | 07 | 月 | 16 | 日 |
2015 | 年 | 08 | 月 | 08 | 日 |
日本語
英語
2015 | 年 | 08 | 月 | 07 | 日 |
2015 | 年 | 08 | 月 | 06 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000021444
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000021444
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |