UMIN試験ID | UMIN000021471 |
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受付番号 | R000024766 |
科学的試験名 | 柿葉抽出液の血糖上昇抑制作用を示す用量の設定試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/03/15 |
最終更新日 | 2016/06/15 16:02:05 |
日本語
柿葉抽出液の血糖上昇抑制作用を示す用量の設定試験
英語
Dose-finding study of persimmon leaf extract to assess the suppressive effect on postprandial blood glucose levels in healthy subjects
日本語
柿葉抽出液の血糖上昇抑制作用を示す用量の設定試験
英語
Dose-finding study of persimmon leaf extract to assess the suppressive effect on postprandial blood glucose levels in healthy subjects
日本語
柿葉抽出液の血糖上昇抑制作用を示す用量の設定試験
英語
Dose-finding study of persimmon leaf extract to assess the suppressive effect on postprandial blood glucose levels in healthy subjects
日本語
柿葉抽出液の血糖上昇抑制作用を示す用量の設定試験
英語
Dose-finding study of persimmon leaf extract to assess the suppressive effect on postprandial blood glucose levels in healthy subjects
日本/Japan |
日本語
健常な成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
低濃度および高濃度それぞれの柿葉熱湯抽出液をコシヒカリ米飯とともに摂取させた後の血糖、血糖AUC値及びGlycemic index(GI)値の経時的変動を健常人で測定・解析することにより、柿葉熱湯抽出液の食後血糖抑制作用を示す最適用量を評価する
英語
The optimum dose of persimmon leaf hot-water extract for the suppressive effect on postprandial blood glucose levels was evaluated by analyzing the time-dependent changes in postprandial blood glucose levels, the incremental area under curves (IAUC), and glycemic indexes (GI) after intakes of the placebo, low-, and high-dose extracts with Koshihikari boiled rice in healthy subjects.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値の経時的変化
英語
Time-dependent changes in postprandial blood glucose levels
日本語
食後血糖AUC値及びGlycemic index(GI)値
英語
Time-dependent changes in postprandial IAUC and GI
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品-1:コシヒカリ米飯(147g)と一緒に低濃度柿葉熱水抽出液(350mL)を摂取する。
英語
Test food-1: Low-dose extract (350 mL) and Koshihikari boiled rice(147g)
日本語
試験食品-2:コシヒカリ米飯(147g)と一緒に高濃度柿葉熱水抽出液(350mL)を摂取する。
英語
Test food-2: Low-dose extract (350 mL) and Koshihikari boiled rice(147g)
日本語
対照食品:コシヒカリ米飯(147g)と一緒にカラメル着色水(350mL)を摂取する。
英語
Control food: water (350 mL) colored with caramel and Koshihikari boiled rice(147g)
日本語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.BMIが30以下であること
2.過去1年間の検査値で耐糖能異常が無いこと
3.空腹時血糖が70mg/dl以上110mg/dl以内であること
4.本食品ヒト試験への参加を志願し、文章により同意する能力を有する者
5.スクリーニング検査を実施し、試験責任医師が被験者として適切だと判断した者
英語
1.Body mass index (BMI) = <30.
2.Volunteers with no glucose intolelance in the past yesr.
3.Fasting plasma glucose 70-110mg/dl
4.Volunteers being able to make self-judgent to particupate in this study and giving written informed consent.
5.Volunteers having screening test results judged to be appropriate for this study by investigator.
日本語
1.重篤な肝障害、腎障害、心血管系疾患で本試験に不適当と考えられる既往を有する者
2.胃切除、腸管切除及び本試験に不適当と考えられる消化器系疾患の既往を有する者
3.糖尿病リスクのある者や糖尿病の方(空腹時血糖が110mg/dl以上、ヘモグロビンA1cが5.9%以下)
4.その他、試験責任医師が被験者として不適格と判断した者
英語
1.Volunteers having severe history of the diseases (liver,kidney,hert,blood) judged to be inappropriate for this study.
2.Volunteers received gastrectomy,enterectomy,and gastro-intestinal dedeases,judged to be inappropriate for this study.
3.Volunteers having risk of diabetes mellitus (fasting plasma glucose > = 110mg/dl and HbA1c > = 5.9%).
4.Volunteers rejected participating in this study by chief investigater.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 渡辺賢一 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kenichi Watanabe |
日本語
新潟薬科大学
英語
Niigata Universty of Pharmacy and Applied Life Sciences
日本語
臨床薬理学研究室
英語
Laboratory of Clinical pharmacology
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島265-1
英語
265-1, Higashijima, Akiha-ku, Niigata City
0250-25-5267
watanabe@nupals.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 新潟バイオリサーチパーク株式会社 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Niigata Bio-Research Park, Inc |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
事業推進部
英語
Business promotion division
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima, Akiha-ku, Niigata, 956-0811, Japan
0250-25-1196
nbrp-food-navi@nbrp.co.jp
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その他
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
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新潟バイオリサーチパーク株式会社
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自己調達
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
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新潟バイオリサーチパーク株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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英語
2016 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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試験終了/Completed
2016 | 年 | 03 | 月 | 04 | 日 |
2016 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
2016 | 年 | 06 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000024766
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000024766
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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