UMIN試験ID | UMIN000021108 |
---|---|
受付番号 | R000024313 |
科学的試験名 | 血中成分を指標としたホエイペプチドの骨格筋合成促進効果有効量推定試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/02/20 |
最終更新日 | 2016/08/19 17:43:53 |
日本語
血中成分を指標としたホエイペプチドの骨格筋合成促進効果有効量推定試験
英語
Estimation of effective intake of whey protein hydrolysate for stimulating muscle protein synthesis by using blood components as markers
日本語
ホエイペプチドの骨格筋合成促進効果有効量推定試験
英語
Estimation of effective intake of whey protein hydrolysate for stimulating muscle protein synthesis
日本語
血中成分を指標としたホエイペプチドの骨格筋合成促進効果有効量推定試験
英語
Estimation of effective intake of whey protein hydrolysate for stimulating muscle protein synthesis by using blood components as markers
日本語
ホエイペプチドの骨格筋合成促進効果有効量推定試験
英語
Estimation of effective intake of whey protein hydrolysate for stimulating muscle protein synthesis
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy person
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
単回摂取後の血中成分の推移を指標として、ホエイペプチドが骨格筋合成促進効果を発揮する有効摂取量を推定する。
英語
To estimate the effective intake of whey protein hydrolysate for stimulating muscle protein synthesis by using blood components as markers
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
日本語
ホエイペプチドまたは必須アミノ酸摂取0分~120分後の血漿中ロイシン濃度
英語
Plasma leucine concentration 0-120 min after ingestion of whey protein hydrolysate or essential amino acids
日本語
1)ホエイペプチドまたは必須アミノ酸摂取0分~120分後の、以下の項目の血漿中濃度;必須アミノ酸、インスリン、IGF-1、3-メチルヒスチジン
2)ホエイペプチドまたは必須アミノ酸摂取0分~120分後の血糖値
英語
1)Plasma concentration of the following items 0-120 min after ingestion of whey protein hydrolysate or essential amino acids; essential amino acids, insulin, IGF-1 and 3-methyl-histidine
2)Blood glucose level 0-120 min after ingestion of whey protein hydrolysate or essential amino acids
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
いいえ/NO
いいえ/NO
4
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
それぞれ6日間以上の間隔を空け、以下の順番で食品を1回ずつ摂取する;ホエイペプチド7.5 g、ホエイペプチド5.0 g、ホエイペプチド2.5 g、必須アミノ酸2.5 g
英語
They ingest the following foods one time in the following order more than six days apart; 7.5 g whey protein hydrolysate (WPH), 5.0 g WPH, 2.5 g WPH and 2.5 g essential amino acids
日本語
それぞれ6日間以上の間隔を空け、以下の順番で食品を1回ずつ摂取する;ホエイペプチド5.0 g、必須アミノ酸2.5 g、ホエイペプチド7.5 g、ホエイペプチド2.5 g
英語
They ingest the following foods one time in the following order more than six days apart; 5.0 g whey protein hydrolysate (WPH), 2.5 g essential amino acids, 7.5 g WPH and 2.5 g WPH
日本語
それぞれ6日間以上の間隔を空け、以下の順番で食品を1回ずつ摂取する;ホエイペプチド2.5 g、ホエイペプチド7.5 g、必須アミノ酸2.5 g、ホエイペプチド5.0 g
英語
They ingest the following foods one time in the following order more than six days apart; 2.5 g whey protein hydrolysate (WPH), 7.5 g WPH, 2.5 g essential amino acids and 5.0 g WPH
日本語
それぞれ6日間以上の間隔を空け、以下の順番で食品を1回ずつ摂取する;必須アミノ酸2.5 g、ホエイペプチド2.5 g、ホエイペプチド5.0 g、ホエイペプチド7.5 g
英語
They ingest the following foods one time in the following order more than six days apart; 2.5 g essential amino acids, 2.5 g whey protein hydrolysate (WPH), 5.0 g WPH and 7.5 g WPH
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
20歳以上30歳未満の健康な男性
英語
Healthy men not less than 20 years old and under 30 years old
日本語
1)重篤または進行性の持病や症状を有する者
2)腎、肝機能に異常が見られる者
3)食物アレルギーを有する者
4)アミノ酸代謝異常症の者
5)HBs抗原、HCV抗体陽性の者
6)事前検査前3ヵ月間に献血を行った者
英語
1) Seriously or progressive ill patients
2) Patients with liver or kidney dysfunction
3) Patients with food allergies
4) Patients with congenital aminoacidopathy
5) HBsAg or HCVAb positive patients
6) Persons who donated blood within 3 months
12
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 池上 秀二 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Shuji Ikegami |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
研究本部 食機能科学研究所 スポーツニュートリション研究部
英語
Sports Nutrition Research Department Food Science Research Laboratories R&D Division
日本語
〒250-0862 神奈川県小田原市成田540
英語
540 Naruda, Odawara, Kanagawa 250-0862, Japan
+81-465-37-3796
shuuji.ikegami@meiji.com
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 三本木 千秋 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Chiaki Sanbongi |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
研究本部 食機能科学研究所 スポーツニュートリション研究部
英語
Sports Nutrition Research Department Food Science Research Laboratories R&D Division
日本語
〒250-0862 神奈川県小田原市成田540
英語
540 Naruda, Odawara, Kanagawa 250-0862, Japan
+81-465-37-3796
chiaki.sanbongi@meiji.com
日本語
その他
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
株式会社 明治
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
株式会社 明治
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
CPCC株式会社
英語
CPCC Co., Ltd.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
チヨダパラメディカルケアクリニック
2016 | 年 | 02 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 02 | 月 | 18 | 日 |
2016 | 年 | 02 | 月 | 22 | 日 |
2016 | 年 | 06 | 月 | 23 | 日 |
2016 | 年 | 07 | 月 | 07 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 02 | 月 | 19 | 日 |
2016 | 年 | 08 | 月 | 19 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000024313
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000024313
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |