UMIN試験ID | UMIN000025360 |
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受付番号 | R000029193 |
科学的試験名 | 持久性運動後の糖質飲料摂取が回復期における各種白血球数とその活性化に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2016/12/21 |
最終更新日 | 2022/06/25 09:34:22 |
日本語
持久性運動後の糖質飲料摂取が回復期における各種白血球数とその活性化に及ぼす影響
英語
Effect of carbohydrate intake after endurance exercise on various leukocyte counts and activation during recovery period.
日本語
運動後の糖質飲料摂取と白血球数・活性化
英語
Carbohydrate intake after endurance exercise and leukocyte counts and activation.
日本語
持久性運動後の糖質飲料摂取が回復期における各種白血球数とその活性化に及ぼす影響
英語
Effect of carbohydrate intake after endurance exercise on various leukocyte counts and activation during recovery period.
日本語
運動後の糖質飲料摂取と白血球数・活性化
英語
Carbohydrate intake after endurance exercise and leukocyte counts and activation.
日本/Japan |
日本語
該当せず
英語
Not applicable
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
持久性運動後の糖質飲料摂取が回復期における各種白血球数とその活性化に及ぼす影響を明らかにすること。
英語
To elucidate the effect of carbohydrate intake after endurance exercise on various leukocyte counts and activation during recovery period.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
白血球数・分画、インターロイキン6 (IL-6)、インターロイキン8 (IL-8)、単球走化性タンパク質-1 (MCP-1)、ミエロペルオキシダーゼ、カルプロテクチン、顆粒球コロニー刺激因子 (G-CSF)、エラスターゼ
英語
Leukocyte counts/fraction, Interleukin 6 (IL-6), Interleukin 8 (IL-8), monocyte chemoattractant protein-1 (MCP-1), Myeloperoxidase, Calprotectin, granulocyte-colony stimulating factor (G-CSF), elastase
日本語
血糖、インスリン、遊離脂肪酸、ミオグロビン、クレアチンキナーゼ、アルドラーゼ、カテコールアミン、コルチゾール、成長ホルモン、赤血球数、ヘモグロビン、ヘマトクリット
英語
Plasma glucose, insulin, free fatty acid, myoglobin, creatine kinase, Aldorase, catecholamine, cortisol, growth hormone, red blood cell counts, hemoglobin, hematocrit
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
6
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food | その他/Other |
日本語
期間:3日間
1日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.8gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度30%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
2日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.13gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度5%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
3日目:60分の自転車運動後、プラセボ飲料を30分おきに3回摂取
英語
Period: 3 days
Day 1: Ingestion of carbohydrate solution including 0.8 g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 2: Ingestion of carbohydrate solution including 0.13g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 3: Ingestion of placebo solution 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
日本語
期間:3日間
1日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.8gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度30%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
2日目:60分の自転車運動後、プラセボ飲料を30分おきに3回摂取
3日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.13gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度5%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
英語
Period: 3 days
Day 1: Ingestion of carbohydrate solution including 0.8 g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 2: Ingestion of placebo solution 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 3: Ingestion of carbohydrate solution including 0.13g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
日本語
1日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.13gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度5%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
2日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.8gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度30%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
3日目:60分の自転車運動後、プラセボ飲料を30分おきに3回摂取
英語
Period: 3 days
Day 1: Ingestion of carbohydrate solution including 0.13 g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 2: Ingestion of carbohydrate solution including 0.8g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 3: Ingestion of placebo solution 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
日本語
1日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.13gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度5%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
2日目:60分の自転車運動後、プラセボ飲料を30分おきに3回摂取
3日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.8gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度30%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
英語
Period: 3 days
Day 1: Ingestion of carbohydrate solution including 0.13 g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 2: Ingestion of placebo solution 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 3: Ingestion of carbohydrate solution including 0.8g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
日本語
1日目:60分の自転車運動後、プラセボ飲料を30分おきに3回摂取
2日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.8gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度30%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
3日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.13gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度5%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
英語
Day 1: Ingestion of placebo solution 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 2: Ingestion of carbohydrate solution including 0.8 g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 3: Ingestion of carbohydrate solution including 0.13g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
日本語
1日目:60分の自転車運動後、プラセボ飲料を30分おきに3回摂取
2日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.13gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度30%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
3日目:60分の自転車運動後、被験者の体重あたり0.8gの糖質(グルコース+マルトデキストリン、濃度5%)を含む飲料を30分おきに3回摂取
英語
Day 1: Ingestion of placebo solution 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 2: Ingestion of carbohydrate solution including 0.13 g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
Day 3: Ingestion of carbohydrate solution including 0.8g/body weight of glucose + maltodextrin 3 times every 30 minutes after 60 min cycling exercise.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
29 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
同意書に署名した健康な若年男性
英語
Healthy men who give informed consent.
日本語
医師に運動を禁止されている方
英語
Physician has placed a restriction o physical exercise.
10
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 樋口 満 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Mitsuru Higuchi |
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学学術院
英語
Faculty of Sport Sciences
日本語
〒359-1192 埼玉県所沢市三ヶ島2-579-15
英語
2-579-15 Mikajima, Tokorozawa, Saitama 359-1192, Japan
04-2947-6745
mhiguchi@waseda.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 谷澤 薫平 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kumpei Tanisawa |
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学研究センター
英語
Waseda Institute for Sport Sciences
日本語
〒359-1192 埼玉県所沢市三ヶ島2-579-15
英語
2-579-15 Mikajima, Tokorozawa, Saitama 359-1192, Japan
04-2947-6833
k.tanisawa3@kurenai.waseda.jp
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
日本語
スポーツ科学学術院
日本語
英語
日本語
その他
英語
Asashi Soft Drinks Co., Ltd,
日本語
アサヒ飲料株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2016 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2016 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2017 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 25 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000029193
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000029193
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |