UMIN試験ID | UMIN000022826 |
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受付番号 | R000026259 |
科学的試験名 | 急速経口免疫療法に対する麹菌発酵大豆培養物の補助効果に関する検討~ダブルブラインドランダム化比較試験~ |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/06/21 |
最終更新日 | 2018/06/29 13:46:34 |
日本語
急速経口免疫療法に対する麹菌発酵大豆培養物の補助効果に関する検討~ダブルブラインドランダム化比較試験~
英語
Supplemental effect of fermented soy product on rush oral immunotherapy (F-SOI)- Double blind - randomized placebo control trial -
日本語
麹菌発酵大豆培養物の急速経口免疫療法に対する効果
英語
F-SOI
日本語
急速経口免疫療法に対する麹菌発酵大豆培養物の補助効果に関する検討~ダブルブラインドランダム化比較試験~
英語
Supplemental effect of fermented soy product on rush oral immunotherapy (F-SOI)- Double blind - randomized placebo control trial -
日本語
麹菌発酵大豆培養物の急速経口免疫療法に対する効果
英語
F-SOI
日本/Japan |
日本語
食物アレルギー
英語
food allergy
膠原病・アレルギー内科学/Clinical immunology | 小児科学/Pediatrics |
小児/Child |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
麹菌発酵大豆培養物摂取を併用した急速経口免疫療法の有効性を評価する
英語
To evaluate the efficacy of combined therapy comprising fermanted soy product with rush oral immunotherapy.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
ROITの急速増量期間内に生じたアレルギー症状スコアと薬剤使用スコアを合計したスコア
英語
The total score of allergic reaction score plus rescue drug score during rash phase of OIT.
日本語
ROIT退院時及び3か月後の到達量及び目標量到達者の割合
血液検査結果(IgE抗体価等)の推移
負荷試験における閾値量と重症度の変化
英語
The amount of food consumption and the proportion of patients who reached the target dose (20g of boiled egg, 100ml of milk and 100g of udon noodle) at discharge and at 3 months after discharge.
The changes in value of laboratory data (e.g. specific IgE titer)
The changes in value of the threshold dose of antigen and severity of allergic reaction provoked in OFCs
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
集団/Cluster
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
はい/YES
封筒法/Numbered container method
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
ROIT開始前1~2か月から急速期終了3か月後までの麹菌発酵大豆培養物の摂取
英語
the consumption of 600mg/day fermanted soy product from 1~2 month before ROIT to 3 months after the end of rash phase of OIT
日本語
ROIT開始前1~2か月から急速期終了3か月後までのプラセボの摂取
英語
the consumption of plasebo from 1~2 month before starting ROIT until 3 month after the end of rash phase of OIT
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
5 | 歳/years-old | より上/< |
18 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
食物経口負荷試験で診断された卵、牛乳、小麦に対する重症食物アレルギー児
英語
patient with severe food allergy for egg, milk, wheat diagnosed by oral food challenge
日本語
他の重篤な基礎疾患を有する児
アトピー性皮膚炎や気管支喘息のコントロール不良例
重篤な大豆アレルギーを有する者
その他,医師が不適当と判断した例
英語
patients with severe comorbidity
patients with uncontrollable asthma or atopic dermatitis
patients with severe food allergy for soybeans
patients whom the doctor assess ineligible
55
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 伊藤 浩明 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Komei Ito |
日本語
あいち小児保健医療総合センター
英語
Aichi Children's Health and Medical Center
日本語
アレルギー科
英語
Department of Allergy
日本語
愛知県大府市森岡町尾七丁目426番地
英語
7-426, Morioka, Obu, Aichi 474-8710, Japan
0562-43-0500
koumei_itoh@mx.achmc.pref.aichi.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 田島 巌 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Iwao Tajima |
日本語
あいち小児保健医療総合センター
英語
Aichi Children's Health and Medical Center
日本語
アレルギー科
英語
Department of Allergy
日本語
愛知県大府市森岡町尾七丁目426番地
英語
7-426, Morioka, Obu, Aichi 474-8710, Japan
0562-43-0500
iwao_tajima@sk00106.achmc.pref.aichi.jp
日本語
その他
英語
Aichi Children's Health and Medical Center
日本語
あいち小児保健医療総合センター アレルギー科
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
NICHIMO BIOTICS Co.,Ltd.
日本語
ニチモウバイオティックス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
あいち小児保健医療総合センター(愛知県)
2016 | 年 | 06 | 月 | 21 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 03 | 月 | 11 | 日 |
2016 | 年 | 05 | 月 | 21 | 日 |
2018 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
2018 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
2018 | 年 | 08 | 月 | 31 | 日 |
2018 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 06 | 月 | 21 | 日 |
2018 | 年 | 06 | 月 | 29 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000026259
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000026259
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |