UMIN試験ID | UMIN000025434 |
---|---|
受付番号 | R000029276 |
科学的試験名 | 地域農産物を活用した昼食弁当摂取が動脈硬化性疾患関連因子に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/01/07 |
最終更新日 | 2016/12/27 16:00:33 |
日本語
地域農産物を活用した昼食弁当摂取が動脈硬化性疾患関連因子に及ぼす影響
英語
Influence of lunch made from local agricultural products on atherosclerotic disease related factors
日本語
地域農産物を活用した昼食弁当摂取が動脈硬化性疾患関連因子に及ぼす影響
英語
Influence of lunch made from local agricultural products on atherosclerotic disease related factors
日本語
地域農産物を活用した昼食弁当摂取が動脈硬化性疾患関連因子に及ぼす影響
英語
Influence of lunch made from local agricultural products on atherosclerotic disease related factors
日本語
地域農産物を活用した昼食弁当摂取が動脈硬化性疾患関連因子に及ぼす影響
英語
Influence of lunch made from local agricultural products on atherosclerotic disease related factors
日本/Japan |
日本語
動脈硬化性疾患
英語
Arteriosclerotic Disease
内科学一般/Medicine in general | 循環器内科学/Cardiology |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
地域農産物を活用し、開発したメニューを弁当として提供し、地域農産物活用弁当の喫食が、肥満、内臓脂肪蓄積および動脈硬化性疾患の改善に寄与するものであるかどうかを検証することを目的とする。
英語
This study aims to verify whether it contributes to improvement of obesity, visceral fat accumulation and arteriosclerotic disease by eating of regional agricultural products lunch boxes,.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
喫食前後の内臓脂肪面積の増減
英語
Increase or decrease of visceral fat area before and after
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
地域農産物を活用した食事を弁当形式にて研究対象者に提供し、平日(月~金)昼食の1日1回、3週間にわたって喫食させる。
英語
Provide meals made from regional agricultural products to research subjects at weekly lunches (Monday - Friday) once a day for 3 weeks.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
69 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
ウェスト周囲長:85cm以上
BMI:25以上35未満
英語
Waist perimeter: 85 cm or more
BMI: 25 or more and less than 35
日本語
多量飲酒者:アルコール210g/週以上
本研究結果に関連する健康障害を保有する者
本研究が実施不可能と判断された者
英語
Alcohol drinker: alcohol 210 g / week or more
Persons possessing health problems related to the results of this study
Those who judged that this research is not feasible
30
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 大部 正代 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Masayo Oobe |
日本語
中村学園大学
英語
Nakamura Gakuen University
日本語
栄養科学部
英語
Faculty of Nutrition Science
日本語
福岡市城南区別府5-7-1
英語
5-7-1 Befu Jyonan-ku Fukuoka-city
092-851-2594
stg@nakamura-u.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 大部 正代 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Masayo Oobe |
日本語
中村学園大学
英語
Nakamura Gakuen University
日本語
栄養科学部
英語
Faculty of Nutrition Science
日本語
福岡市城南区別府5-7-1
英語
5-7-1 Befu Jyonan-ku Fukuoka-city
092-851-2594
stg@nakamura-u.ac.jp
日本語
中村学園大学
英語
Nakamura Gakuen University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries
日本語
農林水産省
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 01 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2016 | 年 | 12 | 月 | 27 | 日 |
2017 | 年 | 01 | 月 | 07 | 日 |
日本語
英語
2016 | 年 | 12 | 月 | 27 | 日 |
2016 | 年 | 12 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000029276
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000029276
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |