UMIN試験ID | UMIN000023896 |
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受付番号 | R000027523 |
科学的試験名 | 成人男性を対象とした研究食品摂取による血清尿酸値に与える効果の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/09/12 |
最終更新日 | 2017/03/01 09:11:11 |
日本語
成人男性を対象とした研究食品摂取による血清尿酸値に与える効果の検討
英語
Evaluating the effect of the test food on serum uric acid of adult males
日本語
成人男性を対象とした研究食品摂取による血清尿酸値に与える効果の検討
英語
Evaluating the effect of the test food on serum uric acid of adult males
日本語
成人男性を対象とした研究食品摂取による血清尿酸値に与える効果の検討
英語
Evaluating the effect of the test food on serum uric acid of adult males
日本語
成人男性を対象とした研究食品摂取による血清尿酸値に与える効果の検討
英語
Evaluating the effect of the test food on serum uric acid of adult males
日本/Japan |
日本語
健康な成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
血清尿酸値が5.5 mg/dL以上7.0 mg/dL以下を中心とした20歳から64歳の男性を対象として、研究食品の8週間連続摂取時の血清尿酸値低減効果を検討する
英語
To evaluate the effect of the 8-week intake of the test food on serum uric acid of males aged 20 to 64 years
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血清尿酸値
英語
Serum uric acid
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
研究食品を8週間摂取
英語
Ingestion of the test food for 8 weeks
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
(1)年齢20歳以上64歳以下の男性
(2)血清尿酸値が5.5 mg/dL以上7.0 mg/dL以下の者
英語
(1)Males aged 20 to 64 years
(2)Serum uric acid 5.5-7.0 mg/dL
日本語
(1)現在、ノビレチンを豊富に含む健康食品を摂取している者
(2)高尿酸血症又は痛風の薬物治療を受けている者
(3)腎障害、尿路結石等の合併症を伴う者
(4)重度の肝機能障害又は当該治療を受けている者
(5)常時投薬が必要な疾患がある者、投薬治療を必要とした重篤な疾患既往歴のある者
(6)臨床検査値や心肺機能に異常がみられたことがあり、研究参加に問題があると判断された者
(7)研究食品に関連してアレルギー発症のおそれがある者
(8)事前検査の身体測定値、理学検査値及び臨床検査値に、基準範囲から著しく外れた値がみられる者
(9)生活習慣アンケートの回答から、被験者として不適当と判断された者
(10)本研究開始時に他の臨床試験に参加している者
(11)その他、実施医師責任者が被験者として不適当と判断した者
英語
(1)Subjects who routinely use health food richly containing nobiletin
(2)Subjects currently undergoing treatment with hyperuricemia and/or gout
(3)Subjects having renal impairment and /or urinary stone
(4)Subjects currently undergoing treatment with serious hepatic dysfunction
(5)Subjects having a disease requiring regular medication or a history of serious diseases for which medication was required
(6)Subjects judged as unsuitable for this study based on the results of clinical examination or cardiopulmonary abnormality
(7)Subjects having possibilities for emerging allergy related to the study
(8)Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of clinical and physical examination on preliminary examination
(9)Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of lifestyle questionnaire
(10)Subjects who have participated in other clinical studies when this study started
(11)Subjects judged as unsuitable for the study by the investigator for other reasons
16
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 山本 憲国 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Norikuni Yamamoto |
日本語
沖縄ハム総合食品株式会社
英語
OkinawaHam Savoury Food Company
日本語
開発・品質管理部
英語
Quality Control Development Department
日本語
沖縄県読谷村字座喜味2822-3
英語
2822-3 Zakimi, Yomitan-son, Okinawa
098-958-4330
dpd@okiham.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 山本 悦司 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Etsushi Yamamoto |
日本語
株式会社TTC
英語
TTC Co.,Ltd.
日本語
試験企画部
英語
Clinical Research Planning Department
日本語
東京都渋谷区恵比寿西1-20-2西武信用金庫恵比寿ビル
英語
Seibu Shinkin Bank Ebisu Bldg.,1-20-2, Ebisunishi, Shibuya-ku, Tokyo
03-5459-5329
e.yamamoto@ttc-tokyo.co.jp
日本語
その他
英語
TTC Co.,Ltd
日本語
株式会社TTC
日本語
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英語
日本語
その他
英語
OkinawaHam Savoury Food Company
日本語
沖縄ハム総合食品株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
いいえ/NO
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英語
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英語
2016 | 年 | 09 | 月 | 12 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
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英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 08 | 月 | 25 | 日 |
2016 | 年 | 09 | 月 | 13 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
2017 | 年 | 03 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000027523
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000027523
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |