UMIN試験ID | UMIN000025349 |
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受付番号 | R000029179 |
科学的試験名 | 機能性乳酸菌含有食品の長期摂取安全性確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/03/14 |
最終更新日 | 2017/07/11 09:39:08 |
日本語
機能性乳酸菌含有食品の長期摂取安全性確認試験
英語
Evaluation of the safety of a functional food containing lactic acid bacteria in healthy adults
日本語
乳酸菌含有食品の長期摂取安全性の検証
英語
Evaluation of the safety of a functional food containing lactic acid bacteria
日本語
機能性乳酸菌含有食品の長期摂取安全性確認試験
英語
Evaluation of the safety of a functional food containing lactic acid bacteria in healthy adults
日本語
乳酸菌含有食品の長期摂取安全性の検証
英語
Evaluation of the safety of a functional food containing lactic acid bacteria
日本/Japan |
日本語
健康な成人
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
機能性乳酸菌株含有食品を12週間摂取した際の安全性を確認する。
英語
In order to investigate the safety of a 12-week consumption of food containing lactic acid bacteria
安全性/Safety
日本語
英語
日本語
介入後12週間までの副作用の発現率
英語
The incidence of side effects during intervention
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
乳酸菌含有食品
期間:12週間
英語
Intervention
Test beverages (containing lactic acid bacteria)
Duration: 12 weeks
日本語
対照食品
期間:12週間
英語
Control
Negative control beverages
Duration: 12 weeks
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 同意取得時の年齢が20歳以上70歳未満の日本人男女
(2) スクリーニング時の検査値が正常又は基準値からの逸脱が大きくない方
(3) 設定された来院日に試験会場へ通うことが可能な方
(4) 試験開始前に試験の参加に同意し、署名及び日付を自身で記入出来る方
英語
(1) Japanese untreated males and females from 20 to 69 years of age.
(2) Individuals who are judged as suitable for the study based on the results of preliminary clinical and physical examination.
(3) Individuals who can have an examination in a designated day
(4) Individuals who gave the written informed consent before the study.
日本語
(1) 肝障害、腎・心疾患、臓器障害、糖尿病、その他重篤な疾患に罹患している方
(2) 消化器系切除術歴がある方(盲腸切除を除く)
(3) 治療中の慢性疾患を有する方
(4) 妊娠している方、試験中に妊娠を希望される方及び授乳中の方
(5) 週に5日以上、過度のアルコールを摂取している方
(6) 乳及び乳酸菌食品を摂取すると下痢し易いと自覚している方
(7) 乳及び大豆によるアレルギー症状の経験をしたことがある方
(8) 試験責任医師により本試験参加に不適切と判断された方
英語
(1) Individuals who have hepatic disorders, renal and/or heart failure, organ damages, and/or other severe disorders.
(2) A surgical history of digestive system (except appendicectomy)
(3) Individuals who undergo medical treatment for chronic diseases.
(4) Individuals who are pregnant or have possibility to become pregnant during the study or breast-feeding.
(5) Individuals who drink alcohol a lot.
(6) Individuals who have tendency to get diarrhea by consuming milk or lactic acid bacteria.
(7) With allergy to milk and/or soybean.
(8) Individuals judged as unsuitable for the study by the principal investigator for other reasons.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 髙野 和彦 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kazuhiko Takano |
日本語
医療法人北武会
英語
Medical Corporation Hokubukai
日本語
美しが丘病院
英語
Utsukushigaoka Hospital
日本語
北海道札幌市清田区真栄61番地1
英語
61-1 Sin-ei, Kiyota-ku, Sapporo, Hokkaido 004-0839, Japan
001-882-0111
info@csc-smo.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 竹原功 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Isao Takehara |
日本語
株式会社クリニカル・サポート・コーポレーション
英語
Clinical Support Corporation
日本語
PI・食品事業部
英語
PI-Food Service Division
日本語
北海道札幌市中央区南1条西8丁目4-1
英語
4-1 South 1 West 8, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido 060-0061, Japan
011-223-3130
takehara@csc-smo.co.jp
日本語
その他
英語
Asahi Group Holdings, Ltd.
日本語
アサヒグループホールディングス株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Asahi Group Holdings, Ltd.
日本語
アサヒグループホールディングス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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2018 | 年 | 03 | 月 | 14 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 11 | 月 | 17 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2017 | 年 | 07 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000029179
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000029179
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |