UMIN試験ID | UMIN000025595 |
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受付番号 | R000029454 |
科学的試験名 | 生薬における味の不快感と薬能の関係性について |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/02/01 |
最終更新日 | 2017/12/10 08:59:37 |
日本語
生薬における味の不快感と薬能の関係性について
英語
Analizing the relationship between crude drug and the sense of taste
日本語
水以外の飲料での生薬の摂取が薬能に及ぼす影響の調査
英語
Analizing the sense of taste of crude drug with other water
日本語
生薬における味の不快感と薬能の関係性について
英語
Analizing the relationship between crude drug and the sense of taste
日本語
水以外の飲料での生薬の摂取が薬能に及ぼす影響の調査
英語
Analizing the sense of taste of crude drug with other water
日本/Japan |
日本語
薬学
英語
Pharmacy
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
乾姜(かんきょう) の不快な辛味を打ち消すためにコーンポタージュが効果があるか、また、乾姜の薬能である冷えの改善へのコーンポタージュの影響を調査する
英語
It's considered whether corn soup is effective to deny an unpleasant sharp taste of Zingiber siccatum. And analyzing the surface temperature of the hand and foot under the two condition(with water or with corn soup).
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
非盲検クロスオーバー比較試験をする。。
室温は23℃に設定する。コーンポタージュ郡とぬるま湯郡の温度はあらかじめ40~50℃になるように保管する。ここで使用する乾姜は市販のものとする。コーンポタージュも市販されているものを使用する。全被験者を封筒法によりランダムにA・Bの2群に分け、サーモグラフィで手、足の体表面の温度を測定し記録する。
A郡、B郡の違いを評価する。
英語
non-blind study crossover comparative test is done.
The room temperature is set as 23 degree. It's kept as the temperature of the corn soup area and the lukewarm water area will be 40-50 degree beforehand. The Zingiber siccatum used here is made an over-the-counter one. Corn soup also uses something marketed. The whole subjectivity is shared with 2 groups, A and B at random by enveloped method, we record the temperature of the surface of the body side of the hand and the foot is gauged with a thermography. The difference in the A group and the B group is estimated.
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
A郡:コーンポタージュと共に試飲
B郡:ぬるま湯で試飲
A郡、B郡を封筒法で分類する
英語
A group: Tasting as well as corn soup
B group: It'll be tasted by lukewarm water.
An A group and a B group are classified by enveloped method.
日本語
2週間後、A郡とB郡を入れ替えて研究する
英語
Two weeks later, Chenging A and B.
we study the differnce of the taste and the body templature.
日本語
英語
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英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
健康な方で、本研究の実施時間に対応可能な方
英語
The adult person who is a healthy person and is prepared for implementation time of this research
日本語
①実験当日に体調不良を訴える者
②妊娠している者
③生姜アレルギーを有する者
④牛乳アレルギーを有する者
⑤小麦アレルギーを有する者
⑥大豆アレルギーを有する者
⑦豚肉・鶏肉に対するアレルギーを有する者
⑧その他、研究責任者および共同実験者が不適切であると判断した者
英語
(1) The person who complains of physical condition badness on the experimental day
(2) The person who becomes pregnant
(3) Person with allergy to ginger
(4) Person with allergy to milk
(5) Person with allergy to wheat
(6) Person with allergy to soybeans
(7) Person with allergy to pork and chicken
(8) Additionally the person who judged that a study person in charge and a common experimenter were improper
50
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 加藤 育民 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yasuhito Kato |
日本語
旭川医科大学
英語
Asahikawa medical university
日本語
産婦人科
英語
Obstetrics and gynecology
日本語
旭川市緑ヶ丘東2-1-1-1
英語
Asahikawa city midorigaoka-higashi 2-1-1-1
0166682562
ikumin@asahikawa-med.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 加藤 育民 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yasuhito Kato |
日本語
旭川医科大学
英語
Asahikawa medical university
日本語
産婦人科
英語
Obstetrics and gynecology
日本語
旭川市緑丘東2-1-1-1
英語
Asahikawa city midorigaoka-higashi 2-1-1-1
0166682562
ikumin@asahikawa-med.ac.jp
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旭川医科大学
英語
Asahikawa medical university
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旭川医科大学
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自己調達
英語
Own supply
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自己調達
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その他/Other
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いいえ/NO
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旭川医科大学
2017 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
2017 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
2017 | 年 | 12 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000029454
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000029454
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |