UMIN試験ID | UMIN000022416 |
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受付番号 | R000025832 |
科学的試験名 | 乳酸菌飲料の継続飲用の排泄への影響及びその結果が施設運営にどのように影響するか |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/05/23 |
最終更新日 | 2016/11/29 10:22:57 |
日本語
乳酸菌飲料の継続飲用の排泄への影響及びその結果が施設運営にどのように影響するか
英語
Effect of continuous intake of fermented milk products on bowel habit in the elderly in a nursing home. How does the result effect facilities administration?
日本語
乳酸菌飲料の継続飲料の排泄への影響
英語
Effect of continuous intake of fermented milk products on bowel habit
日本語
乳酸菌飲料の継続飲用の排泄への影響及びその結果が施設運営にどのように影響するか
英語
Effect of continuous intake of fermented milk products on bowel habit in the elderly in a nursing home. How does the result effect facilities administration?
日本語
乳酸菌飲料の継続飲料の排泄への影響
英語
Effect of continuous intake of fermented milk products on bowel habit
日本/Japan |
日本語
入院患者,看護師
英語
inpatient, nursing staff
精神神経科学/Psychiatry |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
この研究は、発酵乳製品の継続摂取による精神科病院入院患者の排便状況の変化の確認をするとともに、排泄物の処理に関わる下剤の使用量の変化や通常の食事に発酵乳製品を加えるための購入費用等、費用面からの検証を行うことと、排便ケアにあたる看護職員の看護業務の負担感の変化の有無を検証することを目的とする。
英語
The objectives of this study are as follows: (1) to evaluate changes in defecation among patients admitted to a psychiatric hospital when fermented milk products are ingested on a regular basis; (2) to evaluate the changes in expenditure owing to (i) the amount of purgatives used for treating disorders related to defecation and (ii) the purchase of fermented milk products required to be added to the normal diet; and (3) to verify whether the sense of burden among the nursing staff who assist patients with defecation is changed.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
下剤の使用量,排泄状況(排便回数、便性、便の臭気),看護職員の業務の負担感の変化
(介入前、介入3か月後、6か月後、介入終了1か月後のデータを確認)
英語
the amount of purgatives
stool frequency ,stool consistency, odor of stool,
Change of caregiver burden on nursing staff
One week before intervention start,
3 months later, 6 months later,
intervention end one month later
日本語
排泄用に使用する消耗品の使用状況, 発酵乳製品の購入費用
英語
Expendable usage,cost of fermented milk products
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
ヒストリカル/Historical
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
発酵乳製品1日1回
期間:6ヶ月間提供
英語
Fermented milk products one a day 6 months
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
適用なし/Not applicable |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
精神科病院入院患者及び看護職員
英語
A mental hospital inpatient and nursing staff
日本語
担当医師が被験者として不適当と判断した者
英語
Individuals judged by the doctor to be unsuitable.
100
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 石田裕美 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hiromi Ishida |
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa nutrition university
日本語
給食・栄養管理研究室
英語
Administrative dietetics
日本語
埼玉県坂戸市千代田3-9-21
英語
3- 9-21Chiyoda Sakado Saitama
049-281-3211
ishida@eiyo.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 石田裕美 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hiromi Ishida |
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa nutrition university
日本語
給食・栄養管理研究室
英語
Administrative dietetics
日本語
埼玉県坂戸市千代田3-9-21
英語
3- 9-21Chiyoda Sakado Saitama
049-281-3211
ishida@eiyo.ac.jp
日本語
その他
英語
Kagawa nutrition university
日本語
女子栄養大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
YAKULT HONSHA CO. LTD. Metropolitan Branch
日本語
株式会社ヤクルト本社首都圏支店
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2016 | 年 | 05 | 月 | 23 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 01 | 月 | 06 | 日 |
2016 | 年 | 01 | 月 | 25 | 日 |
2016 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 05 | 月 | 23 | 日 |
2016 | 年 | 11 | 月 | 29 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000025832
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000025832
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |